HURMALı TURTA

Son güncelleme: 27.02.2006 18:17
  • MALZEMELER

    100 gr hurma
    250 gr dondurulmuş tart (yada milföy) hamuru
    1 çorbakaşığı mısır nişastası
    50 gram şekerkamışı
    3 yumurta
    1 /4 litre süt
    1 limon
    100 gr ceviz
    1 adet muz

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Oda sıcaklığında ılınmış tart hamurunu yayın. Çapı 22-24 cm olan bir kalıba yerkeştirin. Dibine bir çatalla delikler açtıktan sonra folyo serin. Üstüne fırında kabarmaması için biraz kuru fasulye koyun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırında 20 dakika kadar pişirin.
    Şekeri mısır nişastasıyla karıştırıp 3 yumurta sarısını ve 1 yumurta akını ilave edip çırpmaya devam edin. Sütü katın, karıştırıp kısık ateşte on dakika pişirin.
    Muzu soyup bir kaba koyun. Limon suyunu katıp krema kıvamına gelinceye kadar bir çatalla ezin. Cevizleri ve çekirdeklerini ayıkladığınız hurmaları iri iri içine doğrayın. Ezilmiş muz ile kuru meyveyi kremaya karıştırın, karişımı hamurun üzerine yayın.
#17.10.2005 23:48 0 0 0
  • paylaşımın için teşekkürler,ellerine sağlık
#08.12.2005 16:47 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 15:24 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
#23.02.2006 08:53 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 18:17 0 0 0