MUHALLEBILI POĞAÇA

Son güncelleme: 27.02.2006 00:14
  • MALZEMELER

    3,5 su bardağı un
    3 çorba kaşığı yoğurt
    1 paket kabartma tozu
    1 çay kaşığı tuz
    250 gr yağ

    Kreması :

    1,5 su bardağı süt
    6 çorba kaşığı toz şeker
    1 yumurta sarısı
    2,5 çorba kaşığı un
    Vanilya
    HAZIRLANIŞI

    Krema malzemeleri pişirilerek kaşıkla alınabilecek kıvama getirilir.

    Diğer malzemeler eiritilir, yoğurulur hamur kıvamına getirilir. Bu hamurdan bir parça alınıp içine 1 kaşık krema konularak bohça şekli verilir. Malzemeler bitinceye kadar bu işlem tekrarlanır ve yaptığımız bohçalar 180 derece fırında pişirilir. Fırından çıkan bohçaların üzrine bol pudra şekeri dökülerek servis edilir.
#18.10.2005 00:55 0 0 0
  • tarif için teşekkürler eline saglık
#13.12.2005 19:52 0 0 0
  • Sağolasın
#18.12.2005 10:58 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun
#24.12.2005 12:40 0 0 0
  • Ellerinize yüreğinize sağlık.Yiyenlere Afiyet Olsun
#23.02.2006 09:04 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#27.02.2006 00:14 0 0 0