PEYNIRILI MAKARNA

Son güncelleme: 22.09.2006 23:16
  • MALZEMELER

    350 gr burgu makarna
    1 mozzarella ya da dil peyniri
    2 adet patlıcan
    2 diş sarımsak
    1 demet maydanoz
    400 gr küp domates
    zeytinyağı
    rendelenmiş parmezan peyniri (veya eski kaşar)
    karabiber
    patlıcanları
    tuz

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Patlıcanları soyup yıkadıktan sonra ince halkalar şeklinde dilimleyin. Bir süzgece koyup tuzlayın ve acı suyunu salıncaya kadar bir saat bekleyin. Bu arada 4 çorbakaşığı zeytinyağında sarımsağı kavurun.
    Sonra sarımsağı çıkarın ve aynı yağa, rendelenmiş domatesi koyun. Tuz ve karabiber ekledikten sonra on dakika kadar pişirin. Sonra da kıyılmış maydanozu ekleyin. Patlıcanları kurulayın ve iyice kızdırdığınız bolca zeytinyağında iki taraflı kızartın.
    Makarnayı tuzlu bol suda haşlayın. Süzdükten sonra domatesli sosu katın. Üstüne de rendelenmiş biraz parmezan peyniri (veya eski kaşar) serpin. Isıya dayanıklı bir fırın kabının dibine bir kat makarna koyun. Üstüne birkaç patlıcan dilimi, birkaç da mozzarella ya da dil peyniri yerleştirin.
    Tüm malzemeler tükenene kadar sırasıyla bir kat patlıcan, bir kat peynir yerleştirin. Yüzeyini rendelenmiş parmezan peyniri ya da eski kaşarla kaplayıp önceden ısıttığınız 200 derecelik fırında 15-18 dakika kadar bırakın. Sıcak ya da ılık olarak servis yapabilirsiniz.
#18.10.2005 16:32 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#29.10.2005 06:32 0 0 0
  • eline saglık teşekkürler
#11.11.2005 20:28 0 0 0
  • Ellerine sağlık
#12.12.2005 09:55 0 0 0
  • Ellerine saglık teşekkürler afiyet olsun :cubuk:
#25.12.2005 12:35 0 0 0
  • ELLERİNİZE SAĞLIK,TADANLARA AFİYET OLSUN.
#26.02.2006 07:31 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#03.03.2006 20:30 0 0 0
  • teşekkürler
#03.07.2006 15:12 0 0 0
  • ellerine sağlık
#19.08.2006 14:11 0 0 0
  • tarif icin saol.. ellere saglik
#22.09.2006 23:16 0 0 0