SıR

Son güncelleme: 28.02.2006 00:52
  • MALZEMELER

    4 su bardağı un
    ½ litre ayran
    1 baş sarımsak
    1.5 çay kaşığı tuz
    2 yemek kaşığı tereyağı


    HAZIRLANIŞI

    Bir kaba un ve tuzu koyup yeteri kadar su ekleyerek hamurunuzu iyice yoğurun. Daha sonra hamurunuzu parçalara bölün. Böldüğünüz parçalardan oklava yardımı ile yufkalar açın. Hazırladığınız yufkaları saç üzerinde pişirin. Pişirdiğiniz yufka ekmeğini uzunluğuna rulo yaptıktan sonra 4-5 cm büyüklüğünde lokmalar kesin. Her bir yufkaya aynı işlemi yapın. Sarmısağı dövün ve ayranın içerisine ilave edip karıştırın. Kestiğiniz lokmaları sarmısaklı ayrana bandırıp dikine ve yanyana sıkışık bir şekilde fırın tepsisine dizin. Fırında yaklaşık 35-40 dakika pişirin. Bir kapta tereyağını kızdırıp fırından çıkan yemeğin üzerine dökün. Servis yapın.
#19.10.2005 00:30 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim ilginc bir ismi var
#28.10.2005 22:22 0 0 0
  • paylaşım için tşk
#28.10.2005 23:26 0 0 0
  • bilmediğimiz ne çok sey varmış
#29.10.2005 13:55 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OSLUN
#24.12.2005 16:00 0 0 0
  • Ellerinize sağlık,paylaşımınız için teşekkürler.
#22.02.2006 10:19 0 0 0
  • ismide ilginç tarifide ilginç valla..sağol
#22.02.2006 10:35 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 00:52 0 0 0