ŞEFTALILI TURTA

Son güncelleme: 18.03.2006 22:41
  • MALZEMELER

    yarım kilo tam olgunlaşmamış şeftali
    1 su bardağı tozşeker
    1 paket tereyağ (veyaa margarin)
    3 çorbakaşığı süt
    1 su bardağı un
    125 gr mısır nişastası
    4 gram granüle maya
    3 yumurta
    50 gr dövülmüş badem

    4 Kişilik


    HAZIRLANIŞI

    Şeftalileri ikiye ayırıp, zar şeklinde doğrayın. Tereyağı (veya margarini) ılıtın, tozşekeri kattıktan sonra a uzun süre çırpın. Yumurtaları bir seferde katın. Mikserle karıştırken unu, mısır nişastasını ve mayayı katın. Sütü ilave edip yumuşak bir karışım elde edene kadar karıştırmaya devam edin.
    Daha sonra dövülmüş bademleri ve artan una buladığınız şeftalileri ekleyip yavaş yavaş karıştırın. Karışımı önceden yağladığınız halka şeklindeki kaba boşaltın. Yağlanmış fırın kağıdıyla döşeyin ve önceden ısıtılmış 150 derecelik fırının en alt katına bırakın. Bir saat sonra çıkarıp soğuttuktan sonra arzunuza göre süsleyerek servis yapın.
#19.10.2005 00:40 0 0 0
  • Ellerine saglik kardesim
#28.10.2005 22:18 0 0 0
  • eline sağlık
#30.10.2005 19:27 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#01.12.2005 23:10 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 14:29 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:59 0 0 0
  • ellerine sağlık güzele benziyor.
#07.03.2006 14:49 0 0 0
  • Tarifiniz için teşekkürler.Tadanlara afiyetler olsun.
#18.03.2006 22:41 0 0 0