TAVUK SUYU ÇORBASı

Son güncelleme: 26.11.2022 11:32
  • MALZEMELER

    1 baş soğan
    1 adet havuç
    1 çorba kaşığı tuz
    1 adet orta boy tavuk
    3.5 It su ( yaklaşık 13 su bardağı
    HAZIRLANIŞI

    Bir tencereye 3.5 lt su koyun, orta büyüklükte bir soğanın kabuklarını soyun, üstünü temizlediğiniz havucu ilave edin, tüylerini yolup, içini temizledikten sonra, harlı ateşte tütsüleyip, yıkadığınız tavuğu ilave edin. Tuzunu katın, tencere kapağı açık vaziyette ateşe koyun.Su ısındığında suyun üzerinde beliren köpükleri delikli bir kepçe yardımı ile alıp atın. Daha sonra tencerenin kapağını örtün. Tavuk iyice yumuşayıncaya dek 2-2.5 saat kaynatın. Tavuk piştikten sonra bir tabağa koyun ve tenceredeki suyu ince delikli bir süzgeçten geçirin. Böylelikle yaklaşık 8 su bardağı su elde edeceksiniz, eğer su miktarı bundan daha fazla ise bir süre daha kaynatıp su miktarını azaltın.
#19.10.2005 21:13 1 0 0
  • Ellerine saglik
#28.10.2005 22:04 0 0 0
  • teşekkürler
#28.10.2005 22:22 0 0 0
  • Ellerine saglik!
#29.10.2005 12:46 0 0 0
  • Ellerine Emegine saglik tesekkürler
#13.11.2005 02:18 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 02:22 0 0 0
  • Ellerine,yüreğine sağlık.
#11.01.2006 15:06 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#22.01.2006 20:31 0 0 0
  • ellerine sağlık arkadasım

    ama belki bu aralar bu tarif kullanılmaz
#22.01.2006 22:32 0 0 0
  • teşekkürler eline sağlık
#13.02.2006 18:59 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#24.02.2006 02:20 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Sağlık
#26.11.2022 11:32 0 0 0