Kanser Hakkında Herşey

Son güncelleme: 06.11.2009 02:28




  • [/FOCep telefonu beyin tümörü riskini artırıyor

    Cep telefonunun kanser yaptığı yönündeki iddialara dünyanın önde gelen basın kuruluşları ne başlık attı.



    -Cep telefonu beyin tümörü riskini artırıyor (Daily Express)

    Bugüne kadar yapılmış en büyük araştırmanın sonuçları açıklandı. Uzun süreli cep telefonu kullanımının kişilerin hayatlarının geri kalanında kanser hastası olma riskini artırdığı açıklandı.

    Dünya Sağlık Örgütü'nün 13 ülkede, 12,800 denek üzerinde yaptırdığı araştırma 10 yıl sürdü.
    Önümüzdeki aylarda yayımlanması beklenen araştırmanın üç tür beyin tümörüyle ve bir tür tükürük bezi tümörüyle cep telefonu kullanımının ilişkili olduğunu ortaya koyduğu ifade edildi.

    Araştırma sonuçlarının hükümetler üzerinde daha sert tedbirler alınması için baskı yaratması bekleniyor.

    DÜNYA BASINI
    EL CEZİRE

    --Türk hilalinin yükselişi

    İsrail'in Ocak ayındaki savaşından bu yana Türkiye'nin Ortadoğu siyasetindeki rolü gün geçtikçe artıyor.

    CHRISTIAN SCIENCE MONITOR

    --Türkiye-Ermenistan görüşmeleri Azerbaycan'ın gaz tedarikçisi rolünü test ediyor

    Azerbaycan'da Türk bayrakları aşağı indirildi, Cumhurbaşkanı İlham Aliyev Bakü'nün Ankara'ya indirimli doğalgaz satmaktan vazgeçebileceğini açıkladı. Sorun Türkiye'nin Azerbaycan'la sınır sorunu olan Ermenistan'la ilişkileri düzeltme isteğinden kaynaklanıyor.

    DÜNYA BASINI
    THE NEW YORK TIMES

    --Bloomberg seçim harcamalarında rekor kırdı

    New York Belediye Başkanı Michael R. Bloomberg geçtiğimiz seçimlerde ABD tarihinde kimsenin harcamadığı kadar para harcadı. Bloomberg seçimler için kendi kasasından 85 milyon dolar harcadı.
    --NATO Savunma Bakanı Afganistan'da daha fazla çaba istedi

    Afganistan'da General Stanley McChrystal'ın belirlediği stratejiye artan destek, Başkan Barack Obama'nın üzerinde bölgeye daha fazla asker gönderilmesi için baskı yaratıyor.

    --Tarihi eserler siyasi piyon haline gelirse

    Mısır Nefertiti büstü dahil pek çok tarihi eserin Avrupa müzelerinden geri alınıp ülkeye getirilmesini istedi. Bu talepte kültürel kaygılardan çok siyasi amaçların etkili olduğu söyleniyor.

    THE WALL STREET JOURNAL
    --Afganistan'a daha fazla asker planına destek artıyor

    ABD Başkanı Barack Obama Afganistan'a daha fazla asker göndermek ve El Kaide'yi bölmeye odaklanma stratejisine ağırlık veriyor.

    --İran nükleer teklif takvimine uyamayacağını açıkladı

    İran, dün Uluslararası Atom Enerji Ajansı'na elindeki nükleer yakıtları yeniden işlenmek üzere ancak önümüzdeki haftanın ortalarında gönderebileceğini bildirdi. Bu haber İran'ın müzakerelerdeki amaçlarıyla ilgili şüphe yarattı.

    --Fed piyasalara sinyal verme fikrini değerlendiriyor

    ABD Merkez Bankası (Fed) faiz artırımının işaretini ne zaman ve nasıl vereceğini tartışıyor.

    FINANCIAL TIMES
    -Teknoloji hisselerindeki yükseliş dotcom çağını hatırlatıyor

    Son zamanlarda gelişen tüketici teknolojisi ve internet üzerinden alışveriş olanakları tüketicilerin cüzdanlarını tekrar açmalarını sağladı.

    --Schauble Almanya'da finans bakanlığına gidiyor

    Almanya'nın yeni finans bakanı olarak Wolfgang Schauble'nin adı sıklıkla anılıyor. Bu durumda muhafazakar siyasetçi kısıtlı bütçeyle vergi kesintilerine gidecek yeni koalisyon hükümetinin merkezine oturacak.

    --Tahran nükleer anlaşma tarihini uzattı

    ABD Cuma günü İran'ın yüksek profil nükleer anlaşmanın takvimine uyamayacağını açıklamasının ardından, birkaç gün daha bekleyebileceğini ancak sabrının tükendiğini belirtti.

    HAARETZ
    --Abbas Filistin seçimlerinin Ocak'ta yapılmasını istedi

    Hamas'la yıllar süren müzakerelerde bir mutabakata varılamamasının ardından El Fetih Ocak ayı için seçim çağrısında bulundu.

    --Netanyahu Kasım'da Obama'yla buluşmak istiyor

    İsrail Başbakanı Benjamin Netanyahu Kuzey Amerika'daki Yahudi federasyonlarının yıllık genel kurul toplantısı için Washington'a gidecek.

    --Lieberman'dan Ban'a: Gazze raporunun BM'de destek görmesine engel olun

    İsrail Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban ki Moon'la yaptığı telefon görüşmesinde dünyanın insan hakları platformunun ikiyüzlülükle dolu olduğunu söyledi.

    EKONOMİ BASINI
    CNBC

    --Batan bankaların sayısı 100'ü geçti

    ABD'de 2009 yılında kapanan bankaların sayısı Cuma günü yetkililerin Florida ve Georgia'daki küçük bankaları kapatmasıyla 100'ü geçti. Bu rakam 1992'de yaşanan S&L krizinden bu yana en büyük rakam oldu.

    --Wall Street'te yaşanan maaş öfkesi yöneticileri öne çıkardı

    Wall Street'in beceriksizliğini hatırı sayılır miktarda bir ücretle ödüllendirmesi dikkatleri ödemelerin nasıl dağıtılacağını belirleyen tepe yöneticilerinin üzerine çekti.

    --Kazanç rallisi çamura takıldı

    Dow Jones Sanayi Endeksi 109.13 puan, bir diğer deyişle yüzde 1.1 değer kaybederek haftayı 9,972.18 puandan kapattı. S&P endeksi de yüzde 1.2 oranında düşüş gösterdi.NT]
#06.11.2009 02:28 0 0 0