SÜTLAÇ

Son güncelleme: 01.03.2006 11:17
  • MALZEMELER

    1.5 kg süt
    1 büyük çay fincanı dolusu pirinç
    1 büyük çay fincanı toz şeker


    HAZIRLANIŞI

    Ayıklanmış, yıkanmış pirinç bol suda pişene kadar yaklaşık 20-25 dakika haşlanır. Piştikten sonra süzülen pirinç 1.5 kilo süte ilave edilir, daha sonra buna şeker de katılır ve koyulaşana kadar tahta bir kaşıkla karıştırılarak orta harlı ateşte 20 dakika kadar pişirilir.
    Ufak toprak kaplara dökülür, arzuya göre fırına konup fırının ızgara bölümü açılarak sütlaçların üst kısmı hafif yakılır.
#20.10.2005 00:26 0 0 0
  • Ellerine Saglik tesekkürler
#28.10.2005 02:52 0 0 0
  • Ellerine Saglik,
    Takif icin tesekkürler
#28.10.2005 16:31 0 0 0
  • Ellerine saglik cok tesekkurler tarif icin
#28.10.2005 21:26 0 0 0
  • mersi arkadaşım
#28.10.2005 22:58 0 0 0
  • Takif icin tesekkürler
#12.11.2005 12:41 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 01:06 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler.
#10.01.2006 23:34 0 0 0
  • paylaşım için teşekkürler
#13.01.2006 16:57 0 0 0
  • Paylaşımın ve emeklerin için çok sağol
#21.02.2006 22:08 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#01.03.2006 11:17 0 0 0