• 350 gr. spagetti makarna,
• 1 kırmızı biber,
• 1 sarı biber,
• 1 yeşil biber,
• 1 kabak,
• 150 gr. süt kreması,
• Bir miktar margarin,
• Sızma zeytinyağı,
• 1 küçük soğan,
• 1 dal biberiye,
• Bir tutam rendelenmiş parmesan,
• İsteğe göre karabiber.
Tarifi:
Biberlerin çekirdeklerini ayıklayıp, iyice yıkayın. Kabağın uç kısımlarını kesin. Soğanı soyup, küçük küpler halinde doğrayın.
Margarini bir tavada eritin. Soğan, biber ve biberiyeyi ekledikten sonra tuzlayıp, ardından kısık ateşte pişirin.
Biberlerin fazla pişmemesine özen gösterin. Süt kremasını ilave edip, biberiye dalını tavadan alın. Kısa bir süre pişirip, haşlamış olduğunuz spagettiyi ekleyin.
Servis yapmadan önce yemeğin üzerine rendelenmiş parmesan ve taze çekilmiş karabiber serpin.