Sebzeler can kurtarıcı

Son güncelleme: 21.11.2022 12:29
  • Sebze ve meyveler ne kadar çiğ ve taze tüketilirse, faydaları da o oranda çok oluyor. Eski insanların sağlıklı ve uzun yaşama sebeplerinden biri de, yiyecekleri çiğ olarak yemiş olmaları....



    Fasulye Hücre Onarıyor
    Taze fasulyenin, vücudun çalışmasını, gelişmesini ve tamirini sağladığını vurgulayan uzmanlar genç-ihtiyar herkese tavsiye ediyor. Ayrıca taze fasulyenin, pankreas bezesini, böbrekleri, karaciğeri ve kalbi kuvvetlendirdiğini, albümin ve şekerde de çok fayda verdiğini bildiriyorlar.

    Mideyi Güçlendirici!
    Uzmanlar, biberdeki beta karoten, C, P ve K vitaminlerinin mideyi güçlendirdiğini ve iştah açtığını söylüyor. Özellikle acı biberin, erkeklerde cinsel isteği artırdığını belirten uzmanlar, P vitamini ile damarları yumuşatıp kanamayı önlediğini, K vitamini ile de kanın pıhtılaşma kabiliyetini artırarak kanamaları durdurduğunu bildiriyor.
#06.01.2006 21:36 1 0 0
  • Beyin Yorgunluğuna...
    Semizotunun, kanama hastalıklarında ve peklikte çok faydalı olduğunu kaydeden uzmanlar, kanı temizlediğini, bol idrar söktürdüğünü, kanı, üre ve benzeri pisliklerinden temizlediğini, sinir krizleri ve beyin yorgunluğunu geçirdiğini, böbrekteki kum ve taşı döktüğünü bildiriyor.

    Kansızlığa Bezelye
    Kansızlığı gideren ve pekliği geçiren taze bezelyenin, kan kanserine karşı koruyucu etkisi olduğunu ifade eden uzmanlar, gıda değeri bakımından fasulyeden daha üstün olduğunu savunuyor.
#06.01.2006 21:37 1 0 0
  • Ispanak lif kaynağı



    SALATA olarak yenilen çiğ ıspanak, harika bir lif kaynağı. Ispanak suyu, bol C vitamini ile soğuk algınlıklarına karşı dayanıklılık veriyor ve hemoroid rahatsızlığına iyi geliyor. Ispanak, provitamin A, C vitaminleri, demir ve çeşitli enzimlerce çok zengin, bu maddeler insanda bol kan yapıyor. Ispanak suyu, kalp adalelerini de güçlendiriyor. Kalp rahatsızlığı olanlara, haftada 1-2 fincan taze sıkılmış ıspanak suyu içmeleri öneriliyor.
#06.01.2006 21:38 1 0 0
  • Kereviz, gut hastalığı tedavisinde etkili



    GUT hastalığının tedavisine destek olarak kullanılan kerevizin yaprak ve saplarının, bol vitaminleri ve çeşitli mineralleriyle çok faydalı olduğu biliniyor. Mideyi güçlendiriyor. Kerevizin, iç salgı bezlerini ve özellikle vücutta çok çeşitli görevi olan böbrek üstü bezlerini çalıştırdığı, sinir yorgunluğunu önlediği biliniyor. Kanı temizleyen kereviz, sivilcelerin geçmesine yarıyor. Karaciğerin şişliğini giderip onu yorgunluk maddelerinden temizliyor. Sarılığı gideriyor, böbrekleri çalıştırıyor, fazla suyu dışarı atıyor. Böbreklerden kumu, taşı döküyor.
    Aşk otu, gut hastalığına karşı etkili.
    Ayrık otu (50 gr) kökünün 1 litre suda kaynatılması sonucu elde edilen ilaç, gut hastalığına karşı kullanılır.
    Ahududu yapraklarından yapılan çay, gut hastalığına iyi geliyor.
    Huş ağacı yapraklarından yapılan çay, gut hastalığına fayda sağlar.
    Peygamber çiçeği, gut hastalığından oluşan ağrılı nöbetlere de etkili olur.
#06.01.2006 21:39 1 0 0
  • tesekkurler kardesim emegine saglik
#06.01.2006 21:53 0 0 0
  • ellerine sağlık kardeşim güzel paylaşımların için yeşil fasulyenin bu kadar çok faydasının olduğunu bilmiyorudum
#06.01.2006 22:04 0 0 0
  • teşekkürler

#06.01.2006 22:09 0 0 0
  • Tşk.Doğal besinlerden şaşmamak gerekiyormuş.
#08.01.2006 00:07 0 0 0
  • Paylaşım için Teşekkürler Ellerine Emeğine Sağlık
#21.11.2022 12:29 0 0 0