Baklava Yufkasından Şöbiyet

Son güncelleme: 03.12.2009 22:31
  • şöbiyet tarifi - kolay şöbiyet - yufkadan şöbiyet yapılışı

    noimage


    MALZEMELER:

    8 yaprak baklava hamuru-100 gr tereyag -1 çay bardagı sıvı yag-fındık( ceviz, fıstık ta olabilir)-Şerbeti için: 3 bardak şeker -3bardak su-1 kaç damla limon suyu

    YAPILIŞI:

    Baklava yufkalarının her iki katına eritilmiş yagları süerek 8 katı bu şekilde üst üste koyuyorsun daha sonra yufkaları kare kesiyorsun. her karenin içine fındık koyup üçgen katlıyorsun.uçları üst üste gelecek şekilde yaglanmış tepsiye dizilir.kalan yagı ısıtarak tepsinin üzerine dökülür.fırında üstü kızarana kadar pişirilir. ılık olunca şerbeti dökülür.şerbette ılık olsun. afiyet olsun
#13.11.2009 18:13 0 0 0
  • şöbiyeti çok severim,pratik bir tarif
#03.12.2009 22:31 0 0 0