Fırında Soğanlı Yumurta

Son güncelleme: 02.05.2010 18:51
  • MALZEMELER
    6 kişilik
    6 adet yumurta
    1.5 kahve fincanı tereyağı
    2 su bardağı süt
    2 adet soğan
    1 yemek kaşığı krema
    1 yemek kaşığı un
    toz muskat
    tuz
    karabiber

    HAZIRLANIŞI
    Yumurtaları soğuk su dolu derin bir kaba yerleştirip katı şekilde pişirin. Tavada 2 yemek kaşığı tereyağını eritip unu ekleyerek kısık ateşte kavurun. Sütü yavaş yavaş ve devamlı karıştırarak ekleyin. Pütürsüz bir beşamel sos elde edinceye kadar, sürekli karıştırarak 10 dakika pişirin. Muskat, karabiber ve tuzu ekleyip ateşten alın.
    Yumurtalar soğuduktan sonra kabuklarını soyun ve yuvarlak şekilde dilimleyin. Soğanları ince halkalar halinde kesin. Kalan tereyağını eritip soğanları pembeleştirin. Hazırladığınız beşamel sosu ekleyin. İçine yumurta dilimleri ekleyin. Geniş bir fırın kabını yağlayın. yumurta dilimlerini soslu olarak fırın kabına dizin ve kalan sosu da üzerine dökün. Önceden kızdırılmış orta ısılı fırında 5 dakika kızartın ve servis yapın.
#31.10.2005 23:22 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN
#25.12.2005 19:00 0 0 0
  • ellerinize sağlık.verdiğiniz emekler için teşekkür ederim. ALLAH razı olsun
#28.12.2005 04:48 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:47 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler,ellerine emeklerine sağlık.
#19.03.2006 10:33 0 0 0
  • Çalışma ve emeğiniz için kutluyorum...
#02.05.2010 18:51 0 0 0