250 gram un
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı yaş maya
1 çay bardağı irmik
2 çorba kaşığı yoğurt
1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
1 adet yumurta
kızartmak için zeytinyağı
İçi İçin
1 su bardağı fındık veya ceviz
1 yumurta akı
1 çorba kaşığı toz şeker
1 çorba kaşığı tuzsuz lor
Şerbeti İçin
2 su bardağı şeker
1 bardak su
1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun.
Hazırlanışı
- Unu eleyin ve ortasını açın. Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin. Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun.
- Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın. 20 ye 20 kareler kesin.
- Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın. Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın.
- Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
- Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin. Daha sonra servis yapın.