Köroğlu Sarması

Son güncelleme: 19.07.2010 14:03
  • Köroğlu Sarması Tarifi - Köroğlu Sarmasının Yapılışı

    noimage

    Malzemeleri

    250 gram un
    1 çorba kaşığı tereyağı
    1 çorba kaşığı yaş maya
    1 çay bardağı irmik
    2 çorba kaşığı yoğurt
    1 çay bardağı ılık su (mayayı eritmek için)
    1 adet yumurta
    kızartmak için zeytinyağı

    İçi İçin

    1 su bardağı fındık veya ceviz
    1 yumurta akı
    1 çorba kaşığı toz şeker
    1 çorba kaşığı tuzsuz lor

    Şerbeti İçin

    2 su bardağı şeker
    1 bardak su
    1-2 damla limon suyunu kısık ateşte kaynatın, soğutun.

    Hazırlanışı

    - Unu eleyin ve ortasını açın. Hamur mayasını bir çay bardağı suda eritin ve una ilave edin. Tereyağı, irmik, yoğurt, yumurta ilave ettikten sonra yoğurun.
    - Hamuru ikiye bölün ve merdane ile açın. 20 ye 20 kareler kesin.
    - Bir kapta ceviz, yumurta akı, şeker ve loru karıştırın. Kestiğiniz hamurun bir ucuna koyun, rulo şeklinde sarın.
    - Hepsine aynı işlemi yaptıktan sonra, zeytinyağında arkalı önlü altın renginde kızartın ve kağıt havlu üzerine alın.
    - Soğuk şerbete attıktan sonra, 2 veya 3 saat dinlendirin. Daha sonra servis yapın.
#16.11.2009 23:55 0 0 0
  • Su Perisi çok güzel görünüyor.
    Kilo almak isteyenler yapsın.;)
#17.11.2009 00:11 0 0 0
  • Asena

    Ben kilo milo demem yerim..gece gece sekerleme cekti:)
#17.11.2009 00:26 0 0 0
  • Emeginize Saglik ..
#19.07.2010 14:03 0 0 0