Genel adı Eşkina olan Karadenizde ise Mavruşgil olarak adı geçen balıkların başka cins büyük balıkla da (alabalık yada palamut gibi)aynı tarifi deneyebilirsiniz.
MALZEMELER
3 adet halka halka doğranmış patates
2 adet halka halka doğranmış soğan
1 adet jülyen doğranmış sivri biber
4 adet sarımsak
3 adet dilim dilim doğranmış domates
bol maydanoz
kabukları ayrılmış dilimlenmiş limon
HAZIRLIK:
Borcamı yağlayınız.Patatesleri borcama dizin üzerlerine soğan halkalarını yerleştirin sarmısakları ilave edin.Balıkları soğanların üzerine yatırın.Sivri biberi ve domatesleri balıkların üzerine yerleştirin.İnce kıyılmış bol maydanozu da domateslerin üzerine serpin.Kabuğu alınmış limonları da ilave edin.Tuzunu ekleyin.Borcamın üzerini aleminyum folyo ile kapatın.200 derece fırında pişirin.Yarım saaten sonra folyoyu açp çatal batırarak pişip pişmediğini kontrol edebilirsiniz.