Kürt Milliyetçilerinin Saldırıları Münferit Değildir: İşte 5 Yıllık Saldırı Bilançosu

Son güncelleme: 25.12.2009 17:38
  • 5 Yıllık Bu Bilanço

    Hangi Gerekçeye Sığdırılabilir? 25 Aralık 2004'ten, 9 Kasım 2009'a; 4 yıl 10 ay 25 günde:
    Kürt Milliyetçileri, tam tamına 27 kez, onlarca devrimciye, yurtsevere, ilericiye saldırdı. Kafa kırdı, göz patlattı. Onlarca kuruma saldırdı, molotof attı, tahrip etti!

    Kürt milliyetçi hareketin açıklamaları, gerekçeleri bir yana, çıplak gerçek önümüzde durmaktadır. 4 yıl 10 ay 25 günde bir-iki kez değil, tam 27 kez, devrimcilere, yurtseverlere, ilericilere saldırmıştır.

    KÜRT MİLLİYETÇİLERİNİN SALDIRILARI MÜNFERİT DEĞİLDİR, BİR ÇİZGİ HALİNE GELMİŞTİR

    PKK'nin sol içi şiddetle dolu, uzak geçmişine gitmiyoruz; belirttiğimiz süre içinde gerçekleşen saldırıların genel bir dökümünü veriyoruz. Ki, bu liste artık gizlenemez saldırılarından oluşmuştur.

    5 yıla yakındır her saldırı ertesinde gerekçeler hep aynı olmuştur. Saldırılarda yöntemleri de aynıdır. Saldırıyor, yakıp-yıkıyorlar, kafa göz yarıyorlar sonrada ya "araştırıyoruz" deyip "unutturuyor"lar, ya da alay eder gibi "biz o alana söz geçiremiyoruz" deyip geçiştiriyorlar.

    Bu "taktik"leri inandırıcı olmaktan uzaktır. Burada özetlediğimiz tarih, sözlerinin, hatta özeleştirilerinin inandırıcı olmadığını gösteriyor.


    Gün Gün SALDIRILAR:

    • 25 Aralık 2004 günü Yunanistan'da Lavrion Mülteci kampında Kongre-Gel'li 25 kişi, biri bayan, biri ölüm orucu gazisi dört cephe taraftarına saldırdı.

    • 21 Temmuz 2004'te Esenler Temel Haklar Derneği, kendine DEHAP'lıyız diyen 15-20 kişilik bir grup tarafından basıldı. İki kişi ağır şekilde dövüldü.

    • 8 Ocak 2005 günü Gazi, Nurtepe ve Alibeyköy'de DEHAP'lılar, devrimcilere, halka saldırdılar.

    • Mayıs 2005 başında; Ankara'da, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi, Cebeci Kampüsü, ODTÜ ve Hacettepe Üniversitesi Beytepe Kampüsü'nde Bağımsız Gençlik Hareketi'nden (BAGEH) öğrenciler, TKP'li öğrencilere saldırdı.

    • 20-25 Ekim 2005: Diyarbakır'da Dicle Gençlik Derneği üyelerine ilk tehdit, taciz ve saldırılar başladı.

    • Dicle Üniversitesi'nde 24 Kasım 2005'de, Dicle Gençlik Derneği üyelerine, 30 kadar BAGEH'li pusu kurup saldırdı. Saldırıda Gençlik Derneği üyelerinden bir gencin dudağı patlamış; gözü morarmış, kaşı açılmış; birinin dişi kırılmış, yüzünün ve kafasının birçok yerinde ezilmeler, morluklar oluşmuştur.

    • Dicle Gençlik Derneği'nden öğrenciler saldırı üzerine BAGEH ile görüşmeye gitmişler, fakat yine BAGEH'lilerin tehditleri ile karşılaşmışlardır. BAGEH'liler açıkça "Diyarbakır'da Gençlik Derneği'nden kimseye çalışma yaptırmayacağız. Eğer çalışma yapmaya devam ederseniz Gençlik Dernekli herkesi öldürürüz" demişlerdir.

    • 6 Aralık 2005'de BAGEH üyeleri, ellerinde demir çubuk, cop ve sopalarla Dicle Gençlik Derneği üyelerinin yollarını keserek saldırıda bulundular.

    • 1 Ocak 2006'da, Lavrion Mülteci kampında PKK'liler, Cephe taraftarlarına saldırdı. PKK'lilerin, kamptaki DHKC komününün tabelasını indirip, Cephelileri kamptan atmak istemesi üzerine, birkaç Cepheli, odaya barikat kurarak direndi.

    Bunun üzerine PKK'liler, önce duvarı delerek odaya girmeye çalıştılar; ardından odaya su sıkarak içeridekileri boğmaya çalıştılar ve sonra, odaya peşpeşe 5 adet molotof atmışlardır. Atılan molotoflardan iki Cepheli tutuşmuş, ancak hemen söndürülmüştür.

    • 2006 yılı başları; Dicle Üniversitesi'nde TKP'li bir öğrenciye dönük saldırıdan sonra YÖGEH, İstanbul'daki okullarda da "Yurtsever Cephe" çalışmasına izin vermeyeceğini ilan etmiştir.

    • YÖGEH, 22-23 Mart'ta İstanbul Üniversitesi'nde, 24 Mart günü de Avcılar Kampüsü'nde Ekim Gençliği masalarına saldırdı.

    • 1-5 Mayıs 2006 tarihleri arasında, Kürt milliyetçileri tarafından Haklar ve Özgürlükler Cephesi kurumlarına ve üyelerine karşı dört ayrı saldırı gerçekleştirildi. 2 Mayıs'ta devrimcilerin faaliyet yürüttüğü İstanbul Üniversitesi Halkbilim Kulübüne baskın düzenlendi. 15 kişilik grup, ellerindeki demir sopalarla kulüpte bulunanlara saldırdı.

    5 Mayıs'ta ise 1 Mayıs Mahallesi'ndeki Anadolu Temel Haklar Derneği, "Biji serok Apo" sloganlarıyla içeriye giren yüzleri maskeli, ellerinde kalaslar ve silahlar bulunan 15 kişi tarafından basıldı. Dernek üyelerinin kafasına silah dayayıp "vurayım mı, vurayım mı?" diyen saldırganlar, "bir dahakine öldürmeye geleceğiz..." tehditleriyle gittiler.

    • 31 Mayıs 2006; Diyarbakır 6. Kültür ve Sanat Festivali'nde bir konseri izlemek için giden Dicle Gençlik Derneği'nden biri kadın iki öğrenciye, DTP'li 10-15 kişilik bir grup tarafından saldırıldı.

    • Bir grup DTP'li 8 Nisan 2007'de saat 22.30'da Ümraniye 1 Mayıs Mahallesi'ndeki Anadolu Temel Haklar Derneği'ne saldırdı. Dernek çalışanlarına silah çekildi ve ateş edildi.

    • 9 Mayıs 2007'de, 1 Mayıs Mahallesi'nde Temel Haklar Derneği'ne saldırıldı. Tekrar saldırmak isteyen DTP'liler Temel Haklar Derneği çalışanlarının barikatı ile karşılaştılar.

    • 10 Nisan 2007 Salı günü saat 21:00 sularında otuz-kırk kişilik maskeli bir grup, Eyüp Temel Haklar'a saldırdı. Saldırıda derneğin camları kırıldı, eşyalar dağıtıldı ve dört dernek çalışanı yaralandı. Dernekte bulunan dört kişi sopalarla dövüldü. Kol ve bacaklarında kırık olan yaralılar hastaneye kaldırıldı.

    • 14 Nisan 2007 'de Okmeydanı Temel Haklara saldırı düzenledi Kürt milliyetçileri bu kez... Hem de saldırıları engellenmesine karşın saldırılarını aynı anda bir çok kez yinelediler.

    • 15 Nisan 2007'de saat 22.00 sularında Okmeydanı Temel Haklar'ın bulunduğu sokağa giren bir grup Kürt milliyetçisi, sokakta sloganlar atıp havaya ateş açarak saldırdı. Derneğin içine molotof atmaya çalışan saldırganlar, derneğin kapısını tutuşturdular.

    • İstanbul'da 30 Ağustos 2009 tarihinde, 1 Mayıs Mahallesi Kuruluş Festivali'nde Demokratik Toplum Partisi (DTP) üyeleri Bağımsız Devrimci Sınıf Platformu'nun (BDSP) stantlarına fiili bir saldırıda bulunmuştur.

    • Ankara'da DTCF'de bildiri dağıtan DHF (Demokratik Haklar Federasyonu) üyelerine Kürt milliyetçileri tarafından saldırıldı.

    • 9 Kasım 2009: Yüzleri maskeli, sopalı, molotoflu, silahlı 20 kişi, 1 Mayıs Mahallesi'ndeki Anadolu Haklar Derneği'ne ve Gülsuyu Haklar Derneği'ne saldırdı. Dernekler yakıldı, dernekte bulunanlara saldırıldı.
#23.11.2009 17:21 0 0 0
  • Hergün ülkücüler onları dövüyorlar.Bir İkigünde onlar yapsın ne olur yaniii...

    Bu senin yazdığın ülkücelerin her zaman yaptığı şeylerr
#02.12.2009 19:16 0 0 0
  • MahsuMZeyneP
    Hergün ülkücüler onları dövüyorlar.Bir İkigünde onlar yapsın ne olur yaniii...

    Bu senin yazdığın ülkücelerin her zaman yaptığı şeylerr
    Seni çok fena doldurmuşlar MahsuMZeyneP kardeşim.Ülkücülerin sokak kavgalarıyla öldürülecek o kadar boş zamanları yok.Sokakta Türk kürt kavgası eden birtek ülkücü gör en yakın MHP teşkilatına ihbar et .Gereken yapılmazsa git o teşkilat başkanının ağzına et.Günahı varsa benim olsun.Öyle şey olurmu kardeşim.Birtek ülkücü vatanına milletine ,devlet malına ,kamu malına vatandaşın malına,Vatandaşın huzuruna en ufak bir halel getirirse ALLAH onun belasını versin.İftira atanında.Bak kardeşim,Ülkücülerin en tepesindeki adam Rahmetli Alparslan TÜRKEŞ dediki Türkler ne kadar Türkse Kürtlerde okadar Türktür,Kürtler ne kadar Kürtse Türklerde o kadar Kürttür.Ülkücülerin bakış açısı budur.Allaha emanet ol kardeşim.
#03.12.2009 16:36 0 0 0
  • ilbeyi abim bir cok yerde hala ülkücü saldiriları var bunları yok sayamassınz.. D.bakır macı buna basit bi ornektir aponun p... dışarı sloganları atan faşolar kımlerdi ? baska bi konuda 16 yasında bi cocuk ole bagırmıs demistiniz o goruntuleri izledinizmı abi koro halındeki sloganları.. ülkücüler herzamanki gbi yanlıs yolda.. keske senın dedigin gbi teskılat baskanları dizginleseydi.. cogu tersını yapıyor.. onlarca ornek verebılırım.. ama gerek gormuyorum benden ii bılıyorsunuz egerki bu işleri takıp eden biriyseniz..
    elbette kürt milliyetcilerinın yaptıklarıda kabul edilemez...!
    saygılar...
#04.12.2009 21:01 0 0 0
  • ilbeyi abim bir cok yerde hala ülkücü saldiriları var bunları yok sayamassınz.. D.bakır macı buna basit bi ornektir aponun p... dışarı sloganları atan faşolar kımlerdi ? baska bi konuda 16 yasında bi cocuk ole bagırmıs demistiniz o goruntuleri izledinizmı abi koro halındeki sloganları.. ülkücüler herzamanki gbi yanlıs yolda.. keske senın dedigin gbi teskılat baskanları dizginleseydi.. cogu tersını yapıyor.. onlarca ornek verebılırım.. ama gerek gormuyorum benden ii bılıyorsunuz egerki bu işleri takıp eden biriyseniz..
    elbette kürt milliyetcilerinın yaptıklarıda kabul edilemez...!
    saygılar...

    Ben o provakasyonlrın birileri tarafından yönlendirildiğine inanıyorum.Amaç halkı sokaklara çekip çözümsüzlük kaosu yaratmaktır.Halen iddia ediyorumki kesinlikle Ülkücüler bu olayların hiç birisinin içerisinde yokyur.Hatta İzmirde bir kaç gün önce DTP konvoyuna saldırıp bozkurt işareti yapan şerefsizlerin hiç birisi ülkücü değildi.AKP nin, DTP ve MHP yi halkın gözünden düşürme operasyonu idi ve aynı gün sıcağı sıcağına Sayın Devlet BAHÇELİ açıklama yaparak olayların müsebbibinin adresini vermişti.Hepimiz biliyoruzki Diyarbakır sporun futbolcularının hepsi Diyarbakırlı değildir.Bu yüzden Atılan sloganlar önceden planlanmış provagasyon amaçlıdır.Ülkücüler sokak kavgaları ile hiç bir yere varılamayacağının bilincindedir ve bu tip olaylarla harcayacak zamanları yoktur.Sokakta itler kavga eder.Eğer sokata kavga eden bir ülkücü görürseniz(vatanı müdafa hariç,onunda belli bir şartları vardır)ona benim ağzımdan , ulan itoğlu it sen yahudinin uşağımısınki sokakta kardeş kavgası yapıyorsun deyiniz.Allaha emanet olun
#05.12.2009 14:02 0 0 0
  • ilbeyi kardeşimiz burda cok güzel anlatmiş ülkücüler asla devleti milleti bırakın yanında bayan olan bi erkeğe pkklı daha olsa saldirmaz ama taş sopa atıpta bozkurt işareti yapanlar sadece ülkücülüğe siğinanlardir adam ülkücüyüm der akp ye chpye oy verir gundi arkadasimiz ülkücüler yanliş yolda demiş bunu o sahislar için sölemisse bilmem ama ülkücüler için demisse ülkücüler asla yanliş yolda olmaz iş yapmaz size göre yanlıs olan ülkücülerin doğrusudur ve bu doğruda can vermeye hazirdirlar atalarımızın bir sözüyle yorumumu bitirmek isterim... 1tane kahbe dostun olacağina bin tane mert düşmanın olsun,,
#25.12.2009 17:38 0 0 0