Devrimler Yanlıştır. Kemalist Devrim de Yanlıştı

Son güncelleme: 06.11.2013 09:32


  • Tek Parti döneminin Dersim gibi karanlık sayfalarını ne zaman açsak karşımıza klasik bir cevap çıkıyor: "Ne yapalım, kansız devrim olmaz!"

    Bunu söyleyenler, "adamlar haklı yahu, kansız devrim mi olurmuş, bizde amma safız" dememizi bekliyorlar. Kemalist devrimin Sovyet ve Çin devrimleri gibi başka örneklere kıyasla çok daha kansız olduğunu da hatırlatıp, "bizimkisi yine en ılımlısıymış, öpüp başımıza koyalım" dememizi istiyorlar.

    İyi de, ülkelerin ille de "devrim"lere ihtiyaç duyduğunu nereden biliyoruz ki?

    Daha doğrusu, bu "devrimci felsefeyi" niçin kabul etmek zorundayız ki?

    Ben kendi felsefemi size söyleyeyim: Her devrim yanlıştır. Bazıları çok korkunçtur, bazıları bizdeki gibi "ehven-i şer"dir, ama sonuçta hepsi kötüdür. Çünkü hepsinde, kendini toplumun geri kalanından daha akıllı gören bir kadro, silah ve kanun gücünü kullanarak, despot bir rejim kurar. Kendine muhalif gördüğü bazı insanları öldürür. Bazı toplumsal kesimleri ezer. Binlerce, bazen milyonlarca "ana"yı ağlatır da ağlatır.

    Bütün bu bedellerin karşılığı da, ya çok sınırlı bir "kazanım" ya da "sıfıra sıfır elde var sıfır"dır. Vaadedilen ütopya hiç bir zaman gerçekleşmez. Tabii devrimciler işin sorumluluğunu dış düşmanlara, emperyalistlere, kapitalistlere, gericilere, "devrimsel bilinci özümsemekte direnen cahil kitlelere" yıkarlar. "Biz nerde hata yaptık" diye sormak akıllarına hiç gelmez. Çünkü devrimciliğin ilk kuralı, devrimin doğruluğundan kuşku duymamaktır.

    Burada kast ettiğim "devrim"in ne olduğunu da biraz açayım. İşgal edilmiş bir ülkenin bağımsızlık savaşından söz etmiyorum kuşkusuz. Bu tür mücadeleler, bizim Kurtuluş Savaşı'mız gibi, doğrudur, meşrudur, onurludur. Bir diktatörün zulmü altında inleyen bir halkın adalet ve özgürlük için ayaklanmasından da söz etmiyorum. Kast ettiğim devrim, ideolojik bir kadronun silah zoruyla iktidarı ele geçirmesi ve sonra da kendi siyasi programını topluma dayatmasıdır.

    Tarihsel olarak bu farklı türdeki "devrim"ler bazen içiçe geçer. Mesela İran'da Şah'ın devrilmesi meşruydu, fakat sonra İslamcı kanat demokratik değil otoriter rejimi kurdu. Jakobenler Fransız Devrimi'nde aynı şeyi yapmaya çalıştılar, bunun için de korkunç bir "terör" uyguladılar.

    Bizde de Kurtuluş Savaşı'nın bir numaralı kahramanı olan (ve bu sebeple minnet duygularımızı hak eden) Mustafa Kemal Paşa, savaş sonrasında "devrim" yapmaya karar vermiş, siyasi rakiplerini tasviye etmiş ve sonradan "Kemalizm" olarak anılacak bir ideolojiyi topluma dayatmaya girişmiştir. Ve bu, çok yanlış bir iş olmuştur. Açtığı yaraları hala saramadık.

    "Peki bu iş nasıl olabilirdi" diyenlere, Amerika'nın kuruluşunu örnek vereyim. Derdim "Amerikancılık" değil, ama örnek iyi. Onlar da bizim gibi İngiltere'ye karşı Kurtuluş Savaşı verdiler. Mustafa Kemal Paşa'nın ordaki muadili General George Washington'dı. Ama savaş bitince adam "Tek Parti rejimi" kurmadı. En "dinci" olanları dahil, hiç bir fikri yasaklamadı. "Sınırlı devlet, özgür toplum" ilkesine göre bir demokrasi kurdular. Geldikleri nokta ortada.

    Bizim geldiğimiz nokta da ortada: Darbeler, andıçlar, işkenceler, askeri harekatlar, psikolojik harpler ve ağladıkça ağlayan analar



    Mustafa AKYOL ___STAR
#23.11.2009 19:08 0 0 0
  • paylaşım için sağol
#23.11.2009 21:38 0 0 0
  • Devrimin sebebi devletlerin halkına olan haksızlıgı zulmuüdür...zaten devrimi bir tek yurttaşseverler yapar halkın yanında olanlar yapar...
#24.11.2009 10:01 0 0 0
  • Ondan sonra da milletin canına okurlar
#24.11.2009 11:58 0 0 0
  • Mustafa AKYOL daha sapla samanı bile ayıramıyor onca yıl amerikada eğitim gördü bunlarımı öğrenebilmiş kime hizmet ettiği bile belli değil. sırf atatürkü kötülemek için önüne gelen her şeyi kötülemiş işine gelen devrimler iyi işine gelmeyenler kötü ohh ne ala :)
#24.11.2009 22:49 0 0 0
  • Bu Adam ÖnCe "Devrim" in KeLime AnLamına BakSın... Kendini 3-5 Kuru$a Satarak Yazar oLmu$... GeLmi$ Bir de Uzman Gibi LafLar Etmi$ :)

    TopLumLar GeneL oLarak 3 'e AyrıLır;

    1) MevCut Durumdan Ho$nut oLanLar,
    2) MevCut Durumdan Ho$nut oLmayanLar,
    3) Nötr...

    BunLardan 3. Grup 1 Ya da 2 Ne DerSe KabuL Eder...

    Durumu AçıkLamadan ÖnCe Devrim Ne Demektir Ona Bakmak Lazım... Devrim; MevCut Durumunun Ortadan KaLdırıLarak Daha IyiSinin GetiriLmeSidir... KökLü Deqi$ikLiktir... iLLa Ki Bir Taraf Kar$ı oLaCak, Diqeri de InançLa Sonuna Kadar GideCektir... I$te Bu Sebepten Ötürü KANSIZ DEVRİM oLmaz...

    İyi de, ülkelerin ille de "devrim"lere ihtiyaç duyduğunu nereden biliyoruz ki?

    Daha doğrusu, bu "devrimci felsefeyi" niçin kabul etmek zorundayız ki?

    üLkeLer de TopLumLar da Her Zaman Devrime Ihtiyaç Duyar... Devrim Yapmayan TopLuLukLar Geri KaLmı$tır... Devrim YeniLiktir... Devrim En IyiSini Getirmektir... Devrim HerkeSi Optimum Düzeyde MutLu Edendir...

    devrimciliğin ilk kuralı, devrimin doğruluğundan kuşku duymamaktır.

    Eqer Bir I$in DoqruLuquna İNANÇ YokSa Ki$i Ba$arıLı oLamaz... Bu I$Ler Hep BöyLedir... Ya InanaCakSın, Ku$ku DuymayaCakSın Ya da Durumu KabuLLenip Koyun Gibi GüdüLeCekSin !

    Bizde de Kurtuluş Savaşı'nın bir numaralı kahramanı olan (ve bu sebeple minnet duygularımızı hak eden) Mustafa Kemal Paşa, savaş sonrasında "devrim" yapmaya karar vermiş, siyasi rakiplerini tasviye etmiş ve sonradan "Kemalizm" olarak anılacak bir ideolojiyi topluma dayatmaya girişmiştir. Ve bu, çok yanlış bir iş olmuştur. Açtığı yaraları hala saramadık.

    Yav Arkada$ AnLadık KaLemini Sattın... Ömrüm BoyunCa Tarih DerSi de Mi Görmedin :) Senin SiyaSi Rakip DedikLerin EmperyaLiStLerin KuCaqına Oturmak iSteyenLerdi... üLkeyi BaqımSız DeqiL Bir YerLere BaqımLı HaLa Getirmek iSteyenLerdi... Yurtta$Ları Koyun Yerine Koymaya ÇaLı$anLardı... Yeni Yeni AydınLıqa Eren Bir üLkeye Niye KaranLık EdiLmeSine Izin VerSin ?

    Eqer Devrim 'in Ne Demek oLduqunu BiLSeydin KemaLizmin iLkeLerinin Niye UyquLanmak iStediqini AnLardın... Dayatma Diyerek AkLı Sıra ULU ÖNDER ATATÜRK 'e üStü KapaLı B*k Atmaya ÇaLı$mı$...

    "Peki bu iş nasıl olabilirdi" diyenlere, Amerika'nın kuruluşunu örnek vereyim. Derdim "Amerikancılık" değil, ama örnek iyi. Onlar da bizim gibi İngiltere'ye karşı Kurtuluş Savaşı verdiler. Mustafa Kemal Paşa'nın ordaki muadili General George Washington'dı. Ama savaş bitince adam "Tek Parti rejimi" kurmadı. En "dinci" olanları dahil, hiç bir fikri yasaklamadı. "Sınırlı devlet, özgür toplum" ilkesine göre bir demokrasi kurdular. Geldikleri nokta ortada.

    Yok Yok Bu Adam Hem SatıLık Hem de CahiL ! uLu Önder Eqer iSteSeydi HaLife de oLurdu Padi$ah da... Ama O BunLarı KabuL Etmek Bi Tarafa KaLdırdı... Amerika SadeCe InqiLitere iLe Sava$tı... Türkiye iSe Hem IçiyLe Hem de Dı$ıyLa Sava$tı... Bu SebepLe DevLetin iLk YıLLarında Tek PartiLi Rejim oLmaSı NormaLdir... Peki Sonradan KuruLan PartiLeri ATATÜRK 'ün Te$vik Ettiqini BiLmiyor MuSun Ey CahiLi CüheLa !?

    Oturmu$ Utanmadan, SıkıLmadan Amerika PropaqandaSı Yapmı$ EmperyaLiSt I$birLikçi...

    OkuyaCaqını BiLSem HepSine Cevap Veririm... MaiL AtSam Onu BiLe Okuyup Cevap VeremezSin... Ama ALLAH Büyük, In$aLLah KatıLdıqın Bir Oturumda Bende oLurum :)
#25.11.2009 01:21 0 0 0
  • Ağzınıza sağlık FreddyKrueger kardeşim.Bu konuya cevap yazacaktım fakat arada iş olsun diye karşılık verenler var,ve tartışmayı sürekli sabote edip başka başka mecralara çekiyorlar diye vaz geçtim.Eğer devrim gerekmiyorsa zaten devrim olmaz.Şartları oluşmamış devrimler ham meyveye benzer yiyenin karnı ağırır.Halkın büyük çoğunlupunun desteklemediği hiçbir devrim başarıya ulaşamaz.Büyük devrimci Mustafa Kemal ATATÜRK devrimlerin en büyüğünü yaparak bize genç Cumhuriyeti bıraktı.Talimat verdi kesinlikle adımı resmimi fotoğrafımı reklam unsuru yapmayın diye.Yoksa kendini halife de yapardı padişahta.Bu günlerde ATA'ya dil uzatmak moda.Halbuki bilmiyorkarki o dil uzattıkları şahsiyet olmasaydı eğer,bugün adı ferhat olanların o zaman adları gerhart olacaktı.Allaha emanet olun kardeşim.

#25.11.2009 08:27 0 0 0
  • Karanlığın,cehaletin ve zulmün en kötüsü olduğu bir zaman da büyük sıkıntılarla en büyük devrimi Hz.Muhammed (S.A.V.) efendimiz yapmıştır. Zira Mekke'yi feth edince kimsenin burnu bile kanamadan bağışlanmış ve de herkesi hür bırakmştır.

    Sultan Fatih İstanbul'u feth edince hahamlara papazlara ve hıristiyan halkına dokunmamıştır.Kilise ve havralar yıkılmamıştır.

    İsteriz ki yeniden Büyük Türkiye kurulsun ilelebed tam bağımsızlığımıza kavuşalım diyoruz.Gelin görün ki içimizde ki hainler, solcular ateistler sözde laiklik çığırtkanlığı yapıp buna engel oluyorlar..
    Bu millet, asırlardır İslam'la müşerref olmuştur..Şimdi ise yüzeysel İslam olduğundan bakın ne hallere geldik.Tarihte ki şanlı yerimizi bir türlü alamıyoruz neden?...
#25.11.2009 11:28 0 0 0
  • İsteriz ki yeniden Büyük Türkiye kurulsun ilelebed tam bağımsızlığımıza kavuşalım diyoruz.Gelin görün ki içimizde ki hainler, solcular ateistler sözde laiklik çığırtkanlığı yapıp buna engel oluyorlar..

    Ben NaSıL Konu$urken HitapLarıma Dikkat EdiyorSam Sizde Edin... Bir Kaç Soytarı SoLCuLuk AdıyLa IrkçıLık, BöLüCüLük YapıyorSa Bu Bütün SoLCuLarın FikirLeridir AnLamını Ta$ımaz... Ya Bunu BiLerek, KaSıtLı GeneLLeme Yaptınız Ya da Hiç Bir BiLqiniz Yok...

    Aynı MantıkLa YoLa Çıkarak; uSame Bin Ladin de MüSLüman... $imdi Bütün MüSLümanLar oLarak BizLerde Mi TeröriStiz ??? Komik oLmayın... Terörün, BöLüCüLüqün Bir Grubu oLmaz... Saqdan da oLur SoLdan da... HıriStiyan da oLur Yahudi de MüSLümanda... AteiStte... eLhamdüLiLLah MüSLümanım; uSame 'yi DeStekLemiyorum... SoLCuyum; Bu Tür GrupLarı DeStekLemiyorum...

    Ya$ça Benden Çok BüyükSünüz Sanırım... En BiLinenLerden Deniz Gezmi$ 'in Konu$maLarını Okudunuz Mu Hiç ? Konu$maSında "Ya$aSın Tam BaqımSız ve Gerçekten Demokrat Türkiye" Diyor... Bunun NereSinde BöLüCüLük Var ? Ha $imdiLerde DenizLerin Adını KuLLanıp BöLüCüLük, IrkçıLık YapanLar Var... Ama Bu Onu AnLamadıkLarı ManaSına GeLir...

    Son oLarak da; Sizi BiLmem Ama Ben Bütün Görü$Lerini DinLerim ve Okurum... Erbakan, Türke$, DemireL, ÖzaL, RTE, BaykaL, BahçeLi vS. Gibi LiderLer ve Zaman, Yeni $afak, Vakit Gibi Benim Görü$LerimLe Zıt oLan GazeteLere de Bakarım...

    oLayLara YakLa$madan EvveL Size de FarkLı PenCereLerden Bakmayı TavSiye Ederim...
#25.11.2009 11:56 0 0 0
  • FreddyKrueger kardeşim benim

    Müslüman; solcu, sağcı, liberal,milliyetçi ülkücü laik, olmaz.Sade ve tek ümmet olur.

    Deniz Gezmiş zamanını az çok biliyorum.Benim yaşım o zamanlar 15-16 yaşlarıydı.Ne yaptıklarını da gördük.
    Solcuların bir sloganı vardı:
    "İş ekmek hürriyet; sömürüye nihayet!."
    "Patron ağa düzenine son!.."

    Gibi meşhur siloganları vardı.Ne zaman ki bir dindar veya ülkücü kimse görseler adamakıllı döverlerdi.Bu mudur demokrasi özgürlük anlayışı.Zenginlere karşı cephe alırlardı fakat kendilerinin rantı yine zenginlerdendi.
    12 eylül öncesi; bir bakkal, manav, fırın ne varsa hiç para vermeden zorla ve silahlı tehditle bir şeyler alıp kendilerini besliyorlardı Bunları ben gözümle gördüm.Sözde Dev-sol, Dev -Yol, Dev- Genç idi.Ortalıkta bunların yüzünden asayiş yoktu..
    Bana solcuları meth etmeyin.Uğrunda bir çok genç öldü ve öldürtüldü.Camiilere monotol kokteyli bombalar attıklarını hiç unutmuyorum...Onların yüzünden liseyi zor bitirip okumayı bırakmak zorunda kaldım...Daha sonra da askere gittim.12 Eylül 1980 ihtilalinde 'de ben askerdim..

    Şimdi kalkmışsın demokrasi ve özgürlükten dem vuruyorsun.Sol kafayla ne özgürlük gelir ne de demokrasi.
    Mecliste sol zihniyetli CHP var o da demakrasi diyor ama belediyeleri malı amuduyla götürüyorlar.

    Gölge etmeyin başka ihsan istemeyiz.Getireceğiniz demokrasi halk için değil, başa getireceğiniz liderlerin çıkarına olur.Hem liderleriniz sizi çok çabuk unutur.Siz de avucunuzu yalarsınız...Bütün mücadelenizde boşa gitmiş olur.Yazık etmiş olursunuz kendinize..

    Eski solcuları bulursan onlara sor bakalım ne yapmışlar?.Eski solculardan maksat benim yaştaki olanlardır.Yaşımı da ğren.Yaşm 50'dir..Haybeden kendini de oyalayıp kandırma, bu sevdadan vazgeç!...Sizin getireceğiniz demokrasi ve özgürlük İslam'dan üstün mü?.İslam; hak, adalet, özgürlük, hidayet eşitlik hoşgörü dinidir..Solcu zihniyetinde özgürlük anlayışı aslında başıboşluktur.Yani hiçbir sorumluluk üzerine almaz.ne yaparsam ne çalıp çırparsam benim kârımdır hesabıdır.Günah sevap kavramı hiç olmaz...Çünkü sol zihniyette din söz konusu değildir.Bunun adına da "Sosyalizm" denir.Bu memlekette demokrasi, özgürlük filan gelmez.İş menfaate gelindiğinde hepsi toz duman olup gider..

    Kusuruma bakma biraz uslübum sert oldu.Çünkü bıktım artık sol zihniyetlilerle mücadele etmekten.Onlara Hak islam yolunu anlatmaya çalııyorum.Anlamıyorlar veya anlamak istemiyorlar..Aslında Ateist olan, kendisini gizleyen solcuları da bliyorum..Bu yüzden hiç bir tartışmaya girmek istemiyorum..

    Ben ise tek kelime ile;"Yasasın İslam!." diyorum ..Hepsi o kadar...
#25.11.2009 13:15 0 0 0
  • Bu Tarz Konu$manıza Hiç $a$ırmadım... Tamamen KaLıpLa$mı$, Bir $ekiLde BeyinLere Empoze EdiLmi$ CümLeLer... Daha ÖnCe de Çok Duydum Bunu...

    ÖnCeLikLe Benim Kar$ıma İSLAMİYETLE GeLmeyin... Biraz ÖnCe Yaptıqınız Gibi InCeden SoLCuLarLa iSLamiyetin Bir Baqı oLmadıqını Demeye ÇaLı$ıyorSunuz... TekrarLıyorum GeneLLeme Yapmayın Lütfen... Hiç KimSe Benim MüSLümanLıqıma Laf Edemez... HerkeS Gibi Bu da Benim HaSsaS Noktam... Burda SiyaSetten, IdeoLojiLerden Konu$uyoruz... Tekrar Tekrar Din iLe SiyaSeti Karı$tırmayın... Eqer Buna VarSanız Hay Hay Düzqün $ekiLde Tartı$ırız...

    Deniz Gezmiş zamanını az çok biliyorum.Benim yaşım o zamanlar 15-16 yaşlarıydı.Ne yaptıklarını da gördük.
    Solcuların bir sloganı vardı:
    "İş ekmek hürriyet; sömürüye nihayet!."
    "Patron ağa düzenine son!.."

    PatronLarın, AqaLarın aLtında EziLmek iStemeyen SadeCe KendiLeridir... Sanırım Sizin Durumunuz da Yerindeydi... ÖyLe Ki Bu $ekiLde sLoqanLardan RahatSız oLmu$Sunuz...

    Ne zaman ki bir dindar veya ülkücü kimse görseler adamakıllı döverlerdi.Bu mudur demokrasi özgürlük anlayışı.Zenginlere karşı cephe alırlardı fakat kendilerinin rantı yine zenginlerdendi.

    Bana BöyLe LafLarLa GeLmeyin... Dönemde En Sert KavqaLar SoLCuLar ve üLküCüLer AraSında oLmu$tur... Dindar (!) Dediqiniz KeSim iSe Iki Taraftan da Dayak Yemi$tir... Etrafınızda O Dönemden KaLan SoLCu ve üLküCü Yok Mu ? Gidin Sorun... Ben Sordum Iki Tarafta KabuL Etti...

    Bu Mu DemokraSi ? Tabi Ki Hayır... KaoS Ortamında DemokraSi Mi oLur ALLAH A$kına ! Babanın EvLadından Korktuqu Bir Dönemden BahSediyoruz... HeraLde Koruma IçqüdüSüyLe Iki Tarafta SaLdıraCaktır... Bakın Ben Körü Körüne SadeCe üLküCüLer Yaptı Demiyorum... İKİ TARAFTA YAPMI$TIR...

    ZenqinLer Miydi ? Sizin BahSettikLeriniz Mehmet BarLaS Gibi Sözde SoLCuLar oLmaSın ? AmaçLarı SadeCe Sömürmek oLanLar ?

    12 eylül öncesi; bir bakkal, manav fırın ne varsa hiç para vermeden zorla ve silahlı tehditle bir şeyler alıp kendilerini besliyorlardı.Sözde Dev-sol, Dev -Yol, Dev- Genç idi.Ortalıkta bunların yüzünden asayiş yoktu..

    Haddim oLmayarak Bir TavSiye Daha... FarkLı KaynakLardan 80 Lerde Çorum NaSıLmı$ Bir Okuyun... Sizin Bu DedikLerinizi Iki Tarafta Yaptı... SadeCe Tek Tarafa Yıkmaya ÇaLı$mayın... Tarih YaLan SöyLemez... Tabi TarafSız oLanı OkuyorSanız...

    Bana solcuları meth etmeyin.Uğrunda bir çok genç öldü ve öldürtüldü.Camiilere monotol kokteyli bombalar attıklarını hiç unutmuyorum...Onların yüznden liseyi zor bitirip okumayı bırakmak zorunda kaldım..

    öLenLerin Ke$ke Gerçek KimLikLeri ve SayıSı oLSaydı... O Zaman Görürdük Kaç SoLCu öLdürüLdü, Kaç SaqCı öLdürüLdü... CamiiLere SaLdıranLar ProvakatörLerdi... Biraz Yukarda BahSettiqim Gibi Ciddi AnLamda 80 'de Çorum NaSıLmı$ Okuyun... Dönemi Ya$ayanLara Sorduqunuzda Sünni KeSime Giderek aLeviLer Cami Yaktı, aLevi KeSime Giderek SünniLer aLevi GençLeri Dövüyor DeniLdiqini DuyarSanız... En Azından Ben Duydum... Peki aSLı aStarı Var Mı ? KeSinLikLe Yok ! O Dönemde YaktıLar EttiLer DedikLeri CamiiLer HaLa iLk Günki Gibi Duruyor...

    Şimdi kalkmışsın demokrasi ve özgürlükten dem vuruyorsun.Sol kafayla ne özgürlük gelir ne de demokrasi.

    Saq KafayLa YönetenLeri de Gördük, Görmeye Devam Ediyoruz... En BaSitinden Bir ÜniverSiteye Saq Rektör AtanSın Aynı Anda KavqaLar Ba$Lıyor... I$Leri GüçLeri OrtaLıqı Karı$tırmak...

    Amerika YaLakaSı oLmayan, OnLara Kar$ı Duran üLkeLere Bakın BakaLım... OnLar Mı Özqür YokSa $u An Ki Biz Mi ? Bunun Ayrımını Iyi Yapın...

    Mecliste CHP var o da demakrasi diyor ama belediyeleri malı amuduyla götürüyorlar.

    BeLediyeLerde PartiCiLiqe Bakmayın Bo$ Yere... BeLediyeLerde $ahıSLar ÖnemLidir... Bir Dönem MHP 'den SeçiLen, Sonra CHP 'ye Geçiyor, Sonra da AKP 'ye... Yok Ama iLLa GötürenLere BakaCakSanız GooqLe Size YardımCı oLur...


    EkLeme:

    Kusuruma bakma biraz uslübum sert oldu.Çünkü bıktım artık sol zihniyetlilerle mücadele etmekten.Onlara Hak islam yolunu anlatmaya çalııyorum.Anlamıyorlar veya anlamak istemiyorlar..Aslında Ateist olan, kendisini gizleyen solcuları da bliyorum..Bu yüzden hiç bir tartışmaya girmek istemiyorum..

    eStaqfuruLLah KuSur Yok... HerkeS HaSsaS oLduqu Konuda Konu$urken Sert oLabiLir... AnCak Çok ÖnyarqıLıSınız... HaLa Bütün SoLCuLara AteiSt, DinSiz Gibi BakmaktaSınız... Bu Durum Benim Gibi Ki$iLeri RenCide Etmektedir...
#25.11.2009 13:49 0 0 0
  • Sağcı kafa ile yol alanları gördük Terakkiperver ustam..
    Fethullahcı kesimin yaptıklarını sonra gerisinde AKP cilik başladıgında olanları hepimiz görüyoruz..Ne sağırız ne de dilsiziz..

    Deniz Gezmiş Bağımsız Ve Demokratik bir ülke için Devrim yapmaya çalıştı ve başardı şimdi onun izinde giden daha nice Denizler Yusuflar ve daha niceleri bu iz üzerinde Devrim idolojisinden vazgeçmeyerek amerikan emperyalizmine burjuvalara karsıt mücadelesini sürdürüyor...

    Siz sanmayın ki devrimi dinsizler hristiyanlar yapar.

    Freddy Arkadaşın dediği gibi MüsLümanız ama Solcuyuz sonuna kadar..Biz halkın yanındayız sosyalist düşünce zihniyeti taşırız.Bu arada Peygamber Efendimizin(SAV) sonra hiç bir islamcı onun gibi büyük bir devrime sahip olmamıştır..Olanları da belli.Saddam,Binladin ve niceleri, Saddam iş birliği ile kendi halkını katletti,Binladin ise Sırf Amerikan düşüncelere halkını kurban etmemek için Taliban zihniyeti başlattı..Taliban kurulduda ne oldu yine halk eziyet çekiyor burda eziyet var..

    Devrimi sadece ateizm hristiyan yahudi ezdi cemiyeti yapmaz.

    Unutmayın İslamda Bir Devrimdir..
#25.11.2009 13:51 0 0 0
NaZ NaZ foto
  • Çünkü bıktım artık sol zihniyetlilerle mücadele etmekten.Onlara Hak islam yolunu anlatmaya çalııyorum.Anlamıyorlar veya anlamak istemiyorlar
    Bende biktim farkli zihniyetteki insanlarin sol görüslü insanlari dinsiz imansiz diye yargilamalarindan. Elhamdüllilah Müslümanim diyen bir insan Hak yolun Islam yolu oldugunu bilir, bu insan ister sagci olsun ister solcu isterse görüsü olmasin MÜSLÜMANDIR.

    Ben Elhamdüllilah Müslümanim vede sol görüslüyüm kimse bana dinden uzak veya dinsiz/imansiz diyemez, dedigi anda kul hakkima girer ve ahirette benden helallik almak zorunda kalir, alamadigi taktirde isi çok zordur. çünkü ALLAH-u Teala buyuruyor kul hakkiyla gelmeyin diye.

    Benim anlamadigim birsey var, bir insana birsey anlatilir anlamazsa birdaha anlatilir baktiniz anlamak istemiyor, devam etmenin anlami ne? Siz görevinizi yapip Islami anlattiysaniz gerisi o kisiye kalir. Ayricada kimseye düsmez baska birinin dinini imanini sorgulamak veya dini sartlari yerine getirip getirmedigini sorgulamak, herkez Yüce ALLAH'a verecek yaptiklarinin hesabini.
#25.11.2009 17:28 0 0 0
  • Değerli arkadaşlarımızdan biri camiilere molotof atıldığını falan söylemiş benim yaşım 25 bu güne kadar ne böyle bir şey gördüm ne de duydum hem öyle bir şey varsa bunu solcuların yaptığını kanıtlayabilir mi ? Yaşasın islam diyorsun sen kahrolsun islam diyen bir solcu gördün mü hiç gerçekten :) ben şahsen görmedim herkes din seçiminde özgürdür karalama politikasıyla hiç bir yere varılamaz yok solcular ataistir sosyalistler koministler dinsizdir neye dayanarak söylüyorsunuz bunu anlayamıyorum basit bir örnek Libya dini ne ? İslam Rejimi ne ? Tam uygulayamasada Sosyalist Cumhuriyet eee hani olmuyordu bak işte bal gibide oluyor. Solcular yüzünden okula gitmeye korkar olmuştuk falan demişsiniz biz şeriatı savunanların döneminide gördük hizbullahı da gördük sokakta kız kardeşlerimizle bile yürüyemediğimiz zamanları da gördük ;)
#25.11.2009 23:24 0 0 0
  • Evet; bakıyorum da sol zihniyetli arkadaşlardan eleştiri aldım.Kendilerine çok teşekkür ederim.


    Sosyalizm ve Komünizmi aynı kefeye koysak eşit gelirler.Bu rejimler sadece İslam'a karşı alternatif göstermek için uydurulmuş sistemlerdir.Bunlarda hak ve adalet muammadır..Şimdi sıkı durun bakalım

    Bir kere; siyonizmi ele alalım.Ve de şöyle bir misal getirelim.Siyonizm bir timsaha benzer.Bu timsahın 4 tane dişi vardır.Bu dişler;
    1- Sosyalizm
    2- Komünizm
    3-Kapitalizm
    4- Emperyalizm.(Kültür Emperyalizmi en kötülerindendir).
    Timsahın bu 4 dişinden bir veya ikisini çıkarıp atsanız, geriye kalan 2 dişi ile yine sizi yiyip yutabilir.En önemlisi olan onun başı Siyonizmi kesip kafasını koparıp atmaktır.Böylelikle timsahın sizi yemesinden kurtulmuş olursunuz.
    Şimdi bu saydığım 4 diş misali Yahudi keferesinin uydurduğu ve kendiisininde bundan asla vazgeçmediği bir sistemdir.Bu sistem yeryüzünden tamamen silinmediği müddetçe asla yeryüzünde müslümanlar rahat yüzü göremeyecektir.
    Sosyalizm ve komünizm bala benzetilen fakat yenildiğinde insanı zehirleyip öldüren yiyeceğe benzer.Siz ise bu zehirli yiyeceği yiyip ruhen ölmüş oluyorsunuz.İzmler İslam'a alternatif olamazlar..
    Din ayrı siyaset ayrı diyenlere bir çift sözüm vardır..Siyaset ayrı politika ayrıdır.Şahsiyetli siyaset sosyalizmde bulunmaz.Çünkü şahısları ulvi bir ruha sahip değillerdir.
    Hem müslümanım deyip solculuğuda elinden bırakmayanlar gafil müslümanlardır.Müslüman saf, arı ve duru olur.Peygamberimiz ne sağcı ne de solcudur.Bu solcu ve sağcı kavramını yahudi misyonerler uydurmuşlardır.
    Eskiye dönersek; Lenin, Mao, Stalin, Musollini gibi kefereler sosyalist veya komunist idiler.Yönettikleri dönemlerde milyonlarca müslümanları katletmişler bir çoğunu da Sibirya'ya sürgün edilmiştir.Sebebi ise ya ateist olmasını ya da kendi rejimini desteklesinler diye bunca masum insanları hiç acımadan korkunç işkencelerle şehit etmişlerdir.


    Şimdi soruyorum.Bunları mı destekleyeceğiz de huzura rahata kavuşacağız...

    Bu mesajımdan sonra bana kalkıp da mırın kırın etmeyin.
    Ya müslüman gibi düşünün ya da...

    Koca kafalı değil, hoca kafalı olun ki dininizi iyi anlamış ve bilmiş olursunuz..
    Gericilik ve yobazlıkla bizim işimiz olmaz.

    İslamı dar kalıplara sığdırmayın.Ona at gözlüğü ile bakmayın.Kim din ile uğraşırsa mavf olur helak olur.
    İslam'a karşı değiliz diyorsunuz ama Şeriata karşıyız demeniz ayrıcalık mı?.
    İslam ve Şeriat aynıdır.Korkudan İslam yerine Şeriat'a karşıyız diyeceksiniz değil mi?.
    Sizin bildiğiniz o şeriat İran'da uygulanan Şii şeriatı değildir..
    Ehli Sünnete, hadislere, Kur'an'a uyan şeriattır.İşte size Kur'an'dan deliller..


    AHZAB SURESİ; AYET:36. "Ve bir mümin ve bir mümine için sahîh değildir ki, Allah ve Resulü bir işe hükmettiği vakit onlar için kendi işlerinden dolayı o ilâhî hükme karşı bir seçme hakkı olsun. Ve her kim Allah'a ve Peygamberine isyan ederse artık apaçık bir sapıklık ile sapıtmış olur.

    CASİYE SURESİ;AYET:18. Sonra seni din konusunda bir Şeriat üzerine memur kıldık. Artık sen ona tâbi ol, cahillerin isteklerine sakın uyma!..

    Şimdi nasıl anladınız mı, neyin ne olduğunu?..
#26.11.2009 01:01 0 0 0
  • Şeriat Konusu Hassas bir konudur dikkatLi oLmanızı öneririm. Elinizden GeLdiği Kadar Şeriata uygun yaşamıyor oLabiLirsiniz.. Günahını Tartışacak değilim SizinLe.. Bu Beni iLgiLendirmez..

    Lakin Gözünüze Kestirdiğiniz YoLun Levhasında 2 Yere Varacağınız BelirtiLiyor ;


    Şeriata Karşı Çıkmak
    Dinden Çıkmak


    Sözüm Benden Sonra Cevap Yazacak oLanLara.. Lütfen DikkatLi oLun.
#26.11.2009 01:27 0 0 0
  • Sevgili Terrakiperver bana Hz.Peygamber ve Dört halife döneminden sonra şeriatı gerçek anlamda uygulayan bir örnek verebilir misin ?
#26.11.2009 01:39 0 0 0
  • iLLa Ki Bir Taraf Kar$ı oLaCak, Diqeri de InançLa Sonuna Kadar GideCektir... I$te Bu Sebepten Ötürü KANSIZ DEVRİM oLmaz...


    16 Kasım-29 Aralık 1989'da Çekoslovakya'da meydana gelen kansız bir devrimdir. Sonucunda, Komunist yönetim düşürülmüştür..

    Japonya'da 1868'de İmparator Meiji tarafından başlatılan anayasacı reform hareketi idi. Tarihe 'Meiji Restorasyonu' diye geçen hareket sayesinde Japonya, 30 yıl gibi kısa bir sürede ordudan sanayiye, bilimden sanata, ekonomiden eğitime, velhasıl hayatın tüm alanlarında büyük bir modernleşme hamlesini gerçekleştirmişti. 'Aydınlanmış' 'milli' bir liderin önderliğinde gerçekleştirilen bu hareket, geniş halk kitlelerinin katkısı olmaksızın başlamış ve kan dökülmeden sürdürülmüştü.

    istenirse yapılabiliyormuş.


    Ama sen ;şapka takmadı diye adam asabiliyorsan ...tabiki pek mümkün değil...

    şuan idamlık bir suç işlediğinin farkındamısın freddy :)..
    sen şimdi buna doğrumu diyorsun..


    devrim insanların kısıtlanmış özgürlüklerini tekrar kazandırmak içindir... onları dahada baskı altına almak için değil

    Senin SiyaSi Rakip DedikLerin EmperyaLiStLerin KuCaqına Oturmak iSteyenLerdi... üLkeyi BaqımSız DeqiL Bir YerLere BaqımLı HaLa Getirmek iSteyenLerdi...

    Amasya Tamimi ile Kurtuluş Savaşı'nı başlatan beş veya yedi kişilik kadronun Mustafa Kemal ve İsmet İnönü hariç tüm üyeleri, Terakkiperver Fırka'nın kurucu ve liderleri arasında yer almıştır
    Kâzım Karabekir, Rauf Orbay, Ali Fuat Cebesoy, Refet Bele ve Adnan Adıvar..


    Bu insanlardanmı bahsediyorsun..:))

    Peki Sonradan KuruLan PartiLeri ATATÜRK 'ün Te$vik Ettiqini BiLmiyor MuSun Ey CahiLi CüheLa !?


    Ta ki seçimlerin kaybedileceğini anlayana dek olabilirmi ..ne dersin?
#26.11.2009 01:45 0 0 0
  • Bizde de Kurtuluş Savaşı'nın bir numaralı kahramanı olan (ve bu sebeple minnet duygularımızı hak eden) Mustafa Kemal Paşa, savaş sonrasında "devrim" yapmaya karar vermiş, siyasi rakiplerini tasviye etmiş ve sonradan "Kemalizm" olarak anılacak bir ideolojiyi topluma dayatmaya girişmiştir. Ve bu, çok yanlış bir iş olmuştur. Açtığı yaraları hala saramadık.


    Atatürk devrim yapmaya savaslar sonrasinda karar vermemistirki bu karari genc bir subayken almistir.Ulu Önder Atatürk cumhuriyetin kuruldugu ilk yillarda cok partili sisteme destek vermis fakat etkili bir netice alamamistir.

    Kast ettiğim devrim, ideolojik bir kadronun silah zoruyla iktidarı ele geçirmesi ve sonra da kendi siyasi programını topluma dayatmasıdır."

    Bu cümledede yazi basligindan yola cikaraktan kasdedilen kisi Atatürk(ise) ben bu yazida bir arniyet ararim kesinlikle..Bunu yazan yazar hakkinda sunu düsünürüm. Neden empati yaparak o döneme gidip kendisini Ata'nin yerine koymuyor onun gözüyle bakmiyorda kendi penceresindeki bakislariyla düsüncelerini asil dayatmaci diye suclarken kendisi dayatmaci zihniyetle yazdigi bu yaziyi ve düsüncelerini insanlara empoze etmeye calisiyor.

    Atatürkün ideali düsüncesi milletinin üzerinde rahatca nefes alabilecegi hür bir sekilde yasamini sürdürecegi bir vatanin temelini Türk milletinin kararliligi ve iman gücü ile bunu insa etmeyi basarmistir.Günümüdeki ülkemizin icinde bulundugu hali gözönüne alacak olursak biz onun mirasina yeteri kadar sahip cikamadik ne yazikki.

    Sag ve sol görüslüler ölümünden bu yana catisma haline girdiler ve günümüze kadar devam etti ve hala sag sol catismalari mevcut..fakat bir gercekte su var ölümünden sonra bile onure eden sag görüslüler olmustur Atanin belkide hatalarindan biri komunistlere fazlaca güvenmesi itibar etmesi idi..

    Ülkemizde günümüze kadar gelen secilmis siyasetciler anca madalyonun görünen tarafinda idiler aslinda yönetim madalyonun görünmiyen tarafinda idi yani Ordu...

    Sözde Atatürk sevgisi besliyenler onun heykelini yapmakla sevgi olmaz.Onun düsüncelerini benimseyen bu vatana katki sagliyacak ileriye götürecek egitimli kültürlü insanlarla karsilasiriz umarim..

    Son olarak devrimlerin tamamen yanlis oldugu kanaatine varamayiz..Mesela anlasilabilir oldugunuz su anki dilinizin farkli bir dil olmasini istermiydiniz yada su an bu satirlari buraya dökerken farkli birdilin klavyesinden yazmak istermiydiniz.Elbette hic birimiz istemeyiz.Onun icin Atatürk bazi kararlari almis ise yanlis yaptigini düsünmek kendimize yaptigimiz haksizlik olur.Atayi dogru bir sekilde anlamak gerekir.Atatürk, her seyden önce tam bagımsızlıkcıdır...


    Tüm samimiyetle ve ictenlikle bir yola cikildi ise ve bu yolun sonunda elde edilen artilar artniyetli insanlarin eline gectiginde icinde bulundugumuz topluma eksi getirileri olmasi kacinilmazdir..Onun icin bu olanlar bir tek kisiye maledilmeden önce bu durum gözönüne alinmalidir..

    Gözden kacirilan bir noktada su zamaninda sol görüslü adlandirilip Amerikan emperyalizmine siddetle karsi cikan gercekten hic bir menfaat gütmeden bu vatan icin canini feda etmis yada bu ugurda öldürülmüs isimleride iyice arastirmak gerekiyor yanlis zanlara kapilmama adina...
#26.11.2009 02:00 0 0 0