Oruk Kababı

Son güncelleme: 19.03.2006 22:18
  • Oruk kebabı
    KAÇ KİŞİLİK: 4-6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 40 dk
    PİŞME SÜRESİ: 30 dk
    Malzemeler:


    700 gr orta yağlı kıyma

    500 gr köftelik simit (ince bulgur)

    3 diş sarımsak

    1 orta boy soğan

    2 pide

    Tuz, kuru nane, karabiber

    Hazırlanışı:
    * Soğan ve sarımsakları temizleyip kıyın. Simiti tepsiye alıp üzerine biraz su serpin ve 5 dakika bekletin. Kıyma, soğan ve sarımsağı simite ekleyip iyice yoğurun. Bulgur yumuşayınca tuz, karabiber ve naneyi ekleyip tekrar yoğurun. Fırını ızgara konumuna alın.

    * Köfte harcından cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp şişlere geçirin. Elle düzelterek her tarafının eşit olmasını sağlayın. Izgarada çevirerek pişirin.

    * Pideyi küçük küçük kesip tabaklara paylaştırın. Üzerine kebapları yerleştirin. Soğan, domates ve biberle sıcak olarak servis yapın.
#04.11.2005 17:28 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 18:41 0 0 0
  • Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
#29.12.2005 00:15 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 01:41 0 0 0
  • Emeğinize,ellerinize sağlık.
#19.03.2006 22:18 0 0 0