İzmir Forum Bornova

Son güncelleme: 30.11.2009 22:55
  • Forum Bornova - İzmir Forum Bornova - İzmir - Forum Bornova Hakkında

    Forum Bornova, Multi Turkmall tarafından Bornova, İzmir'de 12 Ekim 2006 tarihinde açılan bir açık hava alışveriş merkezidir. 2008 yılında ICSC tarafından European Shopping Centre Awards finalistlerinden biri olarak Avrupa'nın en iyi alışveriş merkezlerinden biri olarak seçilmiştir.

    62.000 m²'lik bir alana kurulmuştur. Konum olarak Ege Üniversitesi Kampüsü'nün yanında yer almaktadır. Ege mimarisi'ne göre inşa edilen Forum Bornova'da IKEA, Kipa, 128 adet mağaza ve yedi salonlu AFM sinemaları bulunmaktadır.

    Multi Turkmall Forum Bornova ile Türkiye'ye yepyeni bir "Yaşam Merkezi" anlayışı sunmaktadır. Ege Bölgesinin ve İzmir'in ilk açıkhava alışveriş merkezi olan Forum Bornova, değişimin, eğlencenin, yeniliğin ve alışverişin yeni merkezi olmaya devam ediyor.

    noimage

    Kentin Kuzey Doğusu'nda Ege Üniversitesi'nin yanında yer alan 67.000 m2 alan üzerine kurulu -İzmir'in yeni yaşam merkezi- Forum Bornova, konumu itibariyle ziyaretçilere ulaşım kolaylığı sağlamaktadır.
    Açık ve kapalı alanların yer aldığı Forum Bornova'da IKEA, Kipa hipermarket, yerli ve yabancı pek çok tanınmış markanın yer aldığı 130 mağaza, yedi salonlu AFM sinemaları, eğlence alanları ve 3000 araç kapasiteli otopark yer almaktadır.

    Ege mimarisinin eşsiz özelliklerini bir Akdeniz kasabası ölçeğinde bir araya getiren Forum Bornova iki ayrı bulvar, bunları birbirine bağlayan meydanlar ve dört ayrı sokaktan oluşmaktadır. Forum Bornova, Ege ve geleneksel Türk mimarilerinin özgün örneklerini yansıtan sokakları, üstü açık teraslarda yeme içme olanağı sunan kafe ve restoranları, yer yer köprüler ile birbirine bağlanmış ortak alanları ile kentin doğal bir parçası gibidir. Çevre düzenlemesiyle de İzmir'in doğal dokusu ile uyum içerisinde olan Forum Bornova, palmiye ağaçları, ahşap pergola ve tenteleri, her biri özgün nitelikteki çeşme ve göletleri ile de alışılmışın dışında bir alışveriş keyfi sunmaktadır.

    noimage

    Yıl boyu sürecek çeşitli aktiviteler ve konserlerle alışverişin yanısıra eğlencenin de vazgeçilmez adresi olacak Forum Bornova, çocuk klubü ile çocuklara da renkli bir dünya sunmaktadır. Forum Bornova'nın yılda 12 milyonun üzerinde ziyaretçi çekmesi beklenmektedir.
#30.11.2009 22:55 0 0 0