Tavşan Çevirme

Son güncelleme: 02.05.2010 16:44
  • Tavşan Çevirme Tarifi - Tavşan Çevirme Nasıl Yapılır

    Malzemeler

    1 adet bütün tavşan
    1-2 dal biberiye
    bir kaç dal kekik
    1/2 kg domates salçası
    yeteri kadar tuz ve karabiber

    Tarifi

    Açık havada yapılan bir yemektir. Tavşan geceden sirke veya şarap içerisinde bekletilir. Sirkeden çıkarılan tavşan içi dışı tuzlanıp biberlenir. Üzerine hafif sulandırılmış domates salçası sürülür. İçine dal halinde kurutulmuş kekik ve bir-iki taze biberiye dalı yerleştirilerek çevirmeye hazır hale getirilir. 1/2 m derinliğinde 50 cm eninde ve tavşanın boyundan biraz daha uzunca kazılmış bir çukurda kütük halinde odun yakılır. Odunlar köz oluncaya kadar beklenir.Tavşan uzunlamasına sağlam bir kazığa geçirilir. Karın iç yağların akmaması için karnı dikilir.Közün üzerinde tavşan arada bir çevrilerek kızartılır.
#01.12.2009 12:10 0 0 0
  • Güzel bayan;yaptığınız bu harika tariften ve paylaşımınızdan dolayı sizi kutluyorum....
#02.05.2010 16:44 0 0 0