Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı

Son güncelleme: 28.02.2006 21:31
  • Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı






    Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı
    KAÇ KİŞİLİK: 6
    HAZIRLAMA SÜRESİ: 30 dk
    PİŞME SÜRESİ: 15 dk
    Malzemeler:


    1 kg tozşeker

    1 su bardağı su

    Yarım limonun suyu

    2 çay kaşığı vanilya

    1 lüle kaymak (200 gr)

    Hazırlanışı:
    * Şeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Bir tabağın ucuna bir damla akıttığınızda damla dağılmıyorsa kıvamını bulmuş demektir. Limon suyunu ekleyip karıştırın ve tencereyi ocaktan alıp soğumaya bırakın.

    * Uzun saplı tahta bir kaşıkla şurubu hep aynı yöne doğru yaklaşık 15 dakika karıştırın. (Bir süre sonra şurup saydamlığını kaybeder, süt renginde koyu bir kremaya dönüşür ve katılaşıp bembeyaz olur. Tatlı kıvamını bulmuştur.)

    *Tatlıya kaymak ve vanilyayı ekleyip yedirinceye kadar iyice karıştırın. Cam servis kâselerine paylaştırıp buzdolabında muhafaza edin.



    İstanbullu Rum kadınlarının misafirlerine sunmak için yaptığı kaşık tatlılarının içinde özel beceri gerektiren bir tatlıdır Kaymaklı beyaz çevirme tatlısı... Tatlı, buzlu su eşliğinde, minik tabaklarda ve kahveden önce ikram edilir.
#22.07.2004 03:39 0 0 0
  • hmmmmmm
#28.07.2004 20:38 0 0 0
  • ellerine tarifine sağlık arkadaşım...
#28.12.2004 18:34 0 0 0
  • Eline saglik GS
#31.12.2004 11:59 0 0 0
  • Eline saglik abim
#31.12.2004 15:53 0 0 0
  • Yapmış olduğun hizmetten dolayı teşekkür ederim
#06.01.2005 10:14 0 0 0
  • Sahane lezzetli bir tatli ben cok yemisim cok güzel,hmmmm
#06.01.2005 19:43 0 0 0
  • Ellerine saglik Tesekkürler
#10.01.2005 12:24 0 0 0
  • ellerine saglik cok tessekür ederim...
#11.05.2005 04:21 0 0 0
  • Tarifi yemek arşivime ekledim.
    Paylaşım için teşekkürler.
#05.06.2005 15:23 0 0 0
  • ellerin dert görmesin saolsın
#06.06.2005 20:16 0 0 0
  • Ellerine sağlık kardeşim
#21.09.2005 09:33 0 0 0
  • Ellerine saglik
#26.09.2005 15:35 0 0 0
  • noimage
#01.10.2005 06:07 0 0 0
  • ElleRINE SAglik....!
#12.10.2005 13:06 0 0 0
  • usta ramazanda da insanın canı çok çekiyorsağol
#18.10.2005 08:42 0 0 0
  • eline emeğine sağlık
#07.12.2005 20:03 0 0 0
  • Paylaşımın için teşekkürler
#15.12.2005 16:35 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
#23.12.2005 00:06 0 0 0