İç çamaşır alırken dikkat!

Son güncelleme: 16.08.2022 12:08
  • noimage

    Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanları, iç çamaşırı seçiminde nelere dikkat edilmesi gerektiğini şöyle sıralıyor:


    - Bedene uygun, kesimi rahat, dar olmayan iç çamaşır giyilmelidir.

    - Her tarafı pamuklu iç çamaşır kullanılmalıdır. Özellikle çamaşırın ağ kısmının mutlaka pamuklu olmasına dikkat edilmelidir.
    - Genital bölge mümkün olduğu kadar kuru tutulmalıdır. Banyo yaptıktan, deniz veya havuzdan çıktıktan sonra iyice kurulanmalıdır.
    - Kokusuz ve renksiz tuvalet kağıdı, ped gibi hijyenik ürünler kullanılmalı, deodorant, vajinal duş gibi ürünlerden kaçınılmalıdır.

    Mutlaka ütüleyin
    - İç çamaşırlarının yıkandıktan sonra ütülenmesi de, mikroorganizmaların ölmesi açısından önemlidir. Çünkü bu enfeksiyonlar sık tekrarlama eğilimindedir ve çamaşıra kuru ısı uygulaması, yani ütü yapılarak etkisiz hale getirilebilirler.

    - Çamaşırların düzenli olarak ve sık sık değiştirilmesi gerekir.

    Yumuşatıcı kullanmayın
    - İç çamaşırlarını yıkarken, mümkün olduğu kadar yumuşatıcı kullanımından kaçınılmalıdır. Yumuşatıcılar ve bazı deterjan artıkları da çamaşırların yüzeyinde kalarak, kimyasal irritasyona sebep olur. Bazı mikroorganizmalar nemli, sıcak ortamlarda naylon ve naylon karışımlı ürünlerde daha çabuk ürer.

    - Sıkı pantolonlar ve iç çamaşırları havalanmayı engelleyerek, mikroorganizmaların artmasına sebep olabilir. Islak mayo veya nemli iç çamaşır da bu enfeksiyonu artırır.

    - Özellikle vajinal enfeksiyonu olan kadınların tamamıyla pamuklu iç çamaşırlarını tercih etmeleri ve mümkünse etek giymeleri sağlıklıdır.

    - Göğüsleri sıkıştıran sutyen modellerinden kaçınılmalı, bedene ve vücut yapısına uygun sutyen kullanılmalıdır.

    - Gebelik döneminde sutyen ölçüsü çok sık değiştiğinden, bu dönemde uygun ölçüde sutyen kullanımına daha çok dikkat edilmelidir. Özellikle gebeliğin son aylarında göğüs uçları hassaslaştığından, sentetik ürünlerden kaçınılmalıdır.

    - Doğum sonrası dönemde bedene uygun emzirme sutyeni alınmalı, meme uçlarından süt gelebileceğinden, göğüs pedi kullanımına özen gösterilmelidir. Meme ucunun tahriş olmaması için pamuklu çamaşır önerilir.
#13.11.2005 21:51 0 0 0
  • Canim

    bilgiler icin cok tesekkürler
#13.11.2005 22:15 0 0 0
  • sagolasin cadikizcim bilgilerin icin tesekkürler
#14.11.2005 22:09 0 0 0
  • cadıkız yaralı bilgilerin için teşekkürler
#15.11.2005 23:15 0 0 0
  • Teşekkürler EMEĞE SAYGI
#16.08.2022 12:08 0 0 0