MASCARA

Son güncelleme: 25.11.2005 21:50
  • noimage

    Uzun ve belirgin kirpikler için kullanılan bir makyaj malzemesidir. Diğer makyaj ürünlerini kullanmayan kişilerin dahi vazgeçemedikleri bir malzemedir.

    Mascara'nın fazla sürülmesi halinde kirpikler sağlıklı görünmezler, sert ve dikensi bir yapıda görünürler. Kirpiklerin daha uzun görünmesi için daha fazla mascara sürmek yerine kirpik kıvırıcı aletler yardımı ile kirpikleri yukarıda yukarı doğru altta aşağı doğru kıvırılması daha etkili ve sağlıklı olur. Ancak kıvırma işleminde çok dikkatli olmak gereklidir. Doğal olmayan bir açıya kadar kıvırmak hoş olmayan bir görünti yaratacağı gibi kirpiklerin zarar görmesine de neden olabilir. Kıvırma işleminden sonra mascara sürülür, aksi takdirde kirpiklerin kırılma ve kopma şansı artar. İyi bir kirpik kıvırıcısının ucunda süngerli koruma kısmı olmalıdır. Kıvırma için kirpiklere hafif bir kuvvet tatbik edin ve bir kaç saniye o şeklide durun. Daha sonra serbest bırakın.

    Mascara Çeşitleri

    Mascaralar genelde 2 tip olarak bulunmaktadır. Suya dayanıklı ve suda eriyebilen.

    Suda eriyebilen mascaralardan beklenen; su ile yıkandıklarında kolayca çıkmalarıdır. Özellikle cildi hassas olan ve özel temizleyiciler kullanmak istemeyen kişiler bu tip mascaraları seçerler. Ancak satılan mascaraların bir çoğu suda eriyebilir olsalar da kolayca çıkmazlar. Göz makyajı temizliğinde kullanılan bir ürün yardımı ile silinebilirler.

    Suya dayanıklı mascaralar; su ile yıkamayla çıkmazlar. Mutlaka temizleyici ürünler kullanmanızı gerektirirler. Yüzerken veya ağlanacak bir ortamda (düğünler, cenazeler)bu tür ürünler seçilmelidir. Cild yağı nedeni ile bu tip mascaralardada akma görülebilir. Cild yağı bir miktar mascarayı eritebilir. Suya dayanıklı olan mascaralar akmaz demek değildir.

    Bazı İpuçları

    Renkli mascaraları günlük iş hayatınızda sürmemelisiniz.

    Akan mascaraları kullanmayın.

    Suya dayanıklı mascaraları günlük olarak kullanmaktan kaçının. Temizlenmesi zordur ve temizleyici ürünler gerektirir.

    Alt kapak kirpiklerine sürmeyi unutmayınız.

    Mascaranızın nem derecesine dikkat edin ve fazla mascara sürmeyin.

    Bir Mascara'yı almaya karar verdikten sonra size verilen ürünün kuruyup kurmadığını kontrol ediniz. Standaki üründen daha koyu ise mutlaka değiştiriniz.
#20.11.2005 18:15 0 0 0
  • bilgilerin icin ellerine saglik cadikizcim
#20.11.2005 23:25 0 0 0
  • L`oréal Double Extension nasil,
    benim kullandigim o..:D

    Bilgiler icin tesekkürler ablam...
#20.11.2005 23:41 0 0 0
  • Sagol cadikizcim bilgilerin icin
#21.11.2005 15:50 0 0 0
  • paylaşım ve bilğileriniz için teşekkürler
#23.11.2005 13:00 0 0 0
  • mascara seçmek çok önemli.

    ben mascarada maviyi tercih ederim.

    teşekkürler
#25.11.2005 21:50 0 0 0
  • MASCARA Konusuna Benzer Konular
  • Böyle bir şey olamaz.! Hiç alakalı konu bulamadık.
  • Plastik Gıda Ambalajı 25.11.2005 21:50