alabalık tarifi - ısgarada alabalık yapılışı - alabalık nasıl pişer
Alabalık Izgara
Malzeme:
4 adet alabalık
1/2 Fincan zeytinyağı (ızgara için)
6 diş sarımsak
1/2 demet maydanoz
2 baş soğan
3 adet defneyaprağı
1 tutam kekik
1 adet limonun suyu
1 su bardağı zeytinyağı [sos için]
1 demet ince kıyılmış maydanoz
Yeterince tuz ve karabiber
Yapılışı:
Alabalıklar temizlenip tuz, karabiber, sarımsak, maydanoz, kekik, defneyaprağı ve yuvarlak doğranmış bir soğanla yapılan harçta 1,5 saat dinlendirilir. Sonra çıkartılıp ızgaraya koyulur, hafif ateşte pişirilir ve tabaklara dizilir. Zeytinyağı, limon suyu ve ince kıyılmış maydanoz karıştırılıp, balıkların üzerine paylaştırılır.
Alabalık Izgara (II)
Malzeme:
6 adet alabalık
3 adet limon
2 çay fincanı rafine çiçekyağı
6 adet temizlenmiş diş sarımsak
6 adet defneyaprağı
12 adet tane karabiber
1 Fincan limon suyu
6 dal maydanoz
6 adet arpacık soğanı
İsteğe göre tuz
Yapılışı:
Soğanlar soyulup ikiye bölünür. Bütün malzeme bir tepsiye koyulur ve iyice karıştırılır. Balıklar temizlenip bol suda yıkanır. İki tarafı keskin bir bıçakla çizer gibi kesilir. Tuzlanıp karışımın içinde bir saat kadar dinlendirilir. Normal bir ızgarada her iki tarafı pişirilir. Kayık tabağına alınır. Maydanoz ve limonlar yanına taksim edilip sıcak olarak servis edilir.