Yemek Tarifleri > Asma Yapraginda Sardalya

    Asma Yapraginda Sardalya


    Malzemeler

    30 adet (1 kg.) Sardalya
    2 tatlı kaşığı (12 gr.) Tuz
    30 adet (65 gr.)Asma yaprağı
    1/4 su bardağı(50 gr.)Zeytinyağı
    1 tatlı kaşığı (2 gr.)Kara Biber
    8-10 adet (5 gr.) Defne Yaprağı


    Yapilisi:

    Balıkları temizleyip yıkayin.Tuzla, süzgeçte 15 dakika bekletin.
    Asma yapraklarını yıkayip, kurulayip ve yanyana dizin.
    Balıklara zeytinyağı sürün, kara biberi serpip,defne yapraklarından koyun. Balığın her birini yaprağa sarin, kapağı olan bir tepsiye dizin.
    Önceden ısıtılmış orta sıcaklıktaki fırında 30 dakika pişirin.

    *İstanbul yöresinde yapılır. Limon ve salata ile servis edilir. Arkasından tatlı verilir.
    eline emeğine sağlık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
    Paylaşım için teşekkür ederim. Ellerinize sağlık.
    Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
    Paylaşımınız için teşekkürler,ellerinize,yüreğinize sağlık.
    teşekkür