Futbol federasyonu "devam" dedi

Son güncelleme: 12.12.2005 13:11
  • noimage

    Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Levent Bıçakcı, TFF Genel Kurulu'na karşı her zaman hesap vermeye hazır olduklarını belirterek, "Görevimizi layıkıyla yerine getiremiyorsak TFF Genel Kurulu'na karşı bu hesabı her zaman vermeye hazırız ve her zamanda görevi teslim etmeye hazırız" dedi.


    Beylerbeyi Atatürk Eğitim ve Araştırma Merkezi'nde gerçekleştirilen Futbol Federasyonu Olağanüstü Yönetim Kurulu toplantısı sonrası açıklamalarda bulunan TFF Başkanı Levent Bıçakcı, İsviçre maçı sonrasında yaşanan gelişmelerin herkesi derinden yaraladığını belirterek, "Sizlerin ve kamuoyunun hassasiyetinin, futbolumuzun değerlerinin korunması adına olduğunu biliyoruz. Zaten bizim de öncelikli ve önemli gündemimiz bu. Ancak, FIFA Disiplin Komitesi'nin başlattığı soruşturma ve ardından gelecek yargı süreci sonuçlanıncaya kadar, Türk futbolunun çıkarlarının korunması adına hepinizden ılımlı, sağduyulu davranışlar sergilemenizi rica ediyoruz. Sizlerin de çok iyi bildiğiniz gibi, FIFA, Türk medyasında yer alan haber, yorum ve görüntüleri de bu soruşturma evresinde hazırlanan dosyaya delil olarak koyuyor. Medyada yer alan yapıcı ve yol gösterici eleştirileri saygıyla karşılıyor, doğal olarak bunları dikkate alıyoruz. Ancak tamamen ülkemizin aleyhine olan bazı asılsız varsayımlar ise, çok kritik bir soruşturma döneminde elimizi ve tezimizi zayıflatmanın ötesinde bir işe yaramıyor" dedi.


    Var olan sorunların tartışılmasının doğru yolun bulunması ve Türk futbolunun daha sağlıklı bir yapıya ulaşması adına yararlı olduğunu belirten Bıçakcı, "Bunda biz de yarar görüyoruz. Ama bu tartışmaların, bu kritik aşama geride bırakıldıktan sonra yapıldığında futbolumuza daha büyük faydalar getireceğinin de altını önemle çizmek istiyoruz" diye konuştu.


    "İSVİÇRE MAÇI SONRASI YAŞANAN GELİŞMELERİ ONAYLAMAK MÜMKÜN DEĞİL"

    2006 Dünya Kupası finallerine katılabilmek için büyük bir efor sarf edildiğini belirten Levent Bıçakcı, "Eleme maçlarından başlanılarak, play-off karşılaşmasının bitimine kadar olan süreçte, Milli Takım Sorumlusu Davut Dişli ve Teknik Sorumlu Fatih Terim ve arkadaşlarıyla birlikte oyuncularımız büyük bir özveriyle görevlerini yaptılar. Bazı oyuncularımız, maçın gergin atmosferinden etkilenerek sportmenlikle bağdaşmayan ve bizim de onaylamadığımız davranış yanlışları içerisine de düştüler. Bu hareketlerinin karşılığında bazıları ceza da alacak. Ancak biz, TFF olarak Disiplin Komitesi tarafından soruşturma kapsamına alınan tüm arkadaşlarımızın savunmalarını da en iyi şekilde yapmaları için kendilerine gereken tüm desteği sağlayacağız" şeklinde konuştu.


    İsviçre maçının ardından yaşanan ve fair-play ile bağdaşmayan gelişmeleri onaylamanın mümkün olmadığını söyleyen Bıçakcı, "Yönetim Kurulumuz, zaten bu konuyla ilgili değerlendirmelerini yapıyor. Aramızda herhangi bir görüş ayrılığı yok. Uyum içerisinde ve her zamankinden daha fazla birbirine kenetlenerek, belirlenen sorunların ve bu aşamada ortaya çıkan sıkıntıların üstesinden gelineceğini biliyoruz. Önümüzdeki günlerde FIFA Disiplin Komitesi'nin soruşturmaları tamamlanacak. Ardından yargı süreci başlayacak. Bu süreç sadece Disiplin Komitesi'nin kararlarıyla sınırlı değil. Komitenin vereceği kararın ardından FIFA'nın Tahkim Kurulu'na, ardından da CAS'a başvurma haklarımız var. Ülkemizin savunmasını en iyi şekilde yapacağımıza emin olmanızı istiyoruz. Daha önce yaşanan emsal olaylarda verilen cezaları da dikkate aldığımızda, bazı çevrelerin ifade ettiği gibi, büyük bir cezayla karşılaşacağımızı sanmıyoruz. Var olduğu iddia edilen olaylar, böyle bir cezayı getirecek büyüklükte değil. Kaldı ki ortada bir güvenlik sorunu yok. Seyircinin karıştığı bir olay da yok. Futbolcular ve bazı kenar yönetim görevlilerinin dahil olduğu bu olaylara, maalesef böylesine kritik çoğu karşılaşmada da rastlanabiliyor" dedi.


    "TFF GENEL KURULU'NA HER ZAMAN HESAP VERMEYE HAZIRIZ"


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yaptığı açıklamalardaki görüşlere kendilerinin de katıldığını belirten Levent Bıçakcı, "Başbakanlık Teftiş Kurulu'nun son olayları incelemesinden en ufak bir rahatsızlık duymuyoruz. Çünkü Futbol Federasyonu olarak, olayla ilgili tüm aşamalarda gerekli adımları attığımızı biliyoruz. Sayın Bakan, yasa gereği 'Gözetim ve Denetim' yetkisine sahip. Bunu gerekli gördüğünde kullanması da son derece doğal. Ancak Futbol Federasyonu ile ilgili kararların verildiği platformun Futbol Genel Kurulu olduğunu da değerli kamuoyumuza hatırlatmakta yarar görüyoruz" diye konuştu. Bu aşamada herkesten ılımlı, sağduyulu ve Disiplin Komitesi'ne sunulacak savunmaların etkisini azaltmayacak yaklaşımlar göstermelerini rica eden Levent Bıçakcı, elbirliğiyle önce bu sıkıntıyı, sonra da diğer sorunları aşacaklarına inandıklarını belirtti.


    Basın açıklamasının ardından medya mensuplarının sorularını da cevaplayan Levent Bıçakcı, A Milli Takım Yardımcı Antrenörü Mehmet Özdilek'in istifası ile ilgili olarak, "TFF olarak, Mehmet Özdilek'in bu kararını saygıyla karşılıyoruz. Mehmet Özdilek, FIFA'nın soruşturma açtığı kişilerden bir tanesi. Tabiki hepsi değil. Biz de, kendisiyle her zaman beraberiz. Kendisine yardımcı olacağız. Bundan sonraki gelişmeleri kendileriyle birlikte yaşayacağız. Kendisiyle görüştük. Kendisi bunun daha sağlıklı olacağı görüşünü savundu. Biz de kabul ettik" şeklinde konuştu. FIFA Disiplin Komitesi'nden gelebilecek cezalarla ilgili önceden bir değerlendirme yapmayı uygun görmediklerini söyleyen Levent Bıçakcı, "Önce bu soruşturma bitsin ondan sonra biz de önümüze bakacağız" dedi.


    Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin'in yaptığı açıklamalarla ilgili soruya da Levent Bıçakcı, "Bakanımız yaptığı açıklamada genel konuştu. Biz de, daha sonra kendisiyle konuştuk. Genel ifadeler kullandığını söyledi. Tüm federasyonlar için, başarısız olan federasyonlar için, görevini yapmayan federasyonlar için olduğunu söyledi. Biz de bunu kesinlikle kabul ediyoruz. Eğer biz de, görevimizi layıkıyla yerine getiremiyorsak TFF Genel Kurulu'na karşı bu hesabı her zaman vermeye hazırız ve her zamanda görevi teslim etmeye hazırız" açıklamasını yaptı.
#22.11.2005 23:03 0 0 0
  • bilgilerin icin tesekkürler arkadasim
#22.11.2005 23:31 0 0 0
  • Bu olay beni memnun etmedi en kısa zamanda bu federasyon değişmeli, haber için teşekkürler....
#23.11.2005 07:52 0 0 0
  • Evet görevi teslim etsen iyi olur herşeyi eline yüzüne bulaştırdın sayın Bıçakcı bu işi yapamayacın ortada ama biliyorum koltuk sevdası daha çok agır basıyor.
#23.11.2005 08:45 0 0 0
  • bu kadar yüzsüzlük olmaz artik bakan bu isi düzeltmeli
#23.11.2005 13:19 0 0 0
  • neyse az kaldı kurtuluyoruz bu federasyondan
#12.12.2005 13:11 0 0 0