Anadolu Sini Baklavası

Son güncelleme: 17.12.2009 23:25
  • Malzemeler

    Hamuru için :
    Yarım kilo un
    2 Adet yumurta
    1 Çimdik tuz
    2-3 damla limon suyu
    Yarım su bardak su
    Üzeine serpmek için : 300 gr toz yeşil fıstık
    Şerbeti için :
    4 Su bardağı su
    4 Su bardağı şeker
    1 Adet limon suyu
    Hamurun dinlendirilme süresi 1 saat

    Hazırlanışı
    Baklavanın şerbeti için su ve şekeri kaynatın.
    İçine limon suyunu katıp ateşten indirip soğumaya bırakın.
    Hamur için bütün malzemeleri robotta karıştırıp hamur haline getirin.
    Hamurun üzerine nemli bir bez öreterek 1 saat dinlendirin.
    Yumruk iriliğinde parçalara ayırın.
    Bezeleri oklava ile nişasta serperek baklava yapacağınız tepsi büyüklüğünde açın.
    Tepsiyi yağlayın.
    Yağladığınız tepsiye ilk yufkayı döşeyin.
    Üzerine fıstık serpiştirin.
    Diğer hamurları da bu şekilde yaprak baklavayı bitirin.
    Baklavayı istediğiniz şekilde kesin.
    Son olarak üzerine kızgın yağ gezdirin.
    Fırına atıp altı üstü pembeleşene dek pişirin.
    Fırından çıkarınca fazla yağını süzün.
    Üzerine soğuk şerbeti döküp yarım saat dinlendirdikten sonra servis yapın
#17.12.2009 23:15 0 0 0
  • Emeğine sağlık canım istedi şimdi
#17.12.2009 23:25 0 0 0