Nihat Hatipoğlu Soru Cevap

Son güncelleme: 07.05.2014 17:28
  • Nihat Hatipoğluna Sorulan Sorular - Nihat Hatipoğluna Sorular - Nihat Hatipoğlu Cevablıyor
    Soru:
    Şeytanın babası ve annesi var mı? Biri bana bunu sordu, cevap veremedim. Bilgi verir misiniz?

    Cevap:
    Şeytan-iblis, ALLAH tarafından ateşten yaratıldı. Anası ve babası yoktur. Cinlerin de ilk atasıdır. İblisin adı "Azazil"dir. ALLAH tarafından kovulmadan önce göklerde ve yerde ALLAH'a secde etmediği bir yer kalmamıştır denir. Kehf 50. ayette soyunun olduğu ifade edilir.

    Soru:
    Herhangi bir araziye, sahibinin izni olmadan ölü gömülse durum ne olur? Köyümüzde böyle bir problem var.

    Cevap:
    Rızası olmadıkça başkasına ait bir araziye cenaze gömülemez. Hatta arazi sahibi dilerse cenazeyi oradan çıkarma hakkına sahiptir. Tabii arazi sahibinin böyle bir hakkı olmakla beraber böyle bir şeye tevessül etmesi uygun olmaz. Anlaşması doğru olandır.

    Soru:
    Dualarım neden kabul olmuyor?

    Cevap
    Aslında bütün dualar karşılık görür. Ama bire bir her istediğimiz olmayabilir. Olursa, evrenin dengesi bozulmaz mı? Düşünün, herkesin herkes hakkında duası veya bedduası kabul olsa dengeler nasıl değişir. Her şey altüst olur, çünkü kaderde her şey birbiriyle bağlantılıdır. Ama siz duanıza devam edin. Bilin ki, bu dualarınız belki bir şerre engel oluyor veya belki başka taleplerimizin kolaylaşmasına zemin hazırlıyordur. Yeter ki siz ümidinizi yitirmeden meşru şeyleri istemeye devam ediniz.

    Soru:
    Epilasyon yaptırmak sakıncalı mı?

    Cevap
    Bir kadının, vücudunun çeşitli yerlerinde çıkan kılları almak için kendisinin epilasyon uygulamasında bir sakınca yoktur.

    Soru:
    Kabir başında Kuran-ı Kerim okunabilir mi?

    Cevap
    Hz. Peygamber kabirlere ziyarette bulunmuş ve orada gömülü olanlara selam verip dua etmiştir. İmam Şafii, mezarın başında Kuran'dan ayetler okumanın müstehap olduğunu, Kuran'ın tamamının okunmasının ise daha güzel olduğunu ifade etmiştir.

    Soru:
    İçinde etil alkol olan ilaç kullanılabilir mi?

    Cevap
    İlaç elde etmek amacıyla bitkilerin etil alkol veya benzeri maddelerle fermantasyon (mayalama) yapılmasında, bu yolla kazanılmış ilacın kullanılmasında sakınca yok.


    Soru:
    Cinler niçin yaratıldılar. Gaybı bilirler mi?

    Cevap
    Kuran-ı Kerim, insanların ve cinlerin yüce Allah'a kulluk için yaratıldıklarını açıklar. Onlar, insanlara göre bazı üstün güçlere sahip olsalar bile gaybı ve geleceği bilemezler (En'am, 6.100.116; Hicr, 15/27; Sebe, 34/14; Rahman, 55/15)

    Soru
    Peruk takmak sakıncalı mıdır?

    Cevap
    İslam alimleri, insan saçı dışındaki maddelerden yapılmış peruğu takmanın sakıncalı olmadığını söylerler.

    Soru:
    Haram yoldan kazanılan (uyuşturucudan) para ne yapılmalıdır?

    Cevap
    Böyle bir para haramdır. Böyle şeylerle uğraşmak da günahtır. Bununla beraber ortada böyle bir para varsa bu para hayır kurumlarına veya fakirlere, herhangi bir sevap beklemeden verilmelidir.

    Soru:
    Azrail'in ismi Kuran-ı Kerim'de geçiyor mu?

    Cevap:
    Kuran-ı Kerim ve muteber hadis kaynaklarında Azrail'in (AS) adı "ölüm meleği" olarak geçer (Secde, 32/11). Ölüm meleğinin adının Azrail olduğuna dair tefsir kitaplarında bilgi vardır. (Kurtubi, El-camii 14/93; Álûsi, Ruhul Maani, 21/126; Taberi, Tefsir, 21/541; Sabuni, İbni Kesir -Muh- 3/73).

    Soru:
    Kürtaja hangi aya kadar müsaade ediliyor?

    Cevap:
    Henüz dört aylık olmayan gebeliğe son verileceği görüşünde olan bazı fıkıhçılar olsa da, gebelik oluştuktan sonra dört aylık süre içinde olmuş olsa da -anne için hayati bir tehlike olmadıkça- ceninin veya nutfenin ilaç ve diğer yöntemlerle düşürülmesi álimlerin çoğunca caiz görülmemiştir. Dört aydan sonraki müdahale ise cinayet sayılmıştır.

    Soru:
    Cinlerden peygamber gelmiş midir?


    Cevap:
    Álimlerimizin çoğunluğuna göre cinlerden peygamber gelmemiştir. İnsanlardan gelen peygamberlere uymak cinler için de farzdı. Álimlerden sadece Kelbi ve Vahidi'nin ilettikleri bir rivayette şöyle denir: Hz. Ádem'den önce cinlere onlardan Yusuf isimli bir peygamber geldi ve cinler bu peygamberi öldürdüler. (Bedrüddin Şibli, Ahkamül Cán,54). Bu konuyla ilgili Enam Suresi'nin 130. Ayeti'ne bakılabilir.


    Soru:
    Cennette uyku var mıdır?

    Cevap:
    Kesin bir bilgi olmamakla beraber "Cennette ölüm ve uyku yoktur" (Keşfül hafa, 2/2868) şeklindeki rivayetten esinlenerek cennette uyku olmadığı söylenmiştir. Çünkü uyku, yorgunluk ve bir ihtiyaçtan dolayıdır. Cennette ise böyle bir ihtiyaç olmayacaktır.


    Soru:
    Kocam, annem ve babama uğramamı yasaklıyor. Buna hakkı var mı?

    Cevap:
    Eşinizin, baba ve annenize uğramanıza engel olma hakkı yoktur. Zira akrabalarla bağı kesmek yasaklanmıştır. Kuran, baba ve anneyi iyiliği emreder. Bu emre engel olmak büyük günahlardandır.


    Soru:
    Ölüler mezar başındaki sözlerimizi duyarlar mı?


    Cevap:
    Peygamberimiz, Bedir Savaşı'nda ölen müşriklerin başında durup, "Siz Rabb'inizin dediğinin doğruluğunu işte şimdi gördünüz" buyurdu.

    Sahabe, sizi duyuyorlar mı diye sorunca da şöyle cevap verdi:

    "Onlar, sizden daha az duyuyor değiller."

    Bundan dolayı álimler, ölülerin mezar başında konuşulanları duyduklarını söylerler. Sadece Hz. Ayşe bu rivayeti tartışır ve "Peygamberimiz kabirdekiler duyuyorlar demedi; biliyorlar dedi. Hadisi rivayet eden İbn Ömer yanlış duydu" der ve delil olarak Neml Suresi'nin 80. Ayeti'ni okur.

    Soru:

    Bir kadın ölen eşini yıkayabilir mi?

    Cevap
    Bilindiği gibi kocası ölen kadın dört ay on gün boyunca iddet gün sayar. Bu süre içinde başka bir erkekle evlenemez. İşte bu olay ölen erkekle hanımı arasında bir bağın henüz devam ettiğini gösterir. Bu nedenle de kadın ölen kocasını yıkayabilir.


    Soru:
    Annem kendisine kefen satın aldı. Bu doğru mu?

    Cevap:
    Annenizin kefen satın almasında bir sakınca yoktur. Çünkü neticede bu kefene ihtiyaç olacaktır.


    Soru:
    Mezar yeri satın almak dinen sakıncalımıdır.

    Cevap:
    Mezar yeriyle ilgili bir problem varsa mezar için toprak satın alınmasında bir sakınca yoktur. Ancak sırası gelen yeri satın almak yerine başkasının elinden güzel yeri satın almak suretiyle bir ayrımcılık yapmak haram olur. Bir de Hz. Ebubekir'in bir sözünü iletelim. Elinde kazma kendisine mezar hazırlamaya giden birine Hz. Ebubekir şöyle demişti: "Kendine mezar hazırlayacağına, kendini mezara hazırla."

    Soru:
    Regl günlerinde hanımıma yaklaşamaz mıyım? Böyle bir şey olsa ne yapmam lazım.

    Cevap
    Muayyen günlerde cinsel ilişki günah sayılmıştır (Bakara, 222). Böyle bir hata yapan kişi tövbe ve istiğfar etmelidir. Ayrıca en az 5 gram değerinde sadaka dağıtılmalıdır.

    Soru:

    Teyze ve hala çocukları evlenebilir mi?

    Cevap
    Kuran-ı Kerim'de kimlerle evlenilmeyeceği açıklanır (Nisa 4/24). Ayetin devamında bunların dışında kalanlar helaldir denir. Kuzenler (hala, teyze, amca, dayı çocukları) de helal olanlarıdır. Ama evlenmeden önce gerekli tıbbi testlerin yapılması uygun olur. Bilindiği gibi Peygamberimiz, kızını amca çocuğu olan Hz. Ali'yle evlendirmiştir.

    Soru:

    Hz. Peygamberimiz ve Hz. Ali'nin resimleri yapılmış mıdır?

    Cevap
    Peygamberimizin veya herhangi bir sahabesinin resmi yapılmamıştır. Elimizde böyle bir resim yoktur. Hz. Ali'nin gerçek resmi yoktur. Hz. Ali'nin elde bulunan resmi, gönülden geçen çizgilerin káğıda yansıtılmış halidir.


    NOT:

    Burasi Nihat Hatipoglu'un sitesi degil. Dolayisiyla, sorunuza kendisi cevap veremiyecektir.
#18.12.2009 14:40 0 0 0
  • babam anneme çok sinirli bir anında sen benden 3 kere boşsun dedi.çok ama çok sinirliydi.acaba tekrar nikah kıyılabilir mi
#05.02.2010 22:23 0 0 0
  • SİNİRLİ HALİMDE ORUCUMU BOZDUM NE YAPMAM GEREKİYOR.?.. teşekürler...
#18.08.2010 19:45 0 0 0
  • ırk ayrımı sizce doqru bir kavrammıdır yani örneqin romanlar müslümanlıkta herkesten aşarı seviyedemidir? lütfen cevap verirmisiniz
#28.08.2010 07:31 0 0 0
  • bir kadının kaşlarını aldırması harammıdır?
#29.08.2010 15:01 0 0 0
  • .... Benim Sevdgiim biri var ve onunla bir gelecegim olsun diye herzamn dua ediyorum oda cok dua ediyor, her namazdan sonra aklimiza geldigi her an ediyoruz. Dualarimiz kabul olup olmadigi nasil anlaya biliriz?

    Ben onunla bir iLiskiye baslamadan önce hayirlisi olsun diye dua ediyorudum, bir zaatin mezarina gitiigimde dua ettiim oLmasi gerekiyosa allahim sen onun klabinden geceni en hyrli sekilde nasip et diye eger olmasi gerekiyosa en yakin zamanda bir iliski baslasin diye diledim ve kabul oldu.... onunla baslamamda bir hayir oldugunu düsünüyorum !! sizcede inanmam dogrumudur?
    hayirli zaatlarin mezarlarinda edilen dualar kabul oluyormus, benim etitigimde kabul olurmu??

    Rüyalara cok inandigimdan etkileniyorum gördüklerimden, gecenlerde rüyamda ihlas,felak nas surelerini okuyordum bir arkadasimla birlikde aciklamasina bakarsan arzu ve isteklerinin gerceklesmesine gibi vs.vs. rüyalara inanmak dogrumudur?
    Dinimizde Flörtün dogru olmadigini biliyorum, ama benim sevdigim uzakta sadece internete yada telefonda görüse biliyoruz, bii yakinlasma yok ve bizim niyetimiz baya ciddi,.... benim allaha daha yakin olmam icin elinden geleni yapiyor,.... sonumuzun olmasini cok istiyorum !! napmam gerekiyor...??
    Icten edilen dualar bir sekilde kabul oldugu dogrumu?
    :((
#03.11.2010 01:54 0 0 0
  • mustafa şaha
    babam anneme çok sinirli bir anında sen benden 3 kere boşsun dedi.çok ama çok sinirliydi.acaba tekrar nikah kıyılabilir mi

    Eyvah ki eyvah!.Ne yaptı baban şimdi?

    Şimdi bu 3 kere boşsun dediğine göre "üç talakta boşsun" mu dedi.Onu iyi anlayalım..Yoksa 3 kere boşsun dediyse geriye 2 talak hakkı kalıyor.Yani, annenizle yeniden nikah yapabilir.Bu konu çok ciddidir..

    Eğer, "3 talak ta boşsun!" dediyse artık geriye dönüşü olmayan bir yola girmiş oluyor.

    Babanıza söyleyin; ağzından "3 talakta boşsun diye söyledi mi?..

    Aşağıda ki linki tıklayın lütfen...

    BAîN TALAK;BU TALAK ÇOK TEHLİKELİ!. OKUYALIM..
#03.11.2010 09:04 0 0 0
  • Son Umut

    ... Benim Sevdgiim biri var ve onunla bir gelecegim olsun diye herzamn dua ediyorum oda cok dua ediyor, her namazdan sonra aklimiza geldigi her an ediyoruz. Dualarimiz kabul olup olmadigi nasil anlaya biliriz?

    Ben onunla bir iLiskiye baslamadan önce hayirlisi olsun diye dua ediyorudum, bir zaatin mezarina gitiigimde dua ettiim oLmasi gerekiyosa allahim sen onun klabinden geceni en hyrli sekilde nasip et diye eger olmasi gerekiyosa en yakin zamanda bir iliski baslasin diye diledim ve kabul oldu.... onunla baslamamda bir hayir oldugunu düsünüyorum !! sizcede inanmam dogrumudur?
    hayirli zaatlarin mezarlarinda edilen dualar kabul oluyormus, benim etitigimde kabul olurmu??

    Rüyalara cok inandigimdan etkileniyorum gördüklerimden, gecenlerde rüyamda ihlas,felak nas surelerini okuyordum bir arkadasimla birlikde aciklamasina bakarsan arzu ve isteklerinin gerceklesmesine gibi vs.vs. rüyalara inanmak dogrumudur?
    Dinimizde Flörtün dogru olmadigini biliyorum, ama benim sevdigim uzakta sadece internete yada telefonda görüse biliyoruz, bii yakinlasma yok ve bizim niyetimiz baya ciddi,.... benim allaha daha yakin olmam icin elinden geleni yapiyor,.... sonumuzun olmasini cok istiyorum !! napmam gerekiyor...??
    Icten edilen dualar bir sekilde kabul oldugu dogrumu?
    :((

    Mübarek zatların kabrini ziyaret edip sadece "burada yatan filan kimsenin yüzüsuyu hürmetine duamı kabul eyle ya Rabb.! diye dua edilse İnşaallah kabul olunur.Ancak namazı terketmemek ve helal rızık kazanmak gerekir.Bir de güzel ahlak sahibi olmamız lazım.
#03.11.2010 09:11 0 0 0
  • saralatuva
    SİNİRLİ HALİMDE ORUCUMU BOZDUM NE YAPMAM GEREKİYOR.?.. teşekürler.

    61 gün kefaret orucu tutacaksınız.Sinirlenmek mazeret değildir.
    Bu, Ramazan orucu için geçerlidir..
#03.11.2010 09:14 0 0 0
  • hellix
    bir kadının kaşlarını aldırması harammıdır?

    Peygamberimiz (s.a.v.)'in lânetine kaş aldıran ve alanlar da dâhildir. (Ebû-Dâvûd)

    Kaş aldırmak kaşın kıllarını yolarak iyice inceltmek ve kaşı yukarıya almak suretiyle yapılmaktadır. Bu hilkati değiştirme mahiyetindedir. Ancak kadının yüzünde biten kılları aldırması ve kocasının izniyle (İmam Nebevi de caiz görenler arasındadır. İbn Hacer Fethu'l-Bari Kahire 1959 C. XII s. 500.) Bir hanımın kendini beyine karşı cazip duruma getirmesi müstehabdır. Beyini yabancıların cazibesinden korumuş olma hikmeti de vardır.

    Fıkıh âlimleri, yüzünde sakal ve bıyık biten kadının onları gidermesinin caiz olacağını; ancak kaşları inceltmenin tabi şeklinden çıkarmanın caiz olmadığını belirtirler. Çünkü kaş ve kirpik birer aza mesabesindedir. Aslında olmayıp sonradan biten yüzdeki kıllar ise bu sınıfa girmediğinden kadının bunları gidermesin de bir mahzur görülmemektedir. Fıkıh kitaplarına baktığımızda şu hükmü görmekteyiz:

    Kadını çirkinleştiren yüzdeki tüyler alınır. Erkeklerde görülen sakal bıyık gibi şeylerin kadınlarda görülmesi halinde; alınması caizdir.

    İbn-i Abidin sakal ve bıyığın kadında fıtrat olmadığını bu sebeple (eğer çıkarsa) kesilmesinin (müstehab) olacağını beyan etmiştir!

    Yüzden tüyü izale etmek haramdır. Ancak kadının sakal ve bıyıkları çıkarsa kesmesi haram olmaz. Bilakis müstehaptır.
#03.11.2010 09:19 0 0 0
  • lütfütoros
    ırk ayrımı sizce doqru bir kavrammıdır yani örneqin romanlar müslümanlıkta herkesten aşarı seviyedemidir? lütfen cevap verirmisiniz

    Kur'an-ı Kerim ve hadis-i şerifler ırkçılığı ırk üstünlüğünü kesin olarak reddetmektedir. Birkaç misal verelim! Kur'an-ı kerimde mealen buyuruluyor ki:



    (Ey insanlar sizi bir erkekle bir kadından yarattık. Birbirinizle tanışmanız için milletlere ve kabilelere ayırdık. indinde en üstününüz takvada en ileri olanınızdır.) [Hucurat 13]




    Takva, Allahu Teâlâ'ya inanıp Onun emir ve yasaklarına riayet etmektir. Kısaca haramlardan sakınmak demektir.



    Bir önceki âyet-i kerimede Ey iman edenler buyurulurken bu âyet-i kerimede Ey insanlar şeklinde hitap edilmektedir. Hitap yalnız inananlara değil bütün insanlaradır. Bütün insanlar aynı ana-babadan yani Hz. Âdem ile Hz. Havva'dan meydana geldiler. Bu bakımdan bir ırkın diğerine üstünlük taslamaya hakkı yoktur.





    Âyet-i kerimede tanışmakta kolaylık olması için milletlere ve milletler içinde kabilelere ayrıldığımız ve indinde üstünlüğün Müslümanlığa bağlılıkla ölçüleceği bildirilmektedir. Araplar veya Yahudiler üstündür denmiyor. Birkaç âyet önce de Müminler ancak kardeştir buyuruluyor. [Hucurat 10]


    Müminler kardeştir

    Arapların veya başka bir ırkın değil ,yalnız müminlerin kardeş olduğu açıkça bildirilmektedir. Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:



    (Rabbiniz bir olduğu gibi babalarınız dininiz ve Peygamberiniz de birdir. Arabın Aceme [Arap olmayana] Acemin Araba üstünlüğü olmadığı gibi kırmızının karaya karanın kırmızıya üstünlüğü yoktur. Hiçbir milletin diğerine üstünlüğü yoktur. Üstünlük ancak takva iledir.) [İbni Neccar]
#03.11.2010 09:26 0 0 0
  • Muhterem kardeşlerim..Ben size yardımcı olmaya çalıştım.Bundan böyle Nehir kardeşimiz konuya devam edecektir.Sorusu olan ona sorsun.Soruların cevabını bulamıyorsa ben yardımcı olabilirim..Şimdilik Allah'a emanet olunuz..
#03.11.2010 09:33 0 0 0
  • Kahve Fallarina inanmak günahmidir ??
#03.11.2010 13:10 0 0 0
  • [QUOTE=Son Umut]Kahve Fallarina inanmak günahmidir

    İslâm'ın ayet ve hadislerle bizlere sunmuş olduğu temel ölçüler içerisinde gelecekten haber verme katiyen caiz değildir. Zira gaybı yani geleceği Allah'tan başka hiç kimse bilemez. "Gaybın anahtarları Allah'ın yanındadır; onları O'ndan başkası bilmez"(Enam, 6/59), "De ki: Göklerde ve yerde, Allah'tan başka kimse gaybı bilmez.."(Neml, 27/65) ayetleri ve bu çizgide daha onlarca ayet, bu küllî ve daimî hakikati gözler önüne sermektedir.



    Burada Hz. Peygamber (sav)'in istikbale yönelik söylemiş olduğu bazı hadislere nasıl izah getirebiliriz sorusu akla gelebilir. Kur'ân Cin Sûresi'nin 26. ve 27. ayet-i kerimelerinde bu meseleye açıklık getirmektedir. "O, bütün görülmeyenleri bilir. Sırlarına kimseyi muttali kılmaz; ancak (bildirmeyi) dilediği peygamber bunun dışındadır."Buna göre Cenâb-ı Hakk, dilemiş olduğu elçilere gayba ait bazı bilgileri bildirir, onlar da ümmetlerine bu hakikatleri ifade eder, nitekim etmişlerdir de.

    Mutlak mânâda fal (tefe'ül) meselesine gelince; onun İslamî bir dayanağı vardır. Yalnız bütünüyle İslamî çerçeve içerisinde. Buna göre Efendimiz (sav), "hastalık bulaşması ve teşe'üm (şerre yorma) yoktur. Fakat fal (yani) güzel söz, iyi söz hoşuma gider"buyurmuşlardır. (1) Görüldüğü gibi Allah Rasulü (sav) falı, iyi söz, güzel söz diye tefsir etmişlerdir. Bu konuda hadis şarihleri şu açıklamaları yapmaktalar: Mesela, kız istemeye giden bir kimse, yolda birinin başkasına, "Mes'ud"diye seslendiğim işitince bu kelimeyi uğurlu sayarak "inşaallah bu işte mutluluk ve saadet vardır"der. Çünkü mes'ud kelimesi mutluluk anlamım taşır."(2) İşte bizim yukarıda mutlak fal meselesinin İslamî şartlar içerisinde dayanağı vardır dediğimiz husus budur. Yoksa soruda bahsedilen ve günümüzde de moda olduğu şekliyle kahve, papatya, yıldız falı denilen şeylerin İslamî mânâdaki fal ile uzaktan yakından ilgisi yoktur.

    Yukarıda da ifade ettiğimiz gibi kahve, yıldız, papatya, avuç içi vb. fallar, İslâm'da ancak kehanet kategorisi içinde mütalâa edilebilir. Kehanetin ise haram olduğunda bütün ulema ittifak halindedir. Nitekim Efendimiz (sav)'in konu ile ilgili şu hadis-i şerifleri şayân-ı dikkattir. "Kahin (gelecekten haber veren), mennan (yaptığı iyiliği başa kakan), sıla-i rahmi terkeden... cennete giremez."(3) "Kim kahine gider ve onun dediğini tasdik ederse Muhammed (sav)'e indirileni inkâr etmiş demektir."(4)

    Bu bilgiler ışığında gelecek adına söylediği şeylerin bütünüyle yalan olan kahinlere, falcılara gitme, onların dediklerine inanma ve tasdik etme, inanan kişiyi itikadî açıdan çok tehlikeli bir konuma itmektedir. Bize göre İslamî gerçeklerin bilinmemesi ya da bilinmesine rağmen hayata geçirile-memesinden kaynaklanan ruhî tatminsizliğe böylesi şeylere müracaat ederek çareler arama olabildiğine yanlış bir tutumdur. İslâm, itikadî ve amelî değerler mecmuasıdır. Mü'min bu değerlere bütünüyle inanma ve onları bütünüyle hayatına tatbik etmekle mükellef olan insanın adıdır. Öyleyse günümüz dünyasında ne kadar revaçta ve gündemde bulunursa bulunsun hakiki mü'min bu türlü şeylere tenezzül etmemelidir.

    [1] Müslim, Selâm, 34
    [2] İbn-i Mace tercümesi, Haydar Hatipoğlu, 9/307
    [3] Müsned,3/13
    [4] İbn-i Mace, Taharet, 122
#03.11.2010 13:31 0 0 0
  • Bazi olaylari önceden hisseden insanlarin kalp gözü acikmi olmus oluyor?? o bakimdanmi hissediyor yoksa allah tarafindan verilmis bir kuvvetli his midir ??

    Bu hissedilen seylere inanmak dogrumudur??

    Rüyalarinin bazilari cikmis olan bir insanin gördügü rüyalari yorumlayip inanmasi dogrumudur??
    Rüya tabirlerinden sürekli takip edip, kimseye sölemeden olup olmadigina baktim ve bazilari tuttu hatta cogu denilebilir, ve ben bu durumdan cok etkilendim, yanlis olmasindan korkuyorum ama allah tarafindan bana verilmis bir mükafat olarak nitelendiriyorum.... sizce dogrumudur :( ???

    Bazen benim adimla cagrildigimi duyuyorum ama etrafa baktimgimda kimseleri görmüyorum.... ve bu beni rahatsiz ediyor,... 3 harfliler olabilir diye endise ediyorum... sizce olabilirmi yoksa piskolojik bir durummu ?? :S

    Bir annenin evladi kendisini dinlemedigii icin üzülmesi o evlat icin günahmidir??

    ve annenin evladina allah seni bildigii gibi yapsin demesii beddua yerine geciyormu??
    Bu durumda evlat ne yapmali ki o bedduasa eger onun etkisinden kurtulsun ??
    Annesinin kalbinin kirik oldugundan özür dilemesii gerekiyor ama ya annesi dilinle affettim desede kalben tastik etmesse nolur ?? :S

    Insanlarin sorunlarini dinleyip yardimci olmak bir sevapmidir ?? ve bu sevapdan dolayi Hz.Allaha o sevaplarin yüzü süyü hurmetine kabul et deyince kabul olurmu ? ve böle dua etmek dogrumudur ??
#04.11.2010 19:16 0 0 0
  • Büyüden veyahut sihirden (nuskadan) falan nasil korunurz?? ne yapmammiz gerek ??
#09.11.2010 15:18 0 0 0
  • hocam bir kişi cünüp olmuş ama bunu bilmiyor ve onun için namaz kılıyor oruç tutuyor ibadetleri kabul olurmu ve cünüplüğü yüzünden günah kazanırmı?
    ergenliğe gimediğini zannettiği için bazı ibadetlerini önemsememiş namaz ve orucunu ibadetlerini yapmamış bunu kazmı yapmalıdır?
#24.06.2011 19:15 0 0 0
  • NOT:

    Burasi Nihat Hatipoglu'un sitesi degil. Dolayisiyla, sorunuza kendisi cevap veremiyecektir.

    NOT:

    Burasi Nihat Hatipoglu'un sitesi degil. Dolayisiyla, sorunuza kendisi cevap veremiyecektir.
#24.06.2011 20:00 0 0 0
  • cevapları nasıl öğreneceğiz?
#25.06.2011 10:36 0 0 0