Panik Atak İçin Okunacak Dualar

Son güncelleme: 14.05.2011 21:51
  • Panik atak durumunda neler yapılmalı ve hangi duaları okumalıdır - panik için dua

    Panik atak, ani kaygı ve endişelerden oluşmaktadır. Bu durum fiziksel bir rahatsızlıktan ziyade, tamamen psikolojik bir durumdur. Bunun tedavisi için öncelikle uzman ve dindar bir psikoloğa gitmenizi ve onun tavsiyelerine göre hareket etmenizi tavsiye ederiz.

    Ayrıca Peygamberimiz bu gibi durumlarda dua edilmesini tavsiye etmektedir.

    Şimdi bu hususta Efendimiz (s.a.v) ve ashabının okuduğu dualardan örnekler takdim etmek istiyoruz.

    1. Eve girerken, evden çıkarken, bir mekana girip çıkarken Euzü - besmele çekmek.

    2. Uyumak için yatağa girince:

    Resul-i Ekrem Efendimizin yatağa girdiği zaman okuduğu çeşitli dualar vardır. Bu konuda Büreyde (r.a)'den nakledilen bir hadisi şerifte Hz. Peygamber (s.a.v), şu duayı tavsiye buyurmuştur:

    "Ey yedi kat semânın ve onların gölgelediklerinin Rabbi, ey arzların ve onların taşıdıklarının Rabbi, ey şeytanların ve onların azdırdıklarının Rabbi! Bütün bu mahlukâtının şerrine karşı, beni himâye et! Et ki, hiç birisi, üzerime âniden saldırmàsın. Senin koruduğun aziz olur. Senin övgün yücedir, senden başka ilah da yoktur; ilah olarak sâdece sen varsın." (Tirmizi, Daavât, 96, (3518).)

    3. Helaya girerken: "Rasülullah (s.a.v) kazâyı hâcet için helâya girdiği zaman şu duayı okurdu:

    "Allahümme inni euzü bike mine'lhubsi ve'l-habais. (Allahım, pislikten ve (cin ve şeytan gibi) kötü yaratıklardan sana sığınırım."(Buhâri, Vüdu, 9)

    4. Tekbir, tesbih, tahmid:

    Namaz tesbihatı, camide ve namaz kıldığımız herhangi bir yerde yapılabileceği gibi, yolda-sokakta yürürken, araç kullanırken; yatakta ve uyumadan önce de yapılabilir. Kur'an-ı Kerim'de de bu konuya işaretle; "Onlar, ayakta iken, otururken, yanları üzere yatarlarken Allah'ı zikrederler ve göklerin ve yerin yaratılışı konusunda düşünürler..." (Al-i İmran, 3/191.) buyurulmaktadır. Tesbihat, hiçbir vakit terk edilmemeli ve nerede olursa olsun mutlaka yapılmalıdır.

    5. "Lâ ilâhe illallâhu vahdehu la-şerike leh" demek

    Bu da yine, dua makamındaki namaz tesbihatından birisidir.

    Peygamber Efendimiz, Ebu Hureyre (r.a)'den nakledilen hadisi şerifte, şöyle buyurmaktadır:

    "Her kim: 'Lâ ilâhe illallâhu vahdehu la-şerike leh, lehü'l mülkü ve lehü'l-hamdü ve hüve alâ külli şey'in kadir.' duasını, bir günde yüz kere söylerse, kendisine on köle âzat etmiş gibi sevàp verilir, ayrıca lehine yüz sevab yazılır ve yüz günahı da silinir. Bu, ayrıca üç gün akşama kadar onu şeytana karşı muhafaza eder. (Buhâri, Daavât, 54)

    6. İhlas suresi okumak.

    7. Muavvizeteyen (Nas ve Felak sureleri):

    Hz. Peygamber (s.a.v)'in, Felak ve Nas Surelerini okuduğu, ashabına ve bizzat Hz. Aişe validemize de okumayı tavsiye ettiği bildirilmektedir.

    Hz. Âişe (r.a)'den rivayet edilen bir hadis şöyledir: "Hz. Peygamber (s.a.v) yatağına girdiği zaman, ellerine üfleyip Muavvizeteyn'i ve Kul hüvallahu ahad'i okur, ellerini yüzüne ve vücuduna sürer ve bunu üç kere tekrar ederdi. Hastalandığı zaman aynı şeyi kendisine yapmamı bana emrederdi."(Buhari, Fezâilü'l-Kur'ân, 14)
#21.12.2009 09:23 0 0 0
  • ÇOK UZUN OKUYAMADIM AMA SAOLL
#21.12.2009 15:11 0 0 0
  • Canım ellerine ,yüreğine sağlık bu harika duaları paylaştığın için bizlerle ..Allah razı olsun...
#21.12.2009 16:43 0 0 0
  • şuanda hamileliğimin son ayındayım ve çok şiddetli panik atak yaşıyorum.evden dışarı bile çıkamıyorum.bu duaları paylaşanlardan allah razı olsun.rabbim tüm hasta kullarına acil ve hayırlı şifalar versin.dualarınıza ihtiyacım var
#03.04.2011 00:34 0 0 0
  • bu paylaşımlar çook eski.yakında beni duyan hiç yokmuuuuuu.benle aynı şeyler paylaşan tecrübesi olan arkadaşların desteğine ihtiyacım vaaaarrrr 19:
#05.04.2011 00:27 0 0 0
  • dileksevda arkadaşım; paylaşımlar eski olabilir ama durum hep aynı durum..
    Burada okununca rahatlama sağlayan duaları paylaşmışım..
    Mutlaka bir uzman desteği almanız gerekiyor eğer panik atak hastası iseniz..
    Bunun dışında nasıl bir destek isterseniz yardımcı olmaya çalışırım...
    Geçmiş olsun, rabbim acil şifalar versin bütün hastalarımıza..
#05.04.2011 08:38 0 0 0
  • şuan hamile olduğm için ilaç kullanamıyoru.evden dişarı bile çıkamayan bir insan nasıl doğum yapar nasıl uzmana gider ne yapar bilmiyorum.rabbime sığındım.sadece dua edebiliyorum.bu dert karsısında o kadar acizimki.allah düşmanıma tattırmasın.cümlemizi beterinden saklasın.önerieriniz için sağolun allaha emanet olun....
#06.04.2011 00:23 0 0 0
  • imamı rabbaninin sözü beni çok etkiledi nekadar doğru
#07.04.2011 00:46 0 0 0
  • imam'ı rabbani'nin sözü beni çok etkiledi.nekedarda doğru.sağlıkıyken rabbimize olan bazı görevlerimizi aksatıyoruz yada tam yapamıyoruz.ama hastalanıpta eve kapanınca aklımz başımıza geliyo sanki.
    ben şükrünü aksatmayan biriyim.ama her şükrümden sonra şükrettiğim nimeti kaybediyorum sanki.eksikliği nerede yaptığımı bilemiyorum.
    rabbim beterinden esirgesin.beni,çocuklarımı ve tüm inananları.....
    paylaştığınız yararlı bilgiler için sağolun
    bu siteye iyiki rastladım.iyiki varsınız
    allaha emenet olun.....
#07.04.2011 00:56 0 0 0
  • dileksevda
    Öncelikle geçmis olsun güzel kardesim..

    Rabbim, sagligina kavusmasini nasip etsin..

    Muhatabimiz Rabb'imiz !!!
    Çocuk nasil gözyasiyla annesinden bir seyler isterse, kul da Rabbinden çok seyler isteyebilir ve ister...

    Insan, kainatin en nazli meyvesidir.

    Her an bir tehlikeyle burun buruna olan bu aciz ve güçsüz insan, her seye gücü yeten, her seyi yaratan, yasatan Allah'tan "istemek" zorundadir. Iste, istemek duadir. Muhatabimiz Allah'tir. Allah, kendini muhatap ilan etmis. "Benden isteyin, baskasindan istemeyin."

    Dua eden bilir ki, duasini duyan ve cevap verecek olan var. Iste, bu da imandir... Lailaheillallah sirriyla Müslüman, ilahlarin hepsini reddeder, yalniz Allah'a kul olmamizi ve her ihtiyacimizi O'ndan istememizi ister. Kalbimizi çalistiran, damarlarimizda kanimizi dolastiran Allah, bizim her istegimizi bilir. Mademki beynimizi yaratan O'dur, beynimizden geçenleri de bilir.


    "Hak serleri hayreyler.
    Sen zannetme gayreyler.
    Arif âni seyreyler.
    Mevla görelim neyler, neylerse güzel eyler."


    Biraz uzun oldu hakkini helal eyle
#07.04.2011 01:28 0 0 0
  • arkadaşlar nasılsınız

    arkadaşlar nasılsınız

    bu siteye her girdiğimde o kadar rahatlıyorumki.allah sizlerden razı olsun.benim iki kızım var.30 yasındayım.şu anda 3. kızıma hamileyim.artık son günler.az kaldı bebeğime kavuşmaya.ama bu illet dert gene tekrarladı. tekrarladı diyorum.çünkü 5 yıldır boğuşuyorum.hamile kalınca ilaçları bırakmak zorunda kaldım.çünkü canımdaki cana kıyamazdım.aldır,ilaçları bırakma bırakırsan çok şiddetli tekrarlar.... filan dediler.ama kıyamadım aldırmadım ve çıktım yola.ilk 7 ay iyiydim.ama şimdi gene tekrarladı.ilaç kullanamıyorum evden çıkamıyorum.şu anda sadece dua ediyorum.hastaneye nasıl gider doğumu nasıl yaparım bilmiyorum.bu son aya kadar yardım eden rabbim inşallah benide bebeğimide sağ salim kurtarır.beni ve zorda olan tüm kardeşlerimi inşallah.dualarınızı bu kardeşinizden esirgemeyin.sizlerde hakkınızı helal edin.allaha emanet olun,,,, sağlıcakla kalın......
#12.04.2011 15:03 0 0 0
  • Cok zorlu bir imtihandan gecmissiniz.Mükafatinizi ins tez zamanda alirsiniz..
    Bebeginiz icin ilaclarinizi birakmissiniz.Söylenilenlere kulak asmamis ve o cana kiymamissiniz.Sizi Can-i Gönülden tebrik ederim.Rabbim muvaffak etsin ins..Sag salim bebeginizi kucaginiza alirsiniz aldiginizda da bu rahatsizliginizi ins geride birakirsiniz.Allah yardimciniz olsun.
#12.04.2011 22:39 0 0 0
  • Günahlara kefarettir gönüldeki keder
    Niyetler halis olunca ameller olmaz heder
    Biraz daha sabreyle neler göreceksin neler
    Mevlam ihmal degil imtihan eder

    Hüzünle titreyen gönle ince bir âh dokunur,Kalbi kirik olann kalbine Allah dokunur...

    Sabrin sonu selamet olur insAllah.
#12.04.2011 23:42 0 0 0
  • arkadaşlar 2 mayısta bebeğim dünyaya geldi.normal doğum oldu.ama bu rahatsızlığı olan(panik atak)arkadaşlara normal doğumu asla önermem.çoook zooor.şükür allaha kurtuldum.allah o yolda kimseyi bırakmasın.rahatsızlığım hala devam edio.ama bitaraftanda bebeğimi emzirmek istiyorum.ilaç almadan nereye kadar dayanabilirim allah bilir.allah cümle hasta kullarına yardım etsin.......
#14.05.2011 21:51 0 0 0