Mantar harç

Son güncelleme: 08.07.2008 07:18


  • MALZEMELER

    1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
    2 kahve fincanı mantar suyu yoksa 2 kahve fincanı beyaz şarap
    tuz
    bir tutam kırmızı yaprak biber
    2 çorba kaşığı un
    1 kahve fincanı soğuk süt
    1 çay fincanı kaynar süt



    HAZIRLANIŞI

    Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyup iyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı ilave edin. 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, mantar ve biberi ekleyip iki dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip bir iki dakika daha karıştırarak kaynatıp ateşten alın.
#30.11.2005 14:12 0 0 0
  • ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
#07.12.2005 11:39 0 0 0
  • TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK
#22.12.2005 23:24 0 0 0
  • Mantarlı soslarına bayıldım.Çok teşekkür ederim
#25.12.2005 15:11 0 0 0
  • Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
#09.01.2006 10:07 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
#11.01.2006 20:32 0 0 0
  • elerine sağlık, teşekkürler.
#10.02.2006 00:32 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol
#22.02.2006 22:29 0 0 0
  • paylasim icin tessekürler
#22.12.2006 01:55 0 0 0
  • saolasın
#02.01.2008 15:12 0 0 0
  • sağoll eline sağlık
#18.04.2008 16:34 0 0 0
  • paylaşım için çok thanks....
#08.07.2008 07:18 0 0 0