Yemek Tarifleri > Mantar harç



    MALZEMELER

    1 çay fincanı dilimlenmiş mantar
    1 tatlı kaşığı tereyağı
    1 çay kaşığı ince kıyılmış soğan
    2 kahve fincanı mantar suyu yoksa 2 kahve fincanı beyaz şarap
    tuz
    bir tutam kırmızı yaprak biber
    2 çorba kaşığı un
    1 kahve fincanı soğuk süt
    1 çay fincanı kaynar süt



    HAZIRLANIŞI

    Küçük bir tencereye soğuk sütü ve unu koyup iyice karıştırın. 5 dakika bekletin. Üzerine kaynar sütü döküp karıştırarak orta ateşte 3-4 dakika pişirip ateşten alın Tereyağını küçük bir tencerede eritip soğanı ilave edin. 1-2 dakika orta ateşte kavurup tuz, mantar ve biberi ekleyip iki dakika daha kavurun. Mantar suyunu ilave edip kaynatarak suyunu çektirip yukarıdaki sütlü sosu ilave edip bir iki dakika daha karıştırarak kaynatıp ateşten alın.
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    TEŞEKKÜRLER ELLERİNE SAĞLIK
    Mantarlı soslarına bayıldım.Çok teşekkür ederim
    Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
    tarifleriniz için teşekkürler elinize sağlık
    elerine sağlık, teşekkürler.
    Paylaşımın için sağol
    paylasim icin tessekürler
    saolasın
    sağoll eline sağlık
    paylaşım için çok thanks....