Yemek Tarifleri > Sos bernez

    MALZEMELER

    4 kişi için
    1/2 çorba kaşığı ince kıyılmış soğan
    4 adet ezilmiş tane karabiber
    ½ kahve fincanı sirke
    1 çorba kaşığı su
    2 yumurta sarısı
    1 su bardağı eriyip suyu alınmış tereyağı
    ¼ limon suyu
    az tuz
    1 çorba kaşığı kıyılmış maydanoz



    HAZIRLANIŞI

    Sirkeyi, karabiberi, soğanı küçük bir tencerede ağır ateşte yakmadan sirke az bir miktar kalıncaya kadar kaynatıp ateşten alın. İlk sıcaklığı geçince içine tuz, yumurta sarıları ve limon suyunu ilave edin. Çırpma teli ile devamlı karıştırarak ocak kapalıyken ocağın sıcak tarafında yumurtalar kabarıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Ilık hale gelince ılık tereyağını içine ip gibi akıtarak ve çırparak koyun. İçine kıyılmış maydanozu ilave edip servis yapın.
    ALLAH razı olsun kardeşim ellerine sağlık
    ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER
    emeklerinize sağlık.Teşekkür ederim
    Ellerine ,yüreğine sağlık.Paylaşımın için teşekkürler.
    ellerinize sağlık
    tarifleriniz için teşekkürler ellerinize sağlık
    Paylaşım için çok sağol, ellerine sağlık
    paylasim icin tessekürler
    saolasın
    sağoll eline sağlık
    paylaşım için çok thanks....