Gökyüzünden Yeryüzüne Öyküler - Şule Tankut Jobert

Son güncelleme: 04.01.2010 13:40
  • Gökyüzünden Yeryüzüne Öyküler - Şule Tankut Jobert - Kitap Özet

    Kitap Özet

    "Anadolu topraklarının bereketiyle beslenen çocuklar mutluluğu uzaklarda aramazlar. Bilirler ki vatanları olan ülkede geçmişten geleceğe taşınan masallar ve efsaneler, onlara hayatı öğreten eşsiz birer kaynaktır. Bu kaynaklardan beslendikçe insan olmanın güzelliğini duyarlar içlerinde.

    Türkiye'de doğmuş olmanın değerini bilen birkaç çocuk bir araya geldiler bu kitapta. Eski Egelilerin masallarıyla, günümüz insanlarından hiç de farklı olmayan mitoloji kahramanlarının öyküleriyle büyümenin mutluluğunu sizinle paylaşmak istediler"

    Ve bu kitapta yer alan efsane kahramanlar -Marsiyas'tan Midas'a, Pan'dan Asklepios'a, Pandora'ya, Paris'e, Prometheus'a, Sisifos'a- Türkiyeli çocukların öykülerine konu oldu, onların yaşamlarını güzelleştirdi: Sizlerin de yaşamlarını güzelleştirmek dileğiyle!..

    1976 İstanbul doğumlu olan Şule Tankut Jobert, Galatasaray Üniversitesi İletişim Fakültesi mezunudur. Kelime Yayınları'nca yayımlanan "Ada Fransa'da" üçlemesi Ekim 2008'de; "Küçük Dedektif Daniel" üçlemesi Eylül 2009'da ve "Sihirli İstanbul" öyküleri de Ekim 2009'da okurlarıyla buluştu. "Un Parfum de Magnolia" (Manolya Esintisi) isimli çocuk kitabı, L'Harmattan Yayınları tarafından basılan Jobert, Fransa'da yaşamaktadır. Evli ve bir çocuk annesi olan Jobert, Fransa'da çocuk ve edebiyat alanlarında sosyal kuruluşlarının etkinliklerine katılmakta, anaokulları ve ilköğretim okullarında yaratıcı yazarlık atölyeleri düzenlemektedir.

    Kitap Kapak

    noimage

    Gökyüzünden Yeryüzüne Öyküler
    Şule Tankut Jobert
    · Kelime Yayınları
    · Basım Tarihi : 01 - 2010
    · ISBN : 978-9944-343-90-9
    · Sayfa Sayısı : 88
    · Etiket Fiyatı : 9.00 TL
#04.01.2010 13:40 0 0 0