iş yerinde aşk -

Son güncelleme: 05.12.2005 17:00
  • Günümüzün en güzel saatleri işyerinde geçiyor. Bize para kazandırıp yaşamımızı sürdürmemize yarayan bu saatlerde bazen romantik ilişkilerin temelleri de atılıyor...

    Belki de hiç istemeden işyerinde başlayan bir ilişkinin içine düştünüz, iş arkadaşınıza aşık oldunuz. Peki şimdi ne olacak? Nasıl çalışmalı, nelere dikkat etmelisiniz? işte işi ve aşkı dengelemenin beş yolu:

    1. Dürüst olun: Eğer aradığınız kısa süreli bir ilişkiyse çalışma arkadaşlarınızdan uzak durun! çünkü sevgiliniz aldatıldığını ya da ciddiye alınmadığını farkederse işyerini size dar edebilir!

    2. Patronunuz konusunda iki kez düşünün: Araştırmalara göre patronlarıyla aşk yaşayan kadınların verimleri artıyor. Uzmanlar bu konuda ikiye ayrılıyorlar. Taraflardan biri bu durumun patronun ¬Üözel ilgisinden kaynaklandığını düşünüyor. Diğer tarafa göre doğru olan tam tersi. Kadınlar bu tür söylentilere meydan vermemek için daha fazla çalışıp başarılı oluyorlar. Durum ne olursa olsun patronunuzla beraber olmaya başlamadan önce bir değil iki kez düşünmeniz gerekiyor. Ne de olsa ipler onun elinde ve aşk bazen acımasız olabilir! Patronunuz bunu hep yapıyor mu? Nasıl bir kişiliği var? iş yaşamında duygularına ne derece önem veriyor? Bu sorulara yanıt bulmadan bir ilişkiye başlamayın...

    3. Herkese söylemeyin: Aşk, heyecan, coşku, mutluluk demektir. Bu cümle işyeri için geçerli değil. Aşkınızı önünüze gelen herkese söylemekten kaçının. Herkes durumu bilirse kendinizi mikroskop altında hissetmeye başlarsınız. işle ilgili yaptığınız her şey sevgilinizle birlikte anılmaya başlayabilir. Rakipleriniz bu durumu aleyhinize kullanabilir. Bu nedenle ilişkinizi çok güvendiğiniz bir ya da iki kişiye söylemeniz yeterli.

    4. iş konuşmayın: Birbirinizden bıkabilirsiniz. Bu nedenle iş dışındaki zamanlarınızda işle ilgili konuşmamaya özen gösterin. Bu ilişkinizi yıpratır. Sevgilinizin çalışma arkadaşlarınızla ilgili kişisel görüşleri sizin onlara bakış açınızı değiştirebilir. Bu durumda size bağlı olmayan nedenlerden dolayı iş arkadaşlarınızla aranızda sorun çıkabilir.

    5. Tadını çıkarın: çok yoğunsunuz. çalışmaktan adeta mahvoldunuz. Ancak yapmanız gereken onlarca iş sizi bekliyor. özel bir projeyi yetiştirmek zorundasınız. Eğer sevgiliniz başka işyerinde çalışsaydı böyle bir dönemde onu görmek sizin için olanaksız olurdu. Aynı işyerinde çalışmanın nimetlerinden faydalanmanın tam zamanı. Birkaç dakikalığına bile olsa onunla konuşarak moral depolayabilir daha verimli çalışabilirsiniz.
#04.12.2005 11:23 0 0 0
  • saol canim bilgilerin icin
#04.12.2005 12:16 0 0 0
  • Bilgilerin icin sagol cadikizcim
#04.12.2005 21:21 0 0 0
  • paylaşımın için çok teşekkürler canım
#05.12.2005 17:00 0 0 0