Almanya'da Giessen Üniversitesi beslenme uzmanları sebze ve meyvelerdeki altı mucize maddeyi şu şekilde sıralıyorlar.
Carotinoid: Kanser hücrelerinin çoğalmasını önler. Özellikle akciğer, göğüs ve prostat kanserine karşı etkilidir. Bu madde havuç, domates, portakal, yeşil ve kırmızı biberde bulunuyor.
Allicin: Bu madde sarmısağa kokusunu veren maddedir. Bakteri, mantar ve virüslere karşı öldürücü etkisi vardır. Kanı inceltir ve kanın pıhtılaşmasına engel olur. Damarlarda kireçlenmeyi önler.
Hardal yağları: Mikrop öldürücü olduğundan, özellikle idrar yollarını temiz tutar. Kanser hücrelerini etkisiz hale getirir. Bunlar brokoli, turp, hardalda bulunuyor.
Saponin: Kandaki antikorların oluşumunu hızlandırır ve bunula da bağışıklık sistemini güçlendirir. Nohut, taze fasulye, soya, mercimek, baklagillerde bulunuyor.
Proteas: Vücudun protein sindiriminde gerekli bir enzimdir. Hücre değişimlerini önlediğinden tümör oluşmasını engeller. Tahıl, fındık, fıstık, baklagillerde bulunuyor.
Flavonoid: Kanı inceltir ve kanın damarlardan daha iyi akmasına neden olur. Kanın damarlarda pıhtılaşmasını önler ve tansiyonun düşmesini sağlar.