Oda Oda Çiçek Dekorasyonu

Son güncelleme: 22.10.2007 12:19
  • noimage

    En sık kullandığınız odaları çiçek ile aydınlatmak yorucu bir günün akşamında sizin için bir ilaç olacaktır.

    Antre ve Hol Evinize giren için ilk etkilemeyi yapacak olan yerdir. Bu nedenle iri ve görkemli bir aranjman kullanılmalıdır. Antrenizde bir sütun veya şemsiyelik gibi dik duran bir nesneye küçük bir çelenk de asabilirsiniz. Eğer antrenizde küçük bir masanız varsa bir buket bulunduran sepet güzel bir görünüm verecektir.
    Yemek Odası Akşam yemeklerini yediğiniz bir odanız varsa bu odaya en uygun çiçekler dekoru tamamlayacak porselen, gümüş veya kristal altlıklı olmalıdır. Daha güzel bir görüntüyü aynı model cristal vazoların mum ve çiçek ile bezenmesi ile elde edebilirsiniz.
    Oturma Odası Çiçekler moral konusunda etkilidir. Yazları kullanmadığınız bir şömineniz varsa bunun içini canlı renkli ve iri mevsim çiçekleri ile süsleyebilirsiniz. Aile fotoraflarınızın bulunduğu bir sehpa daha küçük çiçekler için güzel bir yer olacaktır.
    Mutfak Mutfak sadece yemeğin piştiği ve bulaşıkların yıkandığı yer değildir. Bir ev hanımının zamanının önemli bir kısmının geçtiği, çalışan bir kadının çoğunlukla işten sonra ilk gördüğü yerdir. Mutfakta özellikle pencere kenarına ışıktan hoşlanan saksı çiçekleri uygundur, mutfaktaki kullanılmayan bütün alanlar geri kalan dekorasyonu tamamlayacak biçimde canlı renkteki çiçekler ile bezenebilir. Ancak buzdolabı üstü ve fırın yanı gibi ısı yayan gereçlerin yakınları tercih edilmemelidir.
    Yatak Odası
    Komedin üstündeki bir gonca gülün selamlamasıyla uyanmak güne güzel bir başlangıç demektir. Yatak odanız için gül, frezya, lilyum ve benzeri ince taç yapraklı çiçekler tercih edilmelidir. Yatak odasında özellikle saksı çiçeği konusunda aşırıya kaçmamak gerekir çünkü saksı çiçekleri karanlıkta biz insanlar gibi oksijen alıp kardondioksit vererek solunum yapmaktadır. Yaz aylarında pencereleri açık bir yerde yatıyorsanız güzel kokulu çiçekleri bolca yerleştirebilirsiniz. Yatmadan önce sulamanız odaya hoş bir koku yayacaktır.
    Salon Salon için seçtiğiniz çiçeklerin eşya ve duvar renkleri ile uyum içinde, ancak farklı olmasına özen gösterin. Sözgelimi, koyu kırmızı bir halınız ve çam sehpanız varsa seçtiğiniz çiçeğin rengi çam rengi ile değil halının rengi ile özdeş olmalıdır. Çiçeklerin rengi üzerinde bulundukları eşyanın renginden farklı olmalıdır. Eğer hayat tarzınıza uyuyorsa salonlarınızda aykırı aranjmanlar bulundurabilirsiniz, hatta bu durumda yaşam tarzınızın bir sonucu olarak eşyalarınızın da bir parça aykırı olması muhtemeldir. Çiçeği de bu tarzınızı biraz zorlayacak biçimde seçmenizde yarar olacaktır. Eğer sakin bir tarzınız var ise çiçeğin iddialılığı konusunda aşırıya kaçmayın. Unutmayın çiçek görülmeli, ortamın sessizliğine uygun olarak konuşmalı ama sessizlikte bağırmamalıdır.
#08.12.2005 21:41 0 0 0
  • cicek heryerde olmali bencede
#08.12.2005 21:49 0 0 0
  • ellerine saglik caspercim tesekkürler
#10.12.2005 17:28 0 0 0
  • casper kardeşim paylaşımlar için teşekkürler ellerinize sağlık
#10.12.2005 23:32 0 0 0
  • güzel bilgilerin için teşekkürler noimage
#08.03.2006 21:34 0 0 0
  • bu güzel paylasim icin tskrler
#08.03.2006 21:42 0 0 0
fLy fLy foto
  • Ev dekorasyonunda çiçekleri kullanmak, mekana ferahlık verir ve renk katar. İyi ve akıllıca seçilmiş çiçek çeşitleri evin bütün bölümlerinde kullanılmalıdır.



    Oturma Odası

    Özenle aranje edilmiş büyüklü küçüklü buketler, odanıza bambaşka bir hava verecektir. Seçeceğiniz çiçeğin rengine dikkat etmeyi unutmayın. Koltukların rengi ile değil de

    halının rengi ile aynı olan çiçekleri tavsiye ederiz. Ayrıca halk arasında salon çiçeği denilegelen, çiçeksiz yeşil bitkiler oturma odası için biçilmiş kaftandır.



    Mutfak

    Bilhassa ev hanımlarının günün büyük çoğunluğunu geçirdiği mutfak, mutlaka çiçeklerle renklendirilmelidir. Mutfak için, küçük saksı çiçeklerini tavsiye ediyoruz. Tabi sık çiçek açanları tercih ederseniz, mutfağınız her zaman canlı olacaktır. Mesela minik saksılarda rengarenk menekşeler. Veya çiçekli minik kaktüsler. Bunları bir de sapı kırıldığı halde atmaya kıyamadığınız bir fincanın veya eski bir porselen demliğin içinde sergilerseniz mutfağınıza sevimli bir hava da verebilirsiniz.



    Banyo

    Banyo evin çok önemli köşelerindendir. Genelde karanlık
    olan banyoları orjinal dekorasyon fikirleriyle renklendirebilirsiniz, ama çiçekleri de unutmayın. Banyoda fazla ışık istemeyen ve nemli ortamlardan hoşlanan türden çiçekler kullanabilirsiniz.



    Yatak Odası

    Aslında uyuduğumuz ortamda çiçeklerin bulundurulması sağlık açısında doğru değildir. Çünkü bildiğiniz gibi çiçekler geceleyin ortamdaki oksijeni kullanır ve karbondioksit açığa çıkarırlar. Ama yine de yatak odasında çiçek bulundurmak mutlu sabahlar için iyi bir fikirdir diyoruz ve gerçeğine çok benzeyen yapma çiçekleri tavsiye ediyoruz size. Burada zevk size ait: Ya yeşil bitkilerle veya odanızın rengine uygun rengarenk çiçeklerle başlayın yeni güne.



    Evin girişi ve Koridorlar

    Evinizin girişi eğer aydınlıksa yani güneş alan bir yerse canlı çiçekler kullanabilirsiniz. Eğer karanlık bir girişi varsa evinizin ne duruyorsunuz? Orayı gerçeğine çok benzeyen yapma çiçeklerle aydınlatın. Misafirlerinizi çiçeklerle karşılamak güler yüz kadar etkileyici olacaktır sanırız. Koridorlarda da uygun yerlere veya duvarlara yerleştirilmiş çiçekler canlı bir hava verecektir evinize şüphesiz.
#06.10.2007 20:16 0 0 0
  • paylasim icin tesekkurler
#07.10.2007 15:37 0 0 0
  • uygun yerlere konulan çiçekler eve ayrı bir hava veriyor.saol clyde
#07.10.2007 19:42 0 0 0
  • Paylasimin icin tesekkurler.
#22.10.2007 12:19 0 0 0