Güvercinli Köyü Hopa Artvin

Son güncelleme: 31.01.2010 18:11
  • Artvin Hopa Güvercinli Köyü - Güvercinli Köyü Hakkında - Güvercinli Köyü Tanıtımı - Güvercinli Köyü Resimleri - Buçe Köyü

    Güvercinli(Buçe), Artvin ilinin Hopa ilçesine bağlı bir köydür.

    Şu an 90 a yakın Hanesi ve 300 aşkın nüfusu bulunan Güvercinli(Buçe)köyünde iki tanesi Çaykur olmak üzere toplam beş Çay Alım Merkezi bulunur. Köy coğrafi yapısı bakımından Arhavi Sınırları içerisinde kalmakla birlikte, ne hikmettir ki mülkiyeti Hopa İlçesine bağlıdır. Halkın %99'u mülkiyeti ve iş yeri Arhavi İlçesinde bulunmaktadır. Beşeri ilişkilerin tümü Arhavi ilçesi ve köyleri İle bağlantılıdır.

    Tarihi

    Güvercinli köyü Artvin ilinin Hopa ilçesine bağlı olup, 1900'lu yılların başlarında kurulmuştur. Eski adı "Buçe" olup il-ilçe-mahalle-köy isimlerinin Türkçeleştirilmesiyle "Güvercinli" adını almıştır. Bu ismi almasının sebebinin, yaban güvercinlerinin göç yolu üzerinde bulunması olduğu rivayet edilir. Köyün ilk Muhtarlık görevini Halit ŞATIR yapmıştır.

    Kültür

    Köyün gelenek, görenek ve yemekleri Laz kültürünün etkisi altındadır. Bunun sebebi, eskiden Lazistan olarak adlandırılan bölgede olması ve haliyle nüfusun hepsi denebilecek kadarının Laz olmasıdır.

    Coğrafya

    Kuzeydoğu Anadolu'da, Karadeniz Bölgesinin en doğusunda yer alan Hopa ilçesinin köyü olan Güvercinli'nin doğusunda Arhavi ilçesine bağlı Balıklı Köyü, batısında Tepeyurt, güneyinde Çamlıköy ve Yeşilköy, kuzeyinde Arhavi ilçesine bağlı Şahinler Köyü yer almaktadır. Köyün rakımı 400 metre olup, Hopa ilçesine 9 kilometre, Arhavi İlçesine 11 kilometre Artvin iline ise 85 km uzaklıktadır.

    İklim

    Köyün iklimi, Karadeniz iklimi etki alanı içerisindedir.

    Nüfus

    Yıllara göre köy nüfus verileri

    2009 300
    2000 298
    1997 270

    Cihan ŞATIR.
    Ekonomi

    Köyün ekonomisi genel olarak çay ve fındığa dayalıdır.. En çok gelir çay ve fındıktan elde edilir.

    Muhtarlık

    Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır. Köyün ilk Muhtarlık görevini Halit ŞATIR yapmıştır.

    Köy Muhtarı: NURİ ATASELİM

    Muhtarlık Erişim Bilgileri:

    Telefon: 0 (466) 391 20 67
    Cep Telefonu: 0 (535) 596 20 62

    Seçildikleri yıllara göre köy muhtarları:

    29 Mart 2009 Güvercinli Köyü Muhtarlığına Zülkif ATASELİM Seçilmi$tir.

    2009 - Zülkif ATASELİM
    2007 - Nuri Ataselim
    1999 - Necdet Şahin

    Altyapı bilgileri

    Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi vardır Köyün kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi yoktur ancak ptt acentesi vardır[kaynak belirtilmeli]. Sağlık ocağı ve sağlık evi bakkal ws. yoktur. elektrik ve sabit telefon vardır.

    noimage

    noimage

    Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Kaynak : Yerel Net

    Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.
#31.01.2010 18:11 0 0 0