Alacabük Köyü İspir

Son güncelleme: 01.02.2010 13:17
  • İspir Alacabük Köyü Hakkında - İspir Alacabük Köyü Resimleri - İspir Alacabük Köyü Genel Bilgiler

    Alacabük Köyü ve Tarihi; İspir' in Kırık Nahiyesine bağlı sınırları oldukça geniş, vadi üzerine kurulu bir köydür. doğusunda Karahan köyü, batısında Kırık nahiyesi, güneyinde Zeyrek köyü ve Akseki köyü, kuzeyinde Akpınar köyü,güneybatısında mülk köyü, güneybatısında petekli(Karsor) köyü ve Köprüköy (Hortik) ile çevrilidir.Köyün kuzey batısına kalan kısmında 15 haneli kazancık mahallesi mevcuttur. Köyün kuruluşu çok eskiye dayandığından tarih olarak bilinmese de cami inşasının 1856 tarihli olması ve eski yapı kalıntıları bunu açıklar niteliktedir.


    Ekonomisi ve Alt Yapısı; Tarım ve hayvancılık olmasıyla birlikte 1978 yılında TKİ Doğu linyit işletmesi bünyesindeki Karahan kömür işletmesinde işçi olarak çalışanlarıyla köy halkının refah seviyesinin yükselmesine sebep olmuştur. İşletmenin kapatılmasına rağmen birçok insanın emekli olmuştur. Buna rağmen çok sayıda dışarıya göç vermiştir. Ayrıca Alt Yapımız Olarak Şebeke su ve kanalizasyon mevcuttur...


    Eğitim ve Sosyal Durumu; İlkokulu, sağlık ocağı, cami ve kuran kursu olması ve buna paralel olarak okuma oranı oldukça yüksektir.Alacabük köyünün kültür seviyesi yüksek olan köylerden birisidir. Altyapısını köy ilkokulundan alan öğrencileri orta, lise ve üniversite öğrenimlerini ülkenin çeşitli yerlerinde tamamlamış 1.İnşaat mühendisi, 5.Doktor, 4.İlahiyatçı, 15.Öğretmen, 1.Mimar mühendisi, 2.Bilgisayar Mühendisi, 2 Webmaster ve Grafiker, 3.Hemşire, 9.Sağlıkçı, 4.İşletmeci, 1.Arkeolog, 3.Emniyet mensubu yetişmiş ve halen üniversitede okuyan 25 öğrencisi vardır..


    Kültürel Faaliyetler; Mehteran takımı İSPİR in kurtuluş şenliklerinin vazgeçilmez gösteri parçasıdır. Bar ekibi ERZURUM halk oyunlarını sergiler. Alacabük köyü Dernekleşme hareketini ilk olarak İstanbul da 1972 de köy halkından Osman ÖZTÜRK önderliğinde faaliyetlerine başlamış ve ihtilale kadar devam etmiş. Daha sonra 1998 yılında yeniden faaliyetlerini 250 üyeyle sürdürmeye başlamış ve halen devam etmektedir.





    Köy Muhtarı: ADEM BİNGÖL


    Muhtarlık Erişim Bilgileri:

    Telefon : 0 (442) 463 71 45

    Cep Telefonu : 0 (536) 674 95 43







    Alacabük Köyü Demografik Bilgiler:


    Nüfusu:

    2000 : 208

    1997 : 393

    İle Uzaklığı: 87 km

    İlçeye Uzaklığı: 60 km

    Rakım: 2085 m

    İspir Alacabük Köyü Alt Yapı Bilgileri

    noimage

    İspir Alacabük Köyü Resimleri

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage

    noimage


    Elinizde Alacabük Köyüne ait resim,bilgi ve döküman varsa bu konu altında paylaşabilirsiniz.

    Kaynaklar : Alacabük Köyü Portalı ve Yerel net
#01.02.2010 13:17 0 0 0