KYK Öğrenim Kredisi Veya Katkı Kredisi Borcu Sorgulama

Son güncelleme: 02.02.2010 15:41
  • KYK Öğrenim Kredisi Veya Katkı Kredisi Borcu Sorgulama - KYK Öğrenim Kredisi Borcu Sorgulama - KYK Öğrenim Katkı Kredisi Borcu Sorgulama

    Kredi ve Yurtlar Kurumundan alınan burslar karşılıksızdır. Fakat kredilerin belli bir ödeme takvimiyle KYK'ya geri ödenmesi gerekmektedir. Lisans, Yüksek Lisans (Master) ve Doktora öğrencilerine göre ödeme miktarları değişiklik gösterebileceğinden bu ödeme takvimleri de değişiklilik göstermektedir. Yalnız genel geçerliliği olan bir kural da öğrenim görürken alınan kredi miktarı zamanının yarısı kadar bir zamanda geri ödenme mecburidir.


    Yani 4 yıllık bir üniversite mezunu iseniz en çok 2. sınıfta ödeme aldığınızı düşünürsek ki bu en fazla 3 yıl ödeme alacaksınız demektir. O halde, 1.5 sene sonra ödemeleriniz taksitlendirilmiş olarak ve adresinize gönderilen bir posta ile başlamış olacaktır. Hatta adresinize gelecek posta 1 sene öncesinden gönderilmektedir. KYK borcun peşin ödemelerinde çeşitli indirimler yapmaktadır. Fakat çok etkili indirimler olmadığından borcunu ödeyen birçok mezun öğrenci peşin ödemeyi tercih etmemektedir.

    Öğrenim ve Katkı Kredisi için ödeme yapabileceğiniz yerler, TC. ZİRAAT BANKASI'nın bütün şubeleridir. Ayrıca KYK tarafından belirtilen diğer şartlar da aşağıdaki gibidir.

    Bankaya ödeme yaparken kredi türünüzü (ÖĞRENİM - KATKI ) kesinlikle belirtiniz. Yapılmış olan ödemeler takip eden ayın 15′ inden sonra hesaplarda görüntülenecektir(Yapılmış olan ödemeler,yapıldığı tarih itibariyle hesaba işlendiğinde,ekranda görünen gecikme zamları iptal edilecektir).

    Borç öğrenecek olan vatandaşlarımızın adreslerinde değişiklik varsa, en kısa zamanda yeni adreslerini,kredi numarasını ve vatandaşlık numarasını içeren bir dilekçe ile Kuruma müracaat etmeleri gerekmektedir.

    Sorgulama işlemlerini yapabileceğiniz bağlantılar aşağıdaki gibidir. Size uygun olan bir tanesini tıklayıp, işleminizi yapabilirsiniz.

    ÖĞRENİM KREDİSİ BORCU SORGULAMA


    KATKI KREDİSİ BORCU SORGULAMA

    E-Sorgulama.com'un yeni bir uygulaması olarak sitemiz üzerinden de KYK Borçlarınızı sorgulayabilirsiniz. Ayrıca borcunuzu ne kadar geç yatırdığınızda ne kadar ceza ödeyeceğinizi de yine bu sorgulama paneli üzerinden öğrenebilirsiniz. Bunun için yapmanız gereken Sorgulama Tarihi kısmına ödeyeceğiniz ya da ödemeyi düşündüğünüz tarihi yazmak ve o tarihteki borcunuzun ne olduğunu görmek

    Örneğin hiç ödeme yapmadınız ve ödemeniz gereken zamanı biraz geçtiniz. Acaba borcumun üzerine ne kadar ceza eklenmiştir diye düşünüyor olabilirsiniz. İşte bu noktada Sorgulama Tarihi kısmına ödemeyi düşündüğüz sonraki yılları ve günleri girerek o günlerdeki borçlarınızı öğrenebilirsiniz. Bu sene ekim ayında ödemesi olan bir öğrenci, 3 sene sonra ödersem borcum ne olur? şeklinde bir soru için yıl bölümüne 2012yi girmelidir. Böylece 3 sene sonra borcunun ne aşamada olduğunu görebilecektir.


    Tabi o süre içerisinde bir icra söz konusu olabilir. O açıdan mümkün olan en kısa zamanda ödemenizi yapmanız gerekmektedir.

    Kredi No ile Öğrenim Kredisi Sorgulama Ekranı


    Kredi No ile Katkı Kredisi Sorgulama Ekranı
#02.02.2010 15:41 0 0 0