Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) ' in mezarına birçok ziyaretçi gelmekteydi . Bunlardan birisi her sene gelirdi ve dinine çok düşkün biriydi .
Onun mezarının yanına ne zaman gitse onla konustuğunu bir temasa geçtiğini hissedebiliyordu ve bu onu çok mutlu ediyordu . Ancak Çanakkale Savaşı sırasında Peygamber Efendimizin mezarına gittiğinde bu hissi yaşayamamıştı . Çok üzülmüştü ve çok ağlamıştı .
Peygamber Efendimizin mezarının güvenliği için sorumlu kişilerden biri ise onun neden bu kadar ağladığını sordu . Oda Buraya her sene gelirim .
Her sene Peygamber Efendimiz ile konuşurum dedi . Ardından ağlaya ağlaya oradan uzaklaştı . Ardından güvenlik sorumlusu gece rüyasında Peygamber Efendimiz ( s.a.v ) görür .
Peygamber Efendimiz ona : ' Ey Ümmetim ; Söle ki o ümmetime onun ilgisine cevap veremedim . Ben Çanakkale Savaşında dini için savaşanların yanındaydım . ' der .
alintidir