Lezzetli Dürüm

Son güncelleme: 28.02.2006 20:24
  • noimage
    Malzemeler:
    1.5 adet lavaş
    2.1 kuru soğan
    3.2 yemek kaşığı zeytinyağı
    4.200-250g kültür mantarı, doğranmış
    5.2-3 adet sivribiber
    6.2 adet domates, çekirdek yuvaları çıkarılıp doğranmış
    7.2 adet büyük patates (ben haşlanmışları kullandım ama haşlamadan da kullanabilirsiniz.)
    8.varsa birkaç yaprak taze kekik (veya dereotu/maydanoz)
    9.tuz, karabiber, pulbiber, nane
    10.1 sap yeşil soğan veya birkaç sap maydanoz

    Hazırlanması:

    1.soğanı yemeklik doğrayıp zeytinyağında hafifçe kavurun. doğranmış mantarları ekleyin. mantarlar bıraktıkları suyu çekene kadar pişirin. suyu çekince sırayla biberleri ve domatesleri ekleyin.(domateslerin çekirdeklerini çıkartmazsanız suları dürümlerden akabiliyor bu yüzden suyunun tamamen süzüldüğüne emin olmanızda fayda var). en son küp küp doğranmış patatesleri ve taze kekiği ekleyip 1-2 kez çevirin. altını kapatıp tuz, karabiber, pulbiber, nane ilave edin.
    2.lavaşları açıp bir ucuna harçtan koyun. lavaşı rulo yapıp taze soğan veya maydanoz sapı ile bağlayın. aynı işlemi diğerleri için de yapın. sıcak servis edin.
#25.12.2005 20:03 0 0 0
  • ELLERİNE SAĞLIK TEŞEKKÜRLER AFİYET OLSUN :cubuk:
#25.12.2005 22:22 0 0 0
  • lavaşa bayılırım . Hımmmmm çok güzel
#26.12.2005 11:20 0 0 0
  • ellerine emeklerine sağlık.Teşekkürler.

#27.12.2005 22:26 0 0 0
  • Teşekkürler,ellerinize sağlık.Afiyet Olsun
#21.02.2006 00:16 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#28.02.2006 20:24 0 0 0