Portakallı ve Fındıklı Halkalar

Son güncelleme: 18.03.2006 23:37
  • noimageMalzemeler:

    4-4,5 su bardağı un
    1 su bardağından 1 parmak eksik pudra şekeri
    1 tutam tuz
    2 yumurta
    4 çorba kaşığı tereyağı
    1 su bardağı fındık
    1 adet portakal
    1 paketten biraz az kabartma tozu
    üzerine: pudra şekeri

    Hazırlanışı

    unu bir kaba eleyin.
    pudra şekerini, tuzu ve kabartma tozunu ekleyin.
    kabın bir kenarında (veya ayrı bir kapta) tereyağını ve yumurtaları çırpın.
    fındığı dövün ve tereyağlı karışıma ekleyin.
    portakalın kabuğunu rendeleyip ekleyin.
    bu karışımı unla karıştırın. hamuru yoğurun.
    ekmek tahtasının üzerinde hamurundan cevizden biraz daha ufak parçalar koparıp halka şekli verin.
    tepsiye dizip 180C'de üzerleri hafif kızarana kadar pişirin. (bembeyaz olmasınlar).
    pudra şekeri serperek servis yapın.
    tarifin aslında 2 su bardağı un yazıyor ama bu miktar yeterli olmuyor. bu yüzden ilk önce 2 su bardağını eleyip hamur yaptıktan sonra kalan unu azar azar ekleyerek kıvamı bulmak daha doğru olur... (tarif sofra dergisinin çok eski bir sayısından...)
#26.12.2005 21:20 0 0 0
  • tarifleriniz için teşekkürler
#26.12.2005 22:29 0 0 0
  • Pasta ve kek tarifleriniz için çok teşekkür ederim.Ellerinize sağlık
#28.12.2005 02:07 0 0 0
  • eline yüreğine asğlık kardeşim
#28.12.2005 02:12 0 0 0
  • ellerine sağlık çok teşekkürler
#29.12.2005 00:09 0 0 0
  • teşekkürler. ellerinize saglık
#02.01.2006 23:45 0 0 0
  • güzel tarifiniz için teşekkürler
#05.01.2006 07:58 0 0 0
  • Paylaşımın için sağol, ellerine sağlık
#05.03.2006 00:20 0 0 0
  • resimde çok güzel görünüyolar eminim tadıda güzeldir
#05.03.2006 00:34 0 0 0
  • Paylaşımınız için çok sağolun.Ellerinize sağlık.
#18.03.2006 23:37 0 0 0