Albümin hastalığı nedir, bitkisel tedavi desteği

Son güncelleme: 02.06.2010 23:23





  • Albumin karaciğerde sentezlenen bir proteindir. Plazma proteinlerinin %55 'ini oluşturur.Taşıyıcı proteindir. ( bilirubin kalsiyum magnezyum.vb). Toksin ve ağır metalleri bağlar. Kolloid osmotik (Onkotik) basıncı korur. Onkotik basınç sıvının kan dolaşımında kalmasını sağlamak için gereklidir.
    Albumin karaciğerde hepatositler içinde üretilmektedir. Yaklaşık olarak 130- 200 mg/ kg gün hızında üretilmektedir. Sağlıklı yetişkinlerdeki serum albumini 35-50 g/ litre arasındadır.
    Kanda Albumin seviyesinin düşmesindeki nedenler:
    Karaciğer hastalığı
    Böbrek Hastalığı
    Dolaşımda ani yüksek albumin kayıpları (Örn: Şok)
    Karaciğer rahatsızlığında: Düşük miktarda albumin sentezi
    Böbrek rahatsızlığında: Yüksek miktarlarda albuminin atılması söz konusudur.
    Albumin konsantrasyonu azaldığı takdirde sıvı damarlardan dokuya hareket eder.
    Sonuç: ÖDEM
    1. tarif
    Kayın ağacı kırkkilit otu altun ot maydanoz yaprağı taze fasülyenin kurutulmuşu civan perçemi avokado yaprağı.
    Otların tamamı veya ayrı ayrı kaynatılıp aç ve tok karnına sıcak çay gibi içilir.
    2. tarif
    Kuru soğan ve sarımsak bol miktarda yenir.
    3. tarif
    200 gr Demirhindi 1 kg. suda eritilip suyu çıkarıldıktan sonra 1 fincan 3 öğün aç karnına içilir.
#11.02.2010 13:05 0 0 0
  • merhabalar,strese bağlı olarak vücudumda ödem oluştu.sonra kilo almaya başladım51 kilodan 62 kiloya çıktım.önceleri kilo alma problemim vardı.1,5 yıl önce başladı.maddi sıkıntılardan dolayı çok stres yaptım ve hiç düzeni bozulmayan regl dönemlerimde değişiklikler oldu.1,5 ay regl oolmadım.sonra 18 gün ooldum.15 gün sonra bir daha ooldum 21 gün sürdü.doktora gittim. 2 milimlik 2 tane kistim varmış ilaçla tedavi verdi ve strese bağlı olduğunu söyledi.10 günlük ardından 20 günlük farklı ilaçlar kullandım,düzelmeyince doğum kontrol hapı verdi.4,5 ay kullandım.bu sürede yavaş yavaş vücudumda hassasiyet oluşmaya başladı.dokunduğum heryerim acı veriyordu ve şişlikleri farkettim.doktora tekrar gittim doğum kontrol hapını hemen bırakmamı istedi.hiç bir ilaç içmemem gerektiğini ve zaman içerisinde geçeceğini söyledi.kullandığım doğum kontrol hapının adı YASMİN di.neredeyse 1 yıl oldu.ben hala aynı şişliğe sahibim ve aynı kilodayım.30 yaşındayım.önceden günde 6 öğün yemek yiyordum şimdi 2 öğünü zor yiyorum.36 bedenden 44 bedene çıktım.ben nerde hata yaptım?yardımcı olur musunuz?
#02.06.2010 23:23 0 0 0