Sevgililer Günü ve Sevgi

Son güncelleme: 14.02.2010 19:41


  • noimage


    Yazıma başlarken önce "Sevgi" üzerine görüşlerimi açıklamak istiyorum. Sevgi, yeryüzündeki en kutsal duygudur. Tabii ki sözünü ettiğim, her türlü çıkar duygusundan, hesaplardan ve yalandan dolandan uzak, gerçek sevgidir.

    Sevgi, gönülden paylaşılan, özveri gerektiren ve sonsuza kadar süren en içtenlikli duygudur.

    Sevmenin ve sevilmenin yaşlı yoktur.

    Sevgi bir duygu selidir.

    Sevginin rengi yeşildir. Çünkü doğada en yaygın ve en çok tonları olan renk yeşildir. Sevgi ise en kapsamlı ve en çok türü olan duygudur. Yeşilin her tonu gibi, sevginin de her türü, ayrı ayrı ama aynı derecede değerlidir.

    Ana-baba, eş-evlat, kardeş, dost-arkadaş sevgileri bu söylenenlere örnektir. En az bunlar kadar değerli ve hatta bunlardan bile üstün olanı ise vatan sevgisidir.

    Sevgi; kalplerde yaşayan, gönülden ve içtenlikle paylaşılan, gösterişten ve çıkarcılıktan uzak, en değerli yanı sadelik olan, hayallerle süslenen ve güven duygusuyla beslenen yüce bir duygudur.

    Sevgi her gün var olan ve her gün yaşanan bir değerdir. Yılın tek bir gününe hapsedilemez ve sadece 14 Şubat'la sınırlandıramaz. .

    14 Şubat günleri, sevgililer günü için bir sembol olmuştur. Görünüşte bu sembol gittikçe güçleniyor gibi algılanmaktadır; ama gerçekte, araya giren ticari kaygılar nedeniyle sevgi kavramı her geçen yıl amacından biraz daha uzaklaştırılmaktadır. Sevginin ticari kazançlara alet edilmesi; gerçek sevgi ve sevgililere kurulmuş bir tuzak gibidir.

    Sevgiliye bir armağan vermek güzel bir davranış ve inceliktir. Ancak armağanların değeri maddiyatla ölçülür hale gelmemelidir. Ne yazık ki, ticaret erbabı bu konuda başlı başına bir sektör oluşturmaya başlamıştır ve bu sektör daha da güçlendirilmeye çalışılıyor.

    Sıcak bir bakış, tatlı bir gülümseme, içtenlikli bir dokunuş ve mutluluk ifade eden küçük bir sözcük sevgiliye verilebilecek en büyük armağandır. Bütün bunların yanında en önemli ve değerli olanı ise, sevgilerin saygı ve bağlılıkla taçlandırılmasıdır.

    Gönülden sevenlerin sevgililer gününü içtenlikle kutluyor, kendilerine sonsuza kadar süren mutluluklar diliyorum.


    14 Şubat 2010
    Dr. Sadık Özen
#14.02.2010 19:41 0 0 0