Dağcılar Köyü Silvan Diyarbakır

Son güncelleme: 25.02.2010 22:56
  • Silvan Dağcılar Köyü - Dağcılar Köyü Hakkında - Dağcılar Köyü Tanıtımı - Dağcılar Köyü Resimleri - Cumat Köyü


    Dağcılar, Diyarbakır ilinin Silvan ilçesine bağlı bir köydür.

    Tarihi

    Köyün eski adı Cumat'tır. Dağcılar adı daha sonra verilmiştir. ne zaman dan beri kurulduğu bilinmemekle birlik te daha önceleri ermeni ya da diğer mezopotamya halklarinin yaşadiği bilinmekte ama kimler olduğu kesin bilinmemektedir.

    Kültür

    Köyün gelenek, görenek ve yemekleri hakkında bilgi yoktur. cacık.vb.yemekler odun altında ateşlen yapılan yemektir. gebol, mehir.

    gelenekleri: kürtlerin genel örf ve adetlerini kapsar ve kürt türk ayrımı yapılmaz herkese kardeş gözöylen bakılır .

    Coğrafya

    Diyarbakır iline 136 km, Silvan ilçesine60 km uzaklıktadır. Dağlik bir alanda yerleşim söz konusu ve ilon daği eteğinde kurulmuştur.

    İklim

    Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir. dağlik bölge de olduğu için kışları çok soğuk ve çok kar düşmektedir. yazlari ise sern geçmektedir.


    Ekonomi

    Köyün ekonomisi bağcılık ve hayvancılığa dayalıdır.Daha önceleri odun kömürü yapmaktaydılar. Uzun yıllar köyde yaşam olmamaktaydı. Ancak 2000 yıllarında tekrar köye dönüş başlamıştır. kısmi tarim yapılır. ekilenler buğday,nohut,çavdar vb. gibi tarim ürünleri ekilir. küçük ve büyük baş hayvancılık yaygındir.


    Altyapı bilgileri

    Köyde, ilköğretim2 derslik okul vardır. Köyün içme suyu şebekesi vardır ancak kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol asfalt olmayıp köyde elektrik vardır fakat telefon hattı yoktur. Sadece cep telefonu sayesinde iletişim kurulur.


    Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi

    Kaynak : Yerel Net


    Köyünüze Ait Bilgi ve Resimleri Bu Konu Altında Paylaşabilirsiniz.
#25.02.2010 22:56 0 0 0