Küçük Hazine Avcıları 2

Son güncelleme: 27.02.2010 12:48
  • Küçük Hazine Avcıları 2 - Çocuk Hikayeleri - Cemal Yosma

    Büyük şehrin küçük kafadarları...

    Evlerine dönmek üzere birbirlerinden ayrılmışlardı...Bugün onlar için çok önemli birgün olur.Çünkü her zamanki yaptıklarından çok farklı ve gizemli bir yolculuk için plan yapmışlardı.Çokta heycanlılardı.Eve geldiklerinde bu neşe ve heyecan adeta yüzlerinden okunuyordu.Bu heyecan aile bireylerinin dikkatinden kaçmamıştı...

    Yiğit''in annesi: Hayırdır oğlum,bu ne heyecan,ağzın kulaklarına varıyor...(Yiğit şaşırır,biraz duraklar ve düşünür...) Yiğit : Ya anneciğim, çok mu belli oluyor? Evet oğlum,bugün seni bir başka gördüm,ayakların yere basmıyor,adeta gözlerinin içi gülüyor.Nedir seni bu kadar heyecanlandıran,mutlu eden şey,biricik annene anlatmayacak mısın? (Yiğit durur,düşünür ve ne yapacağını şaşırır çünkü bugün arkadaşlarıyla yaptıkları planın içinde böyle bir sorgulama yoktur.)

    (Annesiyle çok iyi anlaşabilen ve daha önce herşeyini annesiyle paylaşan Yiğit, arkadaşlarına planla ilgili kimseye birşey söylenmeyeceği hakkında söz vermiştir.Annesine konuyu anlatırsa,arkadaşlarına ihanet etmiş olacağını düşünen şaşkın ve tedirgin bir vaziyette olan Yiğit: Anneciğim bu benim için çok özel bir konu; bunu sana anlatamam.Ne olur ısrar etme...Yiğit''in annesi : Ne demek ısrar etme oğlum? Ben senin annenim.Seni bu kadar heyecanlandıran ve senin için çok özel olan şey ne ise benim bilme hakkım yok mu? Sen daha önce benden hiçbirşey saklamazdın.Ne oldu sana oğlum? der.(Ve iyice köşeye sıkışan Yiğit, konuyu saptırmaya çalışır.Yiğit: Anneciğim biliyorsun normalde ben senden hiçbirşeyimi saklamam.Ama bu bana özel.Merak etme,zamanı gelince söz sana anlatacağım.

    Ben seni ve ailemi üzecek birşey yapmam,yapamam çünkü ben ailemi çok seviyorum.Ha birde unutmadan söyleyeyim...Biliyorsun anneciğim hafta sonları buluştuğum arkadaşlarım; Yeşim,Efe ve Eda ile buluşacağım.Ben şimdi odama geçiyorum.Biraz kitap okuyup sonra yatacağım.Beni sabah erken kaldırmayı unutma olur mu canım anneciğim'''' der (Ve boynuna sarılır al yanaklarından öper)''''İyi geceler anneciğim'''' der ve Yiğit odasına çekilir.

    Diğer arkadaşlarının evindede durum farklı değildir.Hiçbir arkadaşı durumu ailelerine anlatmaz böylece heyecan ve gizem yerini korur.Nihayet heyecanla beklenen an gelir ve sabah olur.Kahvaltılarını yapan kafadarlar haftalık haşlıklarınıda ailelerinden alarak heyecanla buluşma noktaları olan iskeleye doğru yola çıkarlar...
#27.02.2010 12:48 0 0 0