İslami Bilgi İçeren Kaynaklar (ingilizce bilenlere)

Son güncelleme: 03.03.2010 01:08
  • Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Bereketuhu

    Kuran ve Sünnete uygun kalıp İslam'ı anlama, yaşama, yayma çabasında olan herkesten Allah razı olsun inşallah. Bu doğrultuda nefes alan tüm insanlara selamlar olsun, hayırlar dilerim. Kısaca kendimden bahsetmem gerekirse yabancı (gayri-müslim) Hristiyan eğitimi veren özel bir kolejde okumuş, takibinde üniversitede "Teoloji" (Hristiyanlık İlahiyatı) okuma düşüncesinde olmuş, sonra Yahudilik, Budizm, Hinduizm, Şintoizm, Şamanizm ve birçok başka batıl inancı kendi kapasitemde araştırmış bir müddet agnostiklik ve ateistlik arasında gidip gelmiş bir kulum. En sonunda Rabbimiz Allah'ın takdiriyle (Elhamdulillah) Kurani Kerimi okumaya başlayıp İslamiyeti keşfettim ve elhamdulillah aklen ve kalben şehadet getirip (inşa'Allah kabul görür) bir müslüman kul olarak yaşamaya başladım.

    Velhasıl, nacizane diyeceğim şudur ki, ne yapın edin Kuran ve Allah'ın Son Resulu Muhammed Mustafa (sas) 'in sünnetinden uzaklaşmayın, en büyük zenginlik ve gerçek İslamda dır. Bu vesile ile şunu söylemek istiyorum, Allah'a inanmış müslümanlar olarak O'nun güzel dini İslam'ı paylaşmak ve yaymak İslami ahlak ve uslup ile her yerde olmalıdır. O sebeple birkaç paylaşımda da bulunmak istiyor ve hayırlara vesile olmasını umud ediyorum. Lütfen kendiniz faydalanacağınız gibi arkadaşlarınıza aktarın onların da faydalanmasına vesile olunuz.

    Paylaşmak istediğim kaynaklar bana yardımcı olduğu gibi tanıdığınız yabancılara da (ingilizce konuşabilen) yardımcı olabilir düşüncesindeyim. Allah cümlemizi İslam'ı daha iyi anlar, daha iyi yaşar kullar kılması ve başkalarına yaymakta bizi birer alet/velise olarak kullanır inşa'Allah, amin.

    ChatIslam com
    Mehzepsel ayrım yapmaksızın İslam'ı Kuran ve Hz.Muhammed'in (sas) sünneti ve sahih hadisler ekseninle paylaşıma açan "online ders" ortamı. Efendimizin (sas) hayatı, Tefsir, Şeriat, Fıkıh ve Hadis üzerine dersler canlı olarak verilmekte ve Soru&Cevap zamanları da bulunmaktadır. Katılımcılar dünyanın her bir kıtasından olmak üzere, hocalar da birçok farklı ülkelerden olup tanınmış İslam üniversitelerinde ihtisas yapmışlardır. Tamamen ücretsiz olan bu dersler canlı internet üzeri yürütülmektedir. Bayan din kardeşlerimize özel ayrı dersler de bayan hocalar tarafından verilmektedir. Dersler olmadığı zamanlar eski dersleri yazılı, görsel veya ses kayıtlı site üzerinde ki linklerden temin etmek mümkündür. Dersler ingilizce verilmektedir. Ders tarihler ve saatleri, ve hocalar hakkında bilgileri şu siteden temin etmek mümkündür: IslamEvents com

    AllahsQuran com
    Arapçanın yanısıra, İngilizce çeşitli mealleri dinleme ve okuma olanağı tanıyan bir site.

    QuranExplorer com
    Arapçanın yanısıra, Türkçe ve İngilizce çeşitli mealleri yazılı ve sesli dinleme ve okuma olanağı tanıyan bir site. Hatim edebilir, bıraktığınız yerden devam edebilirsiniz.

    WhatsIslam com
    İngilizce bilenler için temel İslami bilgi sunumu (PowerPoint) formatındadır, sesli olup tamamen ingilizcedir.

    GodAllah com
    Allahu Teala'yı bildiğimiz 99 sıfatıyla anlatmaya çalışan ingilizce bir site.

    ProphetOfIslam com
    Efendimiz Muhammed Mustafa (sas) hakkında ingilizce dilinde öğretici bilgilerin yer aldığı bir site.

    911Bible com
    Orjinal İncil'in nasıl tahrif edildiğini, İncil'de Hz İsa (as)'ın aslında İslam'ı aktardığını ve O'nun peygamberi olduğunu, İncil'de Hz Muhammed'in (sas) müjdelendiğini, ve Kurani Kerimimizin son Hak kitabı olduğunu belgeleyen ingilizce dilinde bir site.

    BibleIslam com
    Orjinal İncil'in nasıl tahrif edildiğini, İncil'de Hz İsa (as)'ın aslında İslam'ı aktardığını ve O'nun peygamberi olduğunu, İncil'de Hz Muhammed'in (sas) müjdelendiğini, ve Kurani Kerimimizin son Hak kitabı olduğunu belgeleyen ingilizce dilinde bir site.

    IslamCode com
    Orjinal İncil'in nasıl tahrif edildiğini, İncil'de Hz İsa (as)'ın aslında İslam'ı aktardığını ve O'nun peygamberi olduğunu, İncil'de Hz Muhammed'in (sas) müjdelendiğini, ve Kurani Kerimimizin son Hak kitabı olduğunu belgeleyen ingilizce dilinde bir site.

    IslamsWomen com
    Kafir ve cahillerin iddialarına karşı, İslam'ın Allah katında kadınlara verdiği hak'ları belirten, taşıdıkları değerleri anlatan ingilizce dilinde bir site.

    ScienceIslam com
    Kuran'ın insanın daha yeni keşfetmiş olduğu bilimsel gerçeklere ışık saçtığını ve işaret ettiğini belgeleyen bir site.

    TubeIslam com
    Islami video paylaşım sitesi, birçok konu üzerine ders ve konferansları bulabilirsiniz.

    KuranMeali org
    Her Sure/Ayetin çeşitli Türkçe meallerini içeren bir site.

    KuranMeali com
    Her Sure/Ayetin çeşitli Türkçe meallerini içeren bir site, sesli olarak dinleyebilme imkanı da sunmaktadır.


    ***

    Biraz farklı bir konu ama Türk insanı olarak dinimizi bilmemiz gerektiği gibi tarihimizi de bilmemiz önem taşımaktadır. Dünya'da yaşanan bir çok olayların, problemlerin arka planında ki oyunları ve aktörleri fark etmemiz, milletçe ve ümmetçe yaşadığımız problemlerin kaynağına gitmemize çözmemize fayda sağlayabilir inşallah. O sebeple bilinçli olabilmemiz umuduyla farklı konuları, özellikle tarihsel meseleleri de araştırmamız gerekmektedir.

    guncelmeydan com/pano/dunya-duzeni-6-mayis-09-yeni-dunya-duzeni-ve-aktorleri-t20700 html
    Tüm dünyaya, müslümanlara ve Türklere kan kusturma hesabında olan şer eksenleri kafirleri ifşa eden bir araştırma çalışması.

    guncelmeydan com/pano/dunya-duzeni-4-mart-09-nato-da-57-yil-t19411 html
    Dünyayı yönetmeye çalışan ve müslüman ümmeti ve Türkiyeyi baskı-böl-yönet metodları ile yıkmaya çalışanları ifşa eden bir araştırma çalışması.

    guncelmeydan com/pano/dunya-duzeni-11-mart-09-cia-ve-darbeler-t19543 html
    CIA'nin müslüman ülkeler ve Türkiye dahil dünya üzerinde kirli oyunlarını ifşa eden bir araştırma çalışması.

    guncelmeydan com/pano/ceviz-kabugu-10-nisan-09-anadolu-kac-yillik-turk-vatani-t20284 html
    Müslüman Türk'ü düşman gören kafir batılının bizleri anadolu topraklarında atma emellerinde uydurdukları sahte tarihi anlatan ve Türk'ün anadoluda ki gerçek tarihini ifşa eden bir araştırma çalışması.

    guncelmeyadan com/pano/ceviz-kabugu-18-01-08-haluk-tarcan-t12319 html
    Müslüman Türk'ü düşman gören kafir batılının bizleri anadolu topraklarında atma emellerinde uydurdukları sahte tarihi anlatan ve Türk'ün anadoluda ki gerçek tarihini ifşa eden başka bir araştırma çalışması.

    TallArmenianTale com
    Ermeni iddialarının asılsızlığını, yaptıkları Türk etnik temizliği birçok yönle ele alan araştıran ve sunan çok kapsamlı bir site.

    defencetalk com/forums/military-strategy-tactics/cyprus-conflict-past-present-future-7603/
    Kıbrıs'ta yapılmış Türk katliamı ve maksatlanan Türk soykırımını delillerle, begelerle bir çok kaynakla sunan ve Rum/Yunan yalanlarına cevap veren bir yazı dizisi.

    Allah müslümana bilinçli, bilgili ve duyarlı olmasını buyurmuştur, hem dinimiz İslam'ı hem de tarihi gerçekleri, her milletin kendi tarihini bilmesini ve diğer müslüman milletlerle kardeşçe birlik içinde olmasını yer yüzünde İslam'ın adalet ve güzelliğini yaymasını emretmiştir. Bunu da bilgi ve paylaşımla yapabiliriz. İnşallah bu paylaşılar cümlemiz için hayırlara vesile olur, amin. Tüm çalışmanızda herşeyin en hayırlısını dilerim. Saygı ve sevgilerimle.

    Selamün Aleyküm ve Rahmetullahi ve Bereketuhu
#03.03.2010 01:08 0 0 0