Afrika'da Heyecan Başlıyor

Son güncelleme: 20.01.2006 08:05
  • noimage

    Afrika Kupası 20 Ocak'ta başlıyor. Bu kupa tüm dünyada her yıl kulüp takımlarının üzerine kara bir bulut gibi çöküyor. Bu sene de ülkemizde ve dünyada bir çok oyuncu Afrika Kupasına katılmak için takımlarının önemli maçlarında yerlerini alamayacaklar. Teknik direktörler harıl harıl bu oyuncuların eksikliklerini nasıl kapatacaklarını düşünüyorlar.

    İngiliz devi Chelseanin sezon başında 35 milyon euro gibi bir rakamla Lyondan transfer ettiği Essienin Gana Milli Takımına gidecek olması kulübün sahibi Abromovichi değişik çözüm yolları ürütmeye itti. Rus iş adamı özel bir uçak tutarak Chelseanin oynayacağı maçlara Essieni getirmeyi bile düşünüyor.

    Ülkemizde ise özellikle Galatasarayda Song ve Saidounun Kamerun Milli Takımına gitmesi zaten dar olan Galatasaray kadrosunda çok önemli eksiklikler olarak göze çarpıyor. Geretsin Songun olmadığı maçlarda bile Yalçına her zaman görev vermemesi ve tam olarak güvenmediğini göstermesi, Saidounun yerine düşündüğü Volkanın ise hazırlık maçlarında bekleneni verememesi bu oyuncuların eksikliklerinin ligin ikinci yarısının başında çok hissedileceğini gösteriyor.

    Fenerbahçedede ilk yarıda ortaya koyduğu futbolla takımın en önemli oyuncularından biri haline gelen Appiahın Gana Milli Takımına gidecek olması da takımın güçlü orta sahasında sorunlara yol açabilir. Appiahın gidişiyle Ümit orta sahaya geri döndü Mahmut Hanefi ise sarı-lacivertlilerin sol kanadında kendine yer buldu. Gana Milli Takımının kupanın favorilerinden biri oluşu Appiahın gelişini de uzatabilir. İdari Menajer Volkan Ballının söylediği şu söz tüm takımlar için geçerli olsa gerek; Appiahın çabuk dönmesi için Gana Milli Takımının erken elenmesini istiyoruz ancak oyuncumuz için Gana Milli Takımının kupayı almasını da isteriz. Bu bir ikilem gibi dursada profesyonel kulüplerin öncelikle kendi çıkarlarını düşünmek zorunda oldukları da bir gerçek.

    Trabzonsporda Afrika Kupasından etkilenecek bir diğer takımımız. Gineli süper yıldızı Yattarada takımını ikinci yarının ilk maçlarında yalnız bırakacak.

    Afrika Kupası kamplarından bugün gelen sevindirici bir haber ise Gençlerbirliğinde yüzleri güldürdü. Başkent temsilcisinin en önemli gol ayaklarından Isaac Promise Nijerya Milli Takımı kadrosunda çıkarıldı. Ligin ilk haftasında oynanacak Fenerbahçe maçında takımındaki yerini alacak.

    Afrika Kupasının futbol kulüplerine kara günler yaşatacağı gerçeği ortada gün gibi dursada futbolseverlere çok renkli zamanlar geçirteceğinin garantisini şimdiden verebiliriz.
#14.01.2006 20:40 0 0 0
  • afrikalılar için hayırlı olsun derim ben
#14.01.2006 21:19 0 0 0
  • Aslında TV'lerin biri verse maçları iyi olurdu..
#14.01.2006 22:26 0 0 0
  • Birçok oyuncunun kulüplerinden alıkoyduğu için Avrupa futbolunun kamburu haline gelen Afrika Uluslar Kupası'nın 25'incisi bugün başlıyor.

    Mısır-Libya: Kupayı en çok kazanan (dört kez) üç takımdan biri olan 'Krallar', Muammer Kaddafi'yi ve oğullarını rahat geçeceklerdir.

    Fas-Fildişi Sahilleri: 'Atlas Aslanları'yla ve 'Filler'in mücadelesi yarının en zevkli maçı olmaya aday. Dindane, Drogba, Kalou gibi yıldızlardan oluşan Fildişi diyorum...

    Kamerun-Angola: Eto'o'nun son tükürük olayından dolayı Kamerun'un bu maçta yenilmesini dilerdim açıkçası. Sakatlıklarla boğuşan Angola karşısında Kamerun yıldızlarıyla turnuvaya üç puanla başlar.

    Togo-Demokratik Kongo: Arsenal'in yeni Kanu'su olarak gösterilen Adebayor, Togo'yu tek başına Almanya'ya götürmüştü. Nonda'sız Demokratik Kongo'nun şansı zayıf.

    Tunus-Zambiya: Son şampiyon Kartaca Kartalları, şampiyonluğun güçlü adaylarından. Zambiya futbolu hakkında hiçbir şey bilmiyorum ama 1.50, Tunus demek için yeterli.

    G. Afrika-Gine: Baffana Baffana'nın Dünya Kupası'na gitmemesine sevinenlerdenim, çünkü kupalara pek bir şey katmamışlardı. Elemelerdeki kötü performansları doğrultusunda Yattaralı 'uy uy uy' Gine...

    Nijerya-Gana: Turnuvanın en zor grubundaki bu maç için ne desem yalan olur. En çok zorlananlar Fenerbahçeliler olacak. Bir yanda Okocha, bir yanda Appiah. Nijeryalı Kartallar'ı sevdiğim için çifte şans hakkımı onlara verirdim.

    Zimbabwe-Senegal: Daha fazla uluslararası yıldızı olan Senegal, ağır basan taraf. Ancak Mwaruwari'li Zimbabve sürpriz yapabilir; lakapları 'Savaşçılar' ne de olsa
#20.01.2006 08:05 0 0 0