Hacılar Köyü Sivrice Elazığ

Son güncelleme: 16.03.2010 01:13

  • Sivrice Hamurkesen Köyü Bilgileri - Hamurkesen Köyü Hakkında - Sarpıç Köyü - Hamurkesen Köyü Tanıtımı - Hamurkesen Köyü Resimleri

    Hamurkesen ,Elazığ Sivrice ilçesine bağlı bir köyüdür.

    İlçe: SİVRİCE

    İl:ELAZIĞ

    İle Uzaklığı:62 km

    İlçeye Uzaklığı:32km

    Rakım:1340 m

    Nüfus:

    2000:60
    1997:89

    Tarihi

    Köyümüz tamamen beydilli türkmenlerinden gelen insanlardan oluşmaktadır.tamamen türkmen kültürü yaşanır.mert insanlardır.milli ve manevi duyguları yüksek bir köydür.. Köyde şu anda oturanlar Sabit Bilim ,Mecit Macit,Mehmet erbay,Engin Ataç,Hidayet Cengiz,Zülküf Güngör,Faruk tanrıverdi , Nurettin polat,Kazım baydili

    Kültür

    Köyün genelek ve görenekleri çevre köylerle hemen hemen aynıdır.tamamen türk kültür ve gelenekleri yaşatırlır. İstanbulda kaldıkları için biraz değişime uğramıştır.

    Coğrafya

    Elazığ iline 62 km, Sivrice ilçesine 32 km uzaklıktadır.Uslu köyü istikametin de ve alattin köyü istikametinde köyün iki,yolu vardır. Ancak Alattin tarafındaki yol kışın karın çok yağmasından dolayı kapanıyor.

    İklim

    Köyün iklimi, karasal iklimi etki alanı içerisindedir.

    Ekonomi

    Köyün ekonomisi tarım ve hayvancılığa dayalıdır.Son yıllarda özellikle arıcılık revaştadır

    Muhtarlık

    Yerleşim yerinin köy tüzel kişiliği alması ile birlikte köyün tüzel kişiliğini temsil etmesi için köy muhtarlık seçimleri de yapılmaktadır.

    Köy Muhtarı: KAZIM BAYDİLİ

    Muhtarlık Erişim Bilgileri:

    Telefon: (0424) 4281063

    Altyapı bilgileri

    Köyde, ilköğretim okulu vardır ancak kullanılamamaktadır. Köyün içme suyu şebekesi ve kanalizasyon şebekesi yoktur. Ptt şubesi ve ptt acentesi yoktur. Sağlık ocağı ve sağlık evi yoktur. Köye ayrıca ulaşımı sağlayan yol toprak zemin olup köyde elektrik ve sabit telefon vardır.


    Kaynak : Vikipedi, özgür ansiklopedi
    Kaynak : Yerel Net

    Köyünüze ait bilgi ve resimleri bu konu altında paylaşabilirsiniz
#16.03.2010 01:13 0 0 0