Gelincik ve Serce 2

Son güncelleme: 21.07.2004 01:00
  • Onur tatlı bir tebessümle arkasına bakarak ,

    -Oldu mu o kadar geç ? Gelincik hanım ttaş toplamayı bırak da gel.Bak Ayşenur gene bana saat görevini verdi.Telefonunu çaldıracakmışım.

    -Tabi ki çaldırtır.Telefonunun sesi kuşş sesi gibi .Yeni yüklemiş bu sesi.Harika . Ayşenur Onuru kuş yapıyorsun çaktırmadan öylemi. Ne kuşu bari ?

    -Bülbül değil herhalde.dedi gülerek Amaa serçe diyebiliriz . ne dersin .Bana Gelincik adını taktığın yetmiyormuş gibi Onuru da serçe yaptın.

    Üç arkadaş gülüşerek eve doğru gitmek üzere kalktılar.Ayşenurda onların bloğunun yanındaki diğer blok da oturuyordu.

    Hep Ayşenur eve gider Onurla Filiz de Girişleri ortak olan balkonda biraz daha çene çalar sonra eve girerlerdi.Gece çok sıcak Gökteki yıldızlar sanki her biri üçüz doğum yapmış gibi çoğalmıştı.

    Ayşenur tiyatro bölümüne gidiyordu .Onlardan iki yaş büyüktü.Ama o yaşlarda hiç önemli değildi bu öyle iyi anlaşan üç arkadaşlardı ki.Her akşam kafasından bir senaryo yazar ve gece veda oyununu onlara sergiledikten sonra ,yerlere kadar eğilir selam verir ve arkadaşları alkışlamadan asla eve girmezdi.

    Onurla Filiz girişin merdivenlerine oturarak Ayşenurun veda seremonisini izlemeğe oturdular.Ayşenur derin derin bir iç çekti...

    -Çocuklar ya... İçime bir sıkıntı düştüü.Ayaklarım bir türlü gitmiyor.Ama uyku perisi sihrini gösterdi.Ama sanki uyuyup uyandığımda sanki bambaşka bir dünyada uyanacakmışım ve Filiz bu kırmızı eteği ile bir gelinciğe ve Onur sende minicik bir serçeye dönüşecekmişsin gibi geliyor bana...O yüzden bu gece oyunsuz bir veda yaparak uyku perisinin kucağına (yatağından her zaman uyku perisi olarak bahsederdi.)atacağım. Elveda minik serçem ve elveda güzel gelinciğim... Diyerek esneyerek apartmandan içeriye doğru koştu.



    Onur Filize bakarak,

    -Bu gece uykusu galip geldi.Baştan savma bir parodi ile gitti.Yarin bizde onu çok erken uyandıralım ne dersin.Sen çaldir teli benim yerime Bende Gülşen teyzenin suç ortaklığı ile Ayşenurun yatağında zıplayayım bir şerce gibi öterek.

    Benim gibi koskoca adamı bu kalın sesimle kargaya benzeteceği yerde minicik serçeye nasıl benzetir görsün günü dedi gülerek.

    Sabah çok geç kalkmamak için bu gece merdiven sohbetini uzatmak istemediler.Onurun zihnine Elveda kelimesi takılmıştı.Ayşenur hiç yapmadığı bir şekilde negatif bir enerjiyi geçirivermişti Onura.Yüreği sanki burkuldu. Filize dönerek

    -Biz bu gece vedalaşmayalım ne olur..Uyykuya geçerken ne olur gene duvarı tıklat ve elini duvara daya,bende dayayacağım.

    -Ömürsün Onurcuğum ne oldu sana böyle....Zaten her gece tıklatmıyor muyuz duvarı.elimi tutmuyorum duvarda ama biliyorum ki yataklarım duvarın iki yanında..



    Onur eve girdiğinde annesi yatağında kitap okuyordu.Her zamanki gibi yatmadan önce gene duşunu almış tatlı tatlı kırlaşan saçlarını omzuna dökmüş ve misler gibi leylak kokan parfümünü sürmüştü.Annesi doktordu Onurun Babası ile annesi iki yıl önce ayrılmışlardı.Ama kavgasız gürültüsüz ve dostça bir ayrılık dı ikisinin ki...Hala arkadaş ve dost gibiydiler babasıyla.Gene en sevdiği geceliğini giymişti annesi.Lila rengi askıları fırfırlı geceliği ile pek de tatlıydı görüntüsü.Her gece yaptığı gibi kendini annesinin yanına fırlattı .Bunu yaptığında annesi hemen bir yastığı onun üzerine atar,Koş duş yap,yatak kıyafetini giy öyle uzan yatağıma kirli şey sende diye gülerdi.Bu artık oyun haline gelmişti ikisi arasında.

    Duşunu alır almaz boxerini giyip oturdu annesinin yatağına.Annesi baş ucundaki meyve tabağına aralarına yerleştirdi.

    -Ooo.Saat 02:30 olmuş.Hayret uykum hala gelmedi.Söyle bakalım siz neler yaptınız bu gece Taşları topladın mı Filiz.

    -Evet annişkom.Bayan gelincik taşları sstoklamaya devam ediyor.Sanırım inşaat mühendisi olacak.E nede olsa malzemenin yarısını hazırladı ..Biliyor musun Ayşenur bana da serçe adini taktı.

    Annesi bir kahkaha fırlattı. 179 cm boyunda minicik bir serce öylemi..Ömür kız vallahi.

    -Kendini uyku perisinin kollarına atacaakmış gene,ve sabahleyin başka bir dünyada kalkacakmış,ben serçeye ve Filizde gelinciğe dönüşecekmişiz...Bu geceki parodide öyleydi.ve Elveda diyerek gitti.

    -Elveda mı ?

    -Tabi...Çünkü yarın başka bir yerde uyaanacakmış ben serçe olduğuma göre onura ve filize veda edip daha sonra serçe ve gelinciğe bir ad takabilir herhalde.

    -Hımım..Haklısın..<

    -Annişkom..

    -Söyle bebeğim.
#21.07.2004 01:00 0 0 0