Gelincik ve Serce......3

Son güncelleme: 21.07.2004 01:02
  • Biliyor musun bu elveda sözünü duyduğuum anda içime bir sıkıntı girdi.Seninde bu lafı sevmediğini biliyorum.

    Bunu biliyordu Onur çünkü babasıyla annesi ayrılırken bizler vedalaşmayalım hele elveda hiç olmaz.Çünkü bizler hep birbirimizi göreceğiz demişti annesi. Babası da Evet canım tabi ki biz evimizi ayırıyoruz sadece hani ilk tanıştığımız günler gibi.Ne hoştu değil mi o günler değil mi ? Buluşmanın ayrı heyecanı var değil mi ? demişti.

    Annesi

    -Takma zihnini bir parodi yazdı zihnindde ve en sonunda bir ad da taktı sana.Ayneşurun adeti bu değil mi yavrum.Bak sen bile bana annişko demeğe başlamadın mı ?Senaryo gereği dedi..Haydi bebeğim uzat o güzel yüzünü de öpeyim sonra git yat.Aman ne olur duvara öyle hızlı vurmayın. Yukarıdaki hasan amca ne oluyor ya her gece duvara tık tık. Kim yapıyor bunu diye merak ediyor.Bak saat de üçe beş var...

    Onur annesine gülerek uzandı öptü onu.Tanrım ne tatlı bir anne kokusuydu bu...Odasına gitti.Yatağına uzandı.Annesinin uyarısını hatırlayarak yavaşça duvara tıklattı.Filizden gelecek cevabı bekliyordu.Bunu üç senedir yapıyorlardı. Bir eğlenceye dönüşmüştü aralarında.Saate baktı.03:04 Sanırım gene bizim gelincik bir şeylerle uğraşıyor.Evet muhakkak yarın giyeceği kıyafetleri deniyordur.Dolabında nesi varsa dener,sonra gene en sevdiği kırmızı eteğiyle ona uygun aldığı askılı bluzlarından birini gene sıraya koyardı.Saçları kuyu kumraldı ama üzerinde sanki bakır taneleri vardı.Hele denizin tuzu ve güneşi gören bu bakır teller şıkır şıkır parlardı.Allah perması tatlı kıvırcıklı saçlarını tepesinde toplar,Bir türlü düzeltemediği ellerini (yediğini inkar ettiği için) ah bu tozlar ve kum diyerek kremlerdi.Ne neşeli ne hayat dolu bir arkadaştı...Gene tıkattı duvarı. Ve saate baktı. 0356 ...ve yan dönerek elini duvara koydu.Beklemeğe başladı.

    Aman tanrım! Oda ne delirmiş miydi Filiz.Bu ne gürültülü duvar vurmaydı böyle.Yok hayır.Bu ne gürültü ve bu ne sarsıntıydı tanrım. Birden ne olduğunu anlamadan kitaplığı devrilmiş ayak ucuna çadır gibi takılmıştı.Yatağında oturmağa çalışırken Yastığının olduğu tarafa bir anda yan duvardan tuğlalar düştü.Annesinin süliet görür gibi oldu ve sesini duydu.

    -Bebeğim korkma yanındayım...Ahh.

    yıkılan duvardan gelen tuğlalar annesine çarpmış ve onun üzerine düşmüştü.Yatağı kırılmış yastığı taş ve toprak dolmuştu.Her şey yerle birdi.Penceredeki cam kırılmış ama her nedense her gece seyrettiği gökyüzü yoktu arkasında.Toprak toprak ve toprak...

    Sarsıntı sanki bir yıl sürmüştü.Sanki kıyamet kopuyordu. İlk anda

    -anne anneciğim diye fısıldadı. Annesi iyiyim bebeğim ama ayağımı kıpırdatamıyorum..Telaş etme.Senin bir şeyin var mı.

    -Hayır annem,Allah tan birden ürperip ooturdum yatağımda.duvar yastığımın üzerine devrildi.

    -Onur duvar senin yatağına devrildiyse oğlum o zaman Filiz... Ah evet nasılda unutmuştu.Duvarın yanındaki filize ne olmuştu. Avazı çıktığı kadar bağırdı.

    Filiz Filiz..

    Onur, Serpil teyze... korkmuş bir sesle

    Aman be gelincik o nasıl duvar vurmaydı öyle.Binayı salladın.diyerek onur onu rahatlatmağa çalıştı.Yatağında yere doğru kaymağa çalışırken tekrar büyük bir sallantı.ve büyük bir gürültü ile yarısı yıkılan duvarın devamı yatağının üzerine blok gibi devrildi.Filiz korkunç bir çığlık attı.

    Olamaz..Onurrrr..Serpil teyze...Büyük bir telaşla sürünerek yıkılan duvardan onurun odasına kaydı.Gözleri yavaş yavaş alışmıştı karanlığa.Elleri ile tuğlaları duvardan dökülen parçaları alarak kendi odasına doğru atıyordu.Bir kedi gibi eşeliyordu ..Ah o kızdığı topraklar tozlar.Onu artık hiç kızdırmıyordu eline geldikçe bir elmas bulmuş gibi

    Gelin hazinelerim gelin Onuru serbest bırakın diyordu.

    Onur bir anlık bir baygınlık geçirmiş,allahdan ayak ucuna devrilen kütüphanesi duvarın tamamen üzerine düşmesini engellemişti.Ama gene de üzerinde bir yığın ağırlık vardı.Filizin söylenerek üzerindekileri atmağa uğraştığını hissettiğinde inanamadı yaşadığına.

    -Filiz,Telaş etme canim.Biraz daha temiizlersen bende kalkmağa çalışarak şu ağırlıktan kurtulmağa çalışacağım.

    -Tanrım...Onur...Küçük serçem tamam tammam canım..Sanki elleri bir panterin pençeleriydi.hızla eşeliyordu.Bir sarsıntı daha Binada ani bir hareket ve büyük bir gürültü.Ortalık bir anda nemli toprak koktu.
#21.07.2004 01:02 0 0 0