Gece Hikayeleri 15 - Oğluma Mektup

Son güncelleme: 23.03.2010 12:44
  • Gece Hikayeleri 15 - Oğluma Mektup - Çiler Dursun

    Uzun zaman oldu yazmayalı. Nasıl başlanır ki öylesine açık bırakılmış satırlara yeniden devam edebilmek için. Zamana karşı koymanın mümkün olmadığı ve hayallerin gerçekleştiği yıllar geçti. Bu arada yaşadığımız evler ve çevremizdeki insanlar da. Aile nüfusumuz arttı. Tam 23 ay evvel oğlumuz Sarp dünyaya geldi evimize sıcacık gitmemecesine Bizi büyütmeye , olgunlaştırmaya , hayatın suretini buruşturup atıp aslını yaşamamız için geldi. Bir sürü şeyi elimizden aldı küçücük haliyle. Haklı olarak tüm vaktimizi , emeğimizi , sevgimizi. Sayamadıklarımızı ve benim kendimi anlatmalarımı,satırlarımı da aldı elimden. Bu güne dek Bu gün eski yazdıklarımı okuduğumda yazdıklarımın bitmediğini artık bir anne olarak her türlü konuya çok farklı baktığımı hissettim. Bencil duygularımı terk etmişim oğlumla beraber. Suçlu bulduklarımı haklı bile buldum yazdıklarımı okudukça. Tıpkı hep suçlu bulduğum annemin ne kadar haklı ve doğru olduğunu anladığım gibi. Sarp tan evvel anlamayı bilmiyormuşum aslında. Kendime göre anlamlar yüklemişim yaşadıklarıma. Karşımdakileri dinlediğimi sanıp hiç dinlememişim belki de. Kısacası haksızlıklar yapmışım. Anlamayı ise kulaklarımı dört açıp oğlumun bana ne anlatmaya çalıştığını çözdüğümde öğrendim. 90 cm lik boyuna kadar eğilip O nun gözlerinin içine bakıp ona sorular sorup konuşamasa da gözlerinden yanıtlar aldığımda öğrendim anlamayı. Oysa eskiden başkalarını sırtım dönük dinlediğimde onları dinlediğimi ve onlarla duygularını paylaştığımı sanırdım. Hayat adına yaşadığım bu en büyük yanılgıyı da Sarp öğretti bana.

    Sen çok küçüksün,dünden daha büyük olsan da. Öğrenecek çok şeyin var hayatta. Ama ilk olarak bizden gördüklerini öğreniyorsun. Mutlaka hatalarım var sana karşı. Ama sevmeyi sana şimdiden öğretebildik. Bir arkadaşın ağladığında onun için üzülüp kendin bile ağlamaya başlıyorsun artık. Yoksa sen çok mu hızlı büyüyorsun Sarp? Belki de büyüme yarışında sen bizi çoktan geçtin. Biz yeni baştan öğrenirken senin ileride bizim gibi bir çok duyguyu yeniden öğrenmeye ihtiyacın olmaması için çabalıyoruz. Ama eminim ki sende günün birinde evlat sahibi olduğunda bir çok şeyi yeniden öğreneceksin. Çünkü hiçbir zaman başka insanların çocuklarının kokusu insanın kendi çocuğu gibi olamaz. Çok mu kesin konuştum? Evet öyle konuştum çünkü bu doğanın kırılması imkansız zincirindeki en sağlam gerçek.

    Sanırım senin bana kattıklarınla ilgili çok şey yazacağım. Geçmişle süren hesaplaşmaların bir kenara itildiği ve açılan geniş yerde senin olman o kadar güzel ki Evet canım oğlum,sana bir şeyler yazmalıyım. Tecrübelerimi, hatalarımı, doğrularımı,kazançlarımı ve daha nicelerini. Sana ileriki hayatında yol göstermeleri için değil,bir gün eğer benim senden evvel annemi anlayamadığım gibi sen de beni anlayamamışsan bir umut beni anlayabilmen için. Seni seviyorum bebeğim. Sevginin senin doğmanla anlamlanan yepyeni tanımıyla, seni seviyorum.


    Çiler Dursun
#23.03.2010 12:44 0 0 0